به گزارش شانا مسعود سامی وند با بیان این که مخزن سراجه قم با ظرفیت برداشت روزانه 30 میلیون مترمکعب گازطبیعی، از جمله مخازن هیدرو کربوری کشور به شمار می رود، تصریح کرد: این مخزن به دلیل نزدیک بودن به مناطق پرمصرف از موقعیت راهبردی برخوردار است و با تلاش های انجام شده برای آماده سازی آن، در زمستان امسال برداشت روزانه چهار میلیون مترمکعب گاز ذخیره شده در این مخزن را شاهد خواهیم بود.
وی با بیان این که پیشرفت عملیات اجرایی پروژه ذخیره سازی گاز در مخزن سراجه در فاز نخست برداشت گاز از آن به حدود 50 درصد رسیده است، اظهار داشت: در سال آینده تزریق گاز به این مخزن با ظرفیت روزانه هفت میلیون و 300 هزار متر مکعب گاز انجام خواهدشد و این میزان تزریق در تابستان سال پس از آن نیز به 10میلیون متر مکعب خواهد رسید؛ به گونه ای که در زمستان همان سال می توان به برداشت روزانه 20 میلیون مترمکعب گاز ذخیره شده دراین مخزن اقدام کرد.
سامی وند همچنین تصریح کرد: در فاز بعدی طرح ذخیره سازی گاز در مخزن سراجه قم نیز با تزریق روزانه 22 میلیون متر مکعب گاز، امکان برداشت روزانه 30 میلیون مترمکعب گاز از آن فراهم خواهد شد؛ به طوری که با تحقق این مهم، ظرفیت ذخیره سازی گاز در مخزن سراجه به بیشترین حد خود خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز ایران همچنین از راه اندازی بزرگ ترین ایستگاه تقویت فشار گاز کشور( ایستگاه تقویت فشار گاز مخزن سراجه قم) برای تزریق گاز به این مخزن درسال آینده خبر داد.
وی گفت: در این ایستگاه از توربوکمپرسورهایی با بالاترین فشار تزریق گاز بهره گرفته شده است؛ به گونه ای که قادرخواهد بود فشار گاز ورودی را از 40 بار به 320 بار افزایش دهد و به داخل مخزن تزریق کند.
از ویژگی های مخزن سراجه قم آن است که گازی که برای نخستین بار به مخزن تزریق می شود، پس از خروج، دارای مقادیری از میعانات گازی است و به همین دلیل نیاز به فرآورش دارد، اما با ادامه روند تزریق گاز به این مخزن و برداشت از آن، میزان خشک بودن گاز خروجی به شدت افزایش خواهد یافت.
نظر شما