به گزارش شانا به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی، امروز (یکشنبه، 16 اسفندماه) در دیدار با ماتیاس ماخنیگ، دبیر دولتی وزارت اقتصاد و انرژی آلمان، بر رفع هرچه سریعتر موانع پیش روی دو کشور و گسترش روابط تجاری و راههای تسهیل آن تاکید کرد.
وی به روابط دیرینه اقتصادی ایران و آلمان و دیدارهای انجام شده در ماههای گذشته میان مسئولان بانکی دو کشور اشاره کرد و گفت: از دیدگاه ما، موانع بزرگی در گسترش روابط وجود ندارد.
وی به دیدار با رئیس کل بانک مرکزی آلمان و همچنین مذاکره با زیگمار گابریل، وزیر اقتصاد و انرژی آن کشور اشاره کرد و افزود: در این دیدارها نتایج مثبتی برای ازسرگیری روابط بانکی حاصل شده است و انتظار میرود این روابط هرچه سریعتر به شرائط مطلوب برسد.
رئیس کل بانک مرکزی با استقبال از حرکت به سمت عملیاتی کردن گسترش روابط تجاری ایران و آلمان، تصریح کرد: با از بین بردن ابهامها در زمینه های اقتصادی و بانکی میتوانیم شرائطی فراهم کنیم که بانکها، ارزیابی درستی از ریسکهای احتمالی برای سرمایه گذاری داشته باشند، همچنین باید آگاهی کاملی از ابهامها و نگرانیهای بانکهای آلمانی داشته باشیم و از طریق تعامل روابط را تقویت کنیم.
همچنین در این دیدار دبیر دولتی وزارت اقتصاد و انرژی آلمان با ابراز علاقه کشورش و اتحادیه اروپا برای احیای روابط گسترده سیاسی و اقتصادی با ایران، گفت: پس از توافق هستهای امیدواریم برای حل مشکلات گام برداریم.
ماتیاس ماخنیگ، افزود: اقتصاد آلمان منتظر حاصل شدن نتایج مثبت برای از سرگیری همکاری تجاری با ایران است.
وی نقش بانکها در گسترش روابط اقتصادی را کلیدی خواند و تصریح کرد: بدون تامین مالی پروژه ها از سوی بانکها، ایده های همکاری در سطح نظری باقی خواهد ماند و لازمه آغاز و گسترش روابط تجاری، وجود روابط بانکی شفاف است و به همین دلیل، بر تعامل بانکهای ایرانی و آلمانی و ایجاد چارچوب حقوقی روشن برای فعالیت مالی تاکید میکنیم.
در این جلسه همچنین مقرر شد بانکهای ایرانی و آلمانی در فروردین سال آینده، پیش از نشست کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در اردیبهشت 95، نشستی داشته باشند و درباره رفع ابهامها و شرائط استانداردهای بانکهای ایرانی بحث کنند و بررسیهای لازم را انجام دهند، همچنین در مورد موضوع بیمه هرمس و پرداخت بدهی آن، مقرر شد تا پیش از نشست وزیران اقتصاد دو کشور، پیش نویس تفاهم آماده شود و به امضای دو طرف برسد.
نظر شما