به گزارش خبرنگار شانا، علی اکبر شعبانپور عصر امروز (شنبه، 18 اردیبهشت ماه) در مراسم رونمایی از پمپهای کرایوژنیک اظهار کرد: این تولید به سفارش شرکت نفت و گاز پارس به شکل اختصاصی برای منطقه پارس جنوبی ساخته شده و فناوری بالایی دارد.
وی، افزود: بنا به دستور مقام معظم رهبری و سیاستهای کلی نظام و اقتصاد مقاومتی این ریسک را پذیرفتیم که البته حمایت ما مبتنی بر شناخت و دانش فنی بوده است.
مهدی فرج پوروند، مدیرعامل شرکت پمپهای صنعتی ایران، سازنده پمپهای کرایوژنیک در این مراسم اظهارکرد: ایران برای نخستین بار با استفاده از تلاش متخصصان داخلی، همه مراحل مربوط به ساخت پمپهای کرایوژنیک پالایشگاههای گازی را انجام داده است.
به گفته وی، این شرکت با هدف انتقال دانش و فناوری این تجهیز و به طور عمده در راستای تحقق داخلی سازی این دست از کالاهای مورد نیاز پالایشگاهها، تحقیقات خود را از سال ١٣٩٠ با حمایت ویژه کارفرمایان بزرگ صنعت نفت از جمله شرکت نفت و گاز پارس آغاز کرد که پارسال توانستیم پس از دستیابی به پیشرفته ترین نرم افزارهای طراحی این سازه، ساخت مدلهای مختلف پمپهای کرایوژنیک را آغاز کنیم.
فرج پوروند با بیان این که امروز در تولید پمپهای کرایوژنیک به تولید انبوه رسیده ایم و سری کامل این پمپها در ایران ساخته می شود، افزود: پمپهای کرایوژنیک برای فازهای 14، 17 و 18 پارس جنوبی ساخته شده است.
به گفته وی، با دستیابی به تولید بومی پمپهای کرایوژنیک، زنجیره طراحی و ساخت انواع پمپهای فرآیندی پالایشگاههای گازی کشور تکمیل شد.
فرج پوروند یادآور شد: خوشبختانه با برنامه ریزی و پشتیبانیهای هدفمند و اصولی از سازندگان بومی، زمینه داخلی سازی بسیاری از اقلام مورد نیاز این حوزه از جمله پمپهای کرایوژنیک مورد استفاده در صنایع پالایشگاهی پارس جنوبی بوسیله متخصصان ایرانی فراهم شده است و با انتقال دانش طراحی و تولید پمپهای کرایوژنیک که در شمار تجهیزات فناوری محور پالایشگاههای گازی شمرده می شود، ایران در دانش ساخت و تولید تجهیزات فرایندی پالایشگاهها به خودکفایی رسید.
وی، تصریح کرد: این دست از پمپها برای جابجایی و انتقال سیالات کرایوژنیک LNG ،LPG، اتیلن مایع، پروپیلن، اتان و مایعات سرد کاربرد استفاده می شود که نقش مهمی در فرآیندهای عملیاتی طرحها دارد.
ییست و یکمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران با حضور بیش از هزار و ٩٠٠ شرکت داخلی و خارجی در فضایی به وسعت حدود ٧٠ هزار متر مربع و با شعار «جذب سرمایه و انتقال فناوری» دایر است.
نظر شما