به گزارش خبرنگار شانا، مدیر پروژه فاز 12 شرکت پتروپاس در مراسم امضای قرارداد EPC1 پالایشگاه فاز 12 پارس جنوبی عصر دیروز (25 فروردین) در مهمانسرای وزارت نفت افزود: با توجه به اهمیت فاز 12 پارس جنوبی و نقش مهم آن در تامین گاز مصرفی کشور و تولید ال.ان.جی، اجرای این پروژه طبق برنامه زمانبندی شده و به سرعت انجام خواهد شد.
اکبری با بیان این که قرارداد EPC1 شامل مخازن ذخیره و ساختمان های غیر صنعتی است، ادامه داد: این قرارداد شامل ارائه خدمات طراحی و مهندسی تفصیلی، تامین و تدارک، اجرا، راه اندازی مخازن ذخیره میعانات گازی، سوخت و آب، سیستم آتش نشانی کل پالایشگاه، پست های برق و حدود 23 هزار متر مربع ساختمانهای غیر صنعتی مانند کارگاه های اصلی ساختمان های تعمیر و نگهداشت، ساختمان آتش نشانی جاده ها، ساختمان های اداری و سالن غذاخوری است.
وی افزود: همچنین ساخت کمپ های مسکونی مورد نیاز این قرارداد شامل کمپ های پیمانکار، پتروپارس پتروپارس به عنوان اپراتور و شرکت نفت و گاز پارس به همراه مکان های فرهنگی و ورزشی نیز در شرح کار این کنسرسیوم است.
اکبری در باره قراردادهای EPC2 و EPC3 گفت: قرارداد EPC2 شامل بخش های فرآوری میعانات گازی و تاسیسات جانبی (تولید آب، برق، بخار و هوا) که شرکت پتروپارس در حال دریافت پیشنهادهای شرکت کنندگان در مناقصه است و قرارداد EPC3 نیز شامل بخش فرآوری گاز برای تزریق به خط لوله سراسری است که شرکت پتروپارس در شرف دریافت پیشنهاد شرکت کنندگان در مناقصه است.
وی اظهار داشت: طبق استراتژی تعریف شده در شرکت پتروپارس، قراردادهای EPC2 , EPC3 به کنسرسیومی متشکل از شرکت های ایرانی و خارجی واگذار خواهد شد.
به گفته اکبری، طرح توسعه فاز 12 میدان گازی پارس جنوبی در برگیرنده تاسیسات فراساحلی شامل چاه ها، سکوها و خطوط لوله زیردریایی و تاسیسات بخش خشکی برای فرآوری سیالات دریافتی از بخش فراساحل و یک بندر خدماتی است.
وی گفت: تاسیسات بخش خشکی این فاز در سایت شماره 2 منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس واقع در منطقه تمبک از توابع شهرستان کنگان استان بوشهر و در حاشیه خلیج فارس در دست احداث است.
اکبری ظرفیت کل تاسیسات بخش خشکی فاز 12 را سه میلیارد فوت مکعب گاز شیرین در روز خواند و افزود: این میزان گاز روزانه به خطوط لوله گاز سراسری شماره 6 تزریق خواهد شد.
مدیر پروژه فاز 12 شرکت پتروپارس ادامه داد: همچنین روزانه 120 هزار بشکه میعانات گازی و 750 تن گوگرد دانه بندی شده (گرانول) استحصال خواهد شد که این میزان معادل تولیدات سه فاز منطقه پارس جنوبی است.
اکبری اظهار داشت: بر اساس طراحی انجام شده در بخش فراساحل، سه سکوی سرچاهی شامل پایه و عرشه ها، گاز و میعانات گازی همراه را از طریق 36 حلقه چاه از اعماق دریا خارج کرده و پس از تصفیه اولیه از طریق سه خط لوله 32 اینچی به طول نزدیک به هر کدام 145 کیلومتر به تاسیسات بخش خشکی در تمبک انتقال می دهد.
قرارداد EPC1 فاز 12 میدان گازی پارس جنوبی شامگاه گذشته (یکشنبه 25 فروردین) میان شرکت پتروپارس و کنسرسیوم ایرانی «رادیرا، آریا پیشرو قرن، استیم و آسفالت طوس» (ARAS) و با حضور مهندس سیف الله جشن ساز امضا شد.
قرارداد EPC1 بخش خشکی فاز 12 میدان گازی پارس جنوبی، شامل ساخت چهار مخزن فلزی با سقف شناور برای ذخیره میعانات گازی هر یک با ظرفیت 90 هزار متر مکعب، اجرای تاسیسات زباله سوز و ساختمان های غیرصنعتی بخش پالایشگاه خشکی این فاز است.
بر اساس این قرارداد، انجام مهندسی تفصیلی، تامین و تدارکات، ساخت و راه اندازی مخازن ذخیره تا زمان تحویل کامل بخش EPC1 ، به عهده کنسرسیوم ایرانی «رادیرا، آریا پیشرو قرن، استیم و آسفالت طوس» (ARAS) است.
ارزش این قرارداد بیش از 284 میلیون دلار و مدت اجرای آن 34 ماه است.
نظر شما