نصب تجهیزات آزمایشگر در حفاری افقی یک چاه نفتی دریایی در خلیج فارس

اهواز _ شانا _ گروه نفت: رئیس اداره آزمایش چاه شرکت ملی حفاری ایران از نصب موفقیت آمیز پکر آزمایشگر بازگشت پذیر (RTTS) در یک حلقه چاه افقی با زاویه بالای 80 درجه خبر داد.

مهندس محمود بیانک در گفت و گو با خبرنگار شانا اظهار کرد: این عملیات به درخواست شرکت نفت فلات قاره با هدف آزمایش نشت یابی درون آستری 7 اینچ برای تعیین محل احتمالی آسیب دیدگی آستری چاه شماره 2-22 میدان نفتی سلمان به کوشش دو نفر از کارشناسان این اداره انجام شد.

وی با اشاره به استقرار دستگاه حفاری 84 فتح بر روی چاه پیش گفته افزود: این چاه در زمره چاه های افقی دریایی است که پاشنه استری 7 اینچ آن در عمق 3 هزار و 118 متری قرار دارد و محل نصب پکر در ناحیه به تقریب افقی با زاویه 84 درجه طراحی شده بود.

بیانک گفت: در چنین شرایطی، سختی و خطرهای نصب پکر دو چندان می شود؛ به گونه ای که شرکت های بین المللی از انجام آن خودداری می کنند.

رئیس اداره آزمایش چاه شرکت ملی حفاری ایران اضافه کرد: به همت کارشناسان جوان این شرکت، پکر مکانیکی در سه نقطه با زاویه های 68، 80 و 84 درجه در عمق های 2 هزار و 75، 2 هزار و 392 و 2 هزار و 986 متری در سه مرحله با موفقیت نصب و عملیات فشار افزایی تا یک هزار و 500 پوند بر اینچ مربع (پام) در هر مرحله صورت گرفت.

وی گفت: مجموع مراحل یادشده در مدت 52 ساعت بدون هرگونه نارسایی محقق شد که بیانگر توانمندی و تخصص نیروهای جوان شاغل در این شرکت است.

بیانک درباره کاربرد پکرهای آزمایشگر بازگشت پذیر (RTTS) توضیح داد: این پکرها کاربرد وسیعی در صنعت حفاری و چاه های نفت و گاز دارند که عمده ترین آنها مراحل سیمانکاری تکمیلی در لبه های آستری، نشت یابی جداری و آستری های صدمه دیده، تعیین دقیق محل پارگی و ترمیم آستری از طریق سیمانکاری و مسدود کردن موقت چاه به عنوان یک مجرابند است.

رئیس اداره آزمایش چاه شرکت ملی حفاری ایران گفت: این پکرها از سه بخش مکانیکی مجزا با قابلیت حرکت دورانی در گیره های پایین، حرکت کشویی گیره های میانی و حرکت شعاعی گیره های هیدرولیکی فوقانی تشکیل شده است.

وی افزود: این ویژگی ساختاری سبب می شود در صورت خروج پکر از حالت شاقولی نصب و درگیری آن با جداری افزایش یابد.

کد خبر 189352

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =