۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۵
  • کد خبر: 260634
جایگاه ایران در ترانزیت گاز ترکمنستان تبیین شد

ایران و ترکمنستان با ظرفیت بالای تولید و ذخایر عظیم گاز، نقش مهمی در تثبیت بازار گاز دارند.

همکاری دو کشور ایران و ترکمنستان در این عرصه با توجه به مرز مشترک طولانی، همکاری در پروژه های مشترک، عضوریت در سازمانهای منطقه ای و فرهنگ مشترک باید مورد توجه دو کشور قرار گیرد.

ترکمنستان به دلیل دارا بودن حجم زیادی از منابع گازی و نیاز به درآمد حاصله از فروش گاز برای توسعه و پیشرفت خود در کنار نیاز ایران به تامین گاز مناطق شمالی خود و همچنین تلاش برای استفاده از منافع ترانزیتی از جمله موارد مهم  ارتباط میان دو کشور است.

ضمن این که ترکمنستان به صدور گاز خود به بازارهای جهانی از طریق ایران و ترکیه نیازمند است که فعالیت در این زمینه در سالهای اولیه پس از استقلال ترکمنستان آغاز شد که به امضای قراردادهایی در زمینه انتقال گاز از طریق ایران و سپس چین در سالهای اخیر منجر شده است.

افزون بر این ترکمنستان در کنار مسائل اقتصادی و افزایش فروش گاز، سیاست افزایش خط لوله را نیز دنبال می کند که هدف آن کاهش انحصار گازی روسیه در این کشور بوده و به همین علت ایران جایگاه مهمی را در سیاست گازی ترکمنستان با وجود تنشهای موجود داراست.

این در حالی است که بازیگران بزرگ منطقه ای و بین المللی چون روسیه، ترکیه، ایالات متحده، هند، چین و اتحادیه اروپا در این عرصه دارای منافعی هستند که تاحدودی بر اهمیت ژئوپلتیکی گاز در این کشور افزوده است.

با توجه به این دغدغه ها هدف از مقاله «بررسی جایگاه ایران در ترانزیت گاز ترکمنستان» به دنبال توصیف و تحلیل منطقه ای و بین المللی شرایط کنونی و سپس ارائه راهکارهای برای بهبود وضعیت همگرایی ایران و ترکمنستان در عرصه مناسبات گازی است.

کد خبر 260634

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =