به گزارش شانا، سلیم بلور تایا گفت: عمده تولیدات آلبانی در بخش کشاورزی و معدن است و ذخایر محدودی از نفت خام نیز برای صادرات وجود دارد و تولید ناخالص داخلی آلبانی به سالانه 11 میلیارد یورو می رسد.
وی افزود: واردات آلبانی سه برابر صادرات این کشور است و تراز تجاری تیرانا با تهران منفی است؛ ایران سالانه یک میلیون و 400 هزار دلار کالا به آلبانی صادر می کند و در مقابل کمتر از یک میلیون دلار از این کشور واردات دارد.
تایا، ثبات مناسب اقتصادی در آلبانی را یادآور شد و گفت: پارسال رشد اقتصادی آلبانی 2.8 درصد بود و در سالهای دشوار اقتصادی نیز رشد مثبت اقتصادی دو تا سه درصد را حفظ کرد.
به گفته معاون وزیر خارجه آلبانی، حدود 50 درصد از مردم آلبانی در حوزه کشاورزی فعالیت دارند و سهم این بخش در تولید ناخالص داخلی 20 درصد است.
وی موضوع تلاش ایران برای پیوستن به سازمان جهانی تجارت (WTO) را یادآور شد و اظهار کرد: آلبانی عضو سازمان تجارت جهانی است و با پیوستن ایران به این سازمان، روابط بین دو کشور می تواند تسهیل شود.
براساس این گزارش، مسعود خوانساری، رئیس اتاق تهران نیز در این دیدار گفت: ایران در دهه 70 سفارت خود را در آلبانی تاسیس کرد و در سال 88، سطح آن را از کاردار به سفیر ارتقا داد، اما تیرانا هنوز در تهران سفارتخانه دایر نکرده و مسایل خود را از طریق آنکارا پیگیری می کند.
وی افزود: حجم روابط تجاری ایران و آلبانی قابل قبول نیست و به نظر می رسد، با اعزام هیئت ها و شناخت توانمندیهای یکدیگر بتوانیم زمینه ارتقای سطح روابط تجاری را فراهم کنیم.
رئیس اتاق تهران افزود: آلبانی نیازمندی زیادی به توسعه زیرساخت هایش دارد و اگر این شناخت به وجود بیاید امکان سرمایه گذاری بنگاه های ایرانی در این کشور وجود دارد.
وی گفت : حدود 140 هیئت تجاری در ماه های گذشته وارد ایران شدند و جمهوری اسلامی برای رشد اقتصادی تعیین شده در اسناد بالادستی، سالانه به 50 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد و بر این اساس، راهبرد جدید اقتصادی ایران در سالهای پیش رو، جذب سرمایه گذاری خارجی و توسعه صادرات به کشورهای همجوار است.
رئیس اتاق تهران گفت: شرکتهای ایرانی فعال در حوزه خدمات فنی و مهندسی، اکنون پروژه هایی را در آفریقا، آسیا و آمریکای جنوبی و کشورهایی مانند ونزوئلا، الجزایر، قزاقستان، تاجیکستان و ترکمنستان اجرا کرده یا در دست اجرا دارند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا در هشت ماه سال 2015 میلادی (منتهی به دهه نخست مرداد 94 ) رشد هفت درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشت و به حدود پنج میلیارد یورو رسید.
بر پایه این گزارش، پایگاه خبری کمیسیون اروپا، کل مبادلات تجاری ایران و 28 عضو اتحادیه اروپا را در هشت ماه 2015 میلادی چهار میلیارد و 983 میلیون یورو گزارش کرد.
نظر شما