بررسی مشارکت دهلی نو در خط لوله صلح در جریان سفر وزیر خارجه هند به ایران

شانا _ گروه بین الملل: وزیر امور خارجه هند امروز (جمعه 13 اردیبهشت) برای شرکت در هفدهمین نشست کمیسیون اقتصادی مشترک ایران و هند راهی تهران می شود.

به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه نیو ایندین اکسپرس، یک مقام هندی اعلام کرد: سلمان خورشید در جریان سفر به تهران درباره مشارکت دهلی نو در پروژه گازی خط لوله صلح و سرمایه گذاری هند در توسعه بندر چابهار با مقام های ایرانی دیدار و گفت و گو می کند.

این مقام هندی همچنین در هفدهمین نشست کمیسیون اقتصادی مشترک ایران و هند ریاست هیئت هند را بر عهده خواهد داشت، همچنین ریاست کمیته ایرانی بر عهده علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

غلامرضا انصاری، سفیر ایران در هند هشتم اردیبهشت اعلام کرده بود: حدود ٦ یادداشت تفاهم در بخش های مختلف اقتصادی تهیه و آماده شده است که امیدوار هستیم در طول برگزاری این نشست از سوی دو طرف امضا شود.

وزیران خارجه دو کشور نیز در حاشیه نشست کمیسیون اقصادی مشترک ایران و هند به مذاکرات دو جانبه می پردازند.

بررسی مشارکت دهلی نو در پروژه خط لوله صلح برای انتقال گاز ایران به هند نیز قرار است در دستور کار این نشست قرار گیرد.

علیرضا نیکزاد رهبر، سخنگوی وزارت نفت ایران، نیز چندی پیش اعلام کرده بود: با توجه به انگیزه به وجود آمده در هند به دلیل جدیت پاکستان در ساخت خط لوله صلح، دهلی نو در حال مذاکره برای مشارکت در این پروژه است.

در همین حال ام ویرپا مویلی، وزیر نفت هند، چندی پیش گفته بود: دهلی نو در حال مذاکره با ایران و آمریکا درباره مسائل مرتبط با خط لوله صلح و تحریم های ایران است.

هند پیش‌تر علاقه‌مندی خود را برای مشارکت در ساخت خط لوله گازی صلح اعلام کرده بود، اما قیمت گاز و تامین امنیت مسیر این خط لوله گازی در خاک پاکستان، تنها موضوعی است که با وجود نیاز مبرم هند به انرژی، موجب تاخیر در انجام مذاکره و حضور این کشور در این پروژه گازی شده است.

دهلی نو سال ٢٠٠٧ گفت گوهای رسمی درباره خط لوله صلح را به دلیل نگرانی های امنیتی در پاکستان متوقف کرد و ایران و پاکستان توافقنامه ها درباره اجرای این پروژه گازی را به صورت دو جانبه امضا کردند.

دولت پاکستان بی اعتنا به تحریم های آمریکا علیه ایران، ٢١ اسفند ماه ١٣٩١ ساخت بخش پاکستانی خط لوله ایران-پاکستان را آغاز کرده است که با آغاز صادرات گاز ایران به پاکستان در سال ٢٠١٤ میلادی، این کشور پس از ترکیه، دومین دریافت کننده گاز طبیعی از ایران خواهد بود.
کد خبر 203970

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =