در مساحت گسترده ای از مزرعه "کریک دو ویکینگ" در ایالت "آلبرتا" کانادا فضولات خوک ها و دیگر جانوران در گودال هایی بزرگ ذخیره می شد اما این فضولات بوی بسیار ناخوشایندی داشتند و همچنین باعث آلودگی هوا می شدند.
به گزارش "شانا" به نقل از مطبوعات کانادا، کریک دو ویکینگ در سال 2003 موفق شد از همین فضولات، برق، گرما، کود بسیار غنی و حتی آب تصفیه شده برای ساختمان هایش به دست آورد و به این ترتیب میزان تولید گازهای گلخانه ای این مزرعه بیش از 90 درصد کاهش یافت.
تمام این کارها به کمک فناوری ای صورت گرفته است که از بیست سال قبل در اروپا استفاده می شود اما کانادا بتازگی به آن رو آورده است.
در شرایطی که دمای جو زمین روز به روز گرمتر می شود و بهای نفت خام نیز افزایش می یابد، چه کسی تصور می کرد که پرورش دهندگان خوک بتوانند در حل این مشکلات نقشی ایفا کنند؟
دید کنونی نسبت به صنعت پرورش خوک این است که این صنعت، صنعتی بسیار آلوده کننده است. هر چند که از چند سال قبل پیشرفت های بسیاری در این زمینه صورت گرفته است اما هنوز بسیاری معتقدند که متان متصاعد شده از فضولات خوک در حالت طبیعی، 21 برابر بیش از گاز دی اکسید کربن ناشی از سوخت بنزین در خودروها، برای محیط زیست مضر است.
اما همین متان، در مجاورت باکتری های بی هوازی در دمای مناسب، به سوخت زیستی که جایگزینی زیست محیطی برای سوخت های فسیلی است، تبدیل می شود.
از سوخت حاصل از این فضولات می توان انرژی مورد نیاز یک بخاری یا یک ژنراتور را تامین کرد و به این ترتیب گرما و برق به دست آورد و یا حتی از آن فقط برای روشن کردن یک مشعل استفاده کرد.
به این ترتیب، نه تنها بوی ناخوشایند و آزار دهنده ی محیط های پرورش خوک از بین می رود، بلکه تاثیرات منفی زیست محیطی گازهایی که از گودال های بزرگ ذخیره ی فضولات خوک ها متصاعد می شود نیز به میزان بسیار زیادی کاهش می یابد.
بنا بر این گزارش، پس از به دست آوردن سوخت زیستی از فضولات، ماده ای باقی می ماند که برای کود بسیار مناسب است زیرا نه تنها بسیار حاصلخیز کننده است بلکه به دلیل فعالیت های باکتری های بی هوازی، بوی ناخوشایندش را نیز از دست داده است.
از طرف دیگر، میزان فسفر این کود، نصف فسفر دیگر انواع کودها است و با توجه به اینکه زمین های کشاورزی بسیاری از مناطق کانادا به دلیل استفاده ی بیش از حد از کودهای معمولی در گذشته، از فسفر اشباع شده اند، کود باقیمانده از سوخت های زیستی طرفداران بسیاری پیدا کرده است.
به رغم ورود فناوری یادشده به کانادا، استفاده از آن، به دلیل هزینه ی بالایی که در بر دارد، برای پرورش دهندگان خوک، به تنهایی میسر نیست.
به همین دلیل، دولت کانادا بتازگی ممنوعیت تاسیس خوکدانی های جدید را که از سال 2002 در این کشور برقرار شده بود، لغو کرد.
به این ترتیب، شاید کانادا که تا کنون در زمینه ی رعایت پروتکل کیوتو مبنی بر کاهش تولید گازهای گلخانه ای، ضعیف عمل کرده است، بتواند گام هایی قابل توجه در این زمینه بردارد و خوک ها هوای پاک تری ارایه کنند.
کد خبر 69477
نظر شما