به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، علی قاسمی ارمکی، مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک ملت، با اشاره به کارکرد شرکتهای تامین سرمایه در تامین مالی، بازارگردانی، ارزشگذاری، ادغام و تملک، مدیریت و نظارت بر پروژه ها در بازار سرمایه، از این نوع نهادهای مالی در کشورهای توسعه یافته به عنوان مشاوران حرفه ای و متخصصان افزایش منابع مالی شرکتها و همچنین ابزاری برای جمع آوری و تبادل اطلاعات موردنیاز مشتریان خود نام برد.
وی که از شرکتهای تامین مالی به عنوان مهم ترین نهاد مالی فعال در بازارهای بین المللی یاد می کرد، به تاکید برنامه ششم توسعه بر توسعه همه جانبه زیر ساخت ابزارهای نوین تامین مالی اشاره کرد که به صورت مشخص سهم تامین مالی اقتصاد کشور را از طریق بازار سرمایه به صورت سالانه در طول پنج سال برنامه ششم تعیین کرده است.
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک ملت در بیان چگونگی افزایش سهم تامین مالی اقتصاد کشور از طریق بازار سرمایه، عنوان کرد: در واقع می توان با هدف گذاری بلندمدت (پنجساله)، سهم تامین مالی از طریق بازار سرمایه در انتهای برنامه ششم را 35 درصد تعیین کرد تا در طول پنج سال برنامه ششم، شاهد آن باشیم که این تامین مالی به طور سالانه 6 واحد درصد آن افزایش یابد.پ
قاسمی ارمکی با اشاره به ثبت سرمایه سه هزار میلیارد ریالی شرکت تامین سرمایه بانک ملت، گفت: هم اکنون این شرکت تامین سرمایه مدیریت نظارت بر اجرای پروژه ها و تسهیلات آنها، مدیریت داراییها؛ مشاوره مالی و تامین مالی را به عنوان خدمات قابل ارایه از سوی تامین سرمایه بانک ملت به شمار می روند. به گونه ای که در این خدمات قابل ارایه، تامین مالی از طریق انتشار اوراق بدهی، اوراق سرمایه ای، پروژه محور صورت می گیرد.
وی ادامه داد: در حالی مقابل روش های تامین مالی از طریق بازار پول مانند انتشار اوراق گواهی سپرده خاص، دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ملی، دریافت تسهیلات بانکی، روش های تامین مالی در بازار سرمایه در انتشار سهام و انتشار مشارکت و صکوک خلاصه می شود.
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک ملت ادامه داد: بر این اساس سال گذشته تعهد پذیره نویسی اوراق با درآمد ثابت در این مجموعه از ارزش سه هزار و 900 میلیارد ریالی برخوردار بوده است؛ همچنین این مجموعه پذیره نویسی هفت هزار و 920 میلیارد ریال از اوراق منتشره را نیز متعهد شد.
عملکرد صندوقهای سرمایه گذاری
قاسمی ارمکی با اشاره به سه صندوق آتیه ملت، اندوخته ملت و اوج ملت به عنوان صندوق های سرمایه گذاری شرکت تامین سرمایه بانک ملت در بازار سرمایه، مجموع دارایی های این سه صندوق را 22 هزار و 34 میلیارد ریال ذکر کرد و یاد آور شد: صندوق بازار گردانی ملت نیز از دارایی 200 میلیارد ریالی برخوردار است.
به گفته وی، در سال مالی 94، 11 هزار و 217 میلیارد ریال از واحدهای صندوقهای سرمایه گذاری این مجموعه مورد معامله قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک ملت همچنین به صندوق سرمایه گذاری آتیه ملت اشاره کرد که کارکنان و بازنشستگان بانک ملت به عنوان دارندگان واحدهای سرمایه گذاری آن به میزان 22 هزار نفر سبب شده اند تا این صندوق به بزرگترین صندوق های بازار سرمایه از لحاظ سهامداری تبدیل شود.
تامین مالی از طریق انتشار سهام و اوراق
قاسمی ارمکی در اشاره به انتشار 45 هزار و 85 میلیارد ریال اوراق بهادار تحت مشاوره عرضه این مجموعه پارسال، حجم اوراق مشارکت برای شرکت واسپاری ملت را یک هزار میلیارد ریال و برای شرکت ملی نفت ایران نیز 20 هزار میلیارد ریال اوراق یاد کرد.
وی ادامه داد: همچنین برای تامین مالی مورد نیاز شرکتهای ملی نفت ایران، پتروشیمی آبادان، شرکت دانا پتروریگ کیش و پتروشیمی شیراز از طریق بازار سرمایه 7 هزار و 900 میلیارد ریال اوراق در قالب صکوک و اوراق سلف موازی استاندارد منتشر شد.
به گفته مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک ملت، تعهد پذیره نویسی این شرکت تامین سرمایه برای سهام شرکتهای بیمه تجارت نو، موسسه اعتباری آرمان ایرانیان، موسسه اعتباری نور، شرکت آهن و فولاد میلاد، در مجموع از ارزش 792 میلیاردریالی برخوردار بود.
قاسمی ارمکی خبر از تعهد پذیره نویسی حق تقدم ناشی از افزایش سرمایه شرکتهای بیمه ما، بیمه نوین، میهن، داروسازی کوثر و شرکت ملی صنایع مس ایران از سوی این شرکت تامین سرمایه خبر داد که پس از اخذ مجوز افزایش سرمایه از سازمان بورس و اوراق بهادار و عملیاتی شدن افزایش سرمایه در سال مالی 95 اجرایی خواهد شد.
وی، ارزش مشاوره این تامین سرمایه برای افزایش سرمایه ناشران بورسی را 110 هزار و 127 میلیارد ریال یاد کرد.
به گفته قاسمی ارمکی، پارسال در پی مشاوره شرکت تامین سرمایه بانک ملت سرمایه شرکتهای داروسازی کوثر، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ایران مرینوس، گروه صنایع پمپ سازی ایران، تامین ماسه ریخته گری، توسعه صنایع و صادارت فارس، داروسازی کوثر افزایش یافت.
وی تصریح کرد: همچنین طی سال مالی 94 فرایند اجرایی افزایش سرمایه شرکتهای حفاری شمال، ایران ارقام، سرمایه گذاری اعتبار ایران انجام شده است و ارایه مجوز افزایش سرمایه شرکتهای یادشده از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار به سال مالی جاری موکول شده است.
به گفته قاسمی ارمکی، با توجه به فعالیت تخصصی تامین سرمایه بانک ملت در حوزه انرژی (نفت، گاز و پتروشیمی)، بیشترین خدمات ارزش گذاری این مجموعه به صنایع پتروشیمی با سهم 27 درصدی تعلق گرفته است. صنعت بانک و بیمه نیز با سهم 23 درصدی در رتبه دوم قرار گرفته است. پس از این دو صنعت، صنایع برق، فولاد، مواد بهداشتی و نساجی قرار می گیرند.
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک ملت به ارزش گذاری شرکتهای نفت ستاره خلیج فارس، پتروشیمی پردیس، پلیمر آریاساسول، پارس تامین مجد، بازرگانی پتروشیمی، پتروشیمی امیر کبیر، پتروشیمی زاگرس در صنعت پتروشیمی و بانک تجارت، بیمه ملت، بیمه پارسیان، بیمه اتکایی امین، بیمه سینا، پارسیان در صنعت بانک و بیمه اشاره کرد که از سوی این شرکت تامین سرمایه در بازار سرمایه صورت گرفته است.
اوراق جدید قابل انتشار در سال 95
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک ملت ارزش خدمات بازارگردانی این شرکت تامین سرمایه را 11 هزار و 814 میلیارد ریال را در سال گذشته ذکر و اضافه کرد: همچنین این مجموعه انتشار اوراق سلف شرکت ملی نفت ایران را در دو مرحله به ترتیب با ارزش یک هزار و دو هزار میلیارد ریال در دست دارد.
این فعال صنعت تامین مالی ادامه داد: از سوی دیگر در سال جاری اوراق سلف پتروشیمی آبادان به ارزش 250 میلیارد ریال، اوراق اجاره داناپتروریگ کیش به ارزش 650 میلیارد ریال، اوراق مشارکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه به ارزش دو هزار میلیارد ریال و در نهایت اوراق مشارکت نفت مناطق مرکزی به ارزش 5 هزار میلیارد ریال انتشار خواهند شد که بازار گردانی آنها بر عهده شرکت تامین سرمایه بانک ملت قرار دارد.
نظارت بر اجرای پروژه ها
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک ملت به نقش این شرکت در نظارت بر اجرای پروژه ها با همکاری واحد اعتبارات بانک ملت اشاره کرد که در پی این امر، دفتر انرژی با رویکرد تخصصی حوزه نفت، گاز و پتروشیمی به منظور نظارت بر هزینه کرد و پرداخت، تسهیلات و پیشرفت پروژه های اعتباری بانک تاسیس شد.
وی ادامه داد: به موجب این اقدام، این مجموعه بر اجرای پروژه های احداث مخازن ذخیره سازی نفت گناوه دیلم استان بوشهر، طرح فازدوم توسعه تلغیظ مس سرچشمه، طرح فاز دوم توسعه تلغیظ مس سونگون، احداث پالایشگاه میعانات گازی شرکت نفت ستاره خلیج فارس و طرح گاز رسانی به باقیمانده شهرها و روستاها از طریق خط لوله و CNG نظارت دارد.
قاسمی کل تسهیلات ریالی ارائه شده به طرحهای مزبور را 12 هزار و 560 میلیارد ریال و تسهیلات یورویی آن را را 730 میلیون یورو اعلام کرد که در این میان میزان هزینه کرد بررسی شده 9 هزار و 210 میلیارد ریال و 230 میلیون یورو بوده است.
عملکرد مالی تامین سرمایه بانک ملت
وی در بیان عملکرد مالی این شرکت در سال مالی منتهی به پایان اسفندماه، عنوان کرد: به واسطه اقدامهای صورت گرفته، در آمد حاصل از ارائه خدمات بازارگردانی و سود اوراق مشارکت شرکت تامین سرمایه بانک ملت نسبت به سال مالی 93 از رشد 25 درصدی برخوردار بوده است. همچنین درآمد حاصل از ارایه خدمات بازار گردانی و سود صکوک 34 درصد، در آمد حاصل از ارائه خدمات مشاور عرضه و ارزش گذاری 58 درصد و در نهایت در آمد حاصل از ارائه خدمات تعهد پذیره نویسی 9 درصد رشد داشته اند.
این فعال صنعت تامین مالی ادامه داد: در این میان در آمد حاصل از سود سپرده بانکی، مدیریت وجوه نقد نیز از کاهش 52 درصدی برخوردار بوده است.
به گفته وی، سود خالص تجمعی این شرکت از بدو تاسیس از 3 هزار و 915 میلیارد ریال در سال 93 به 4 هزار و 976 میلیارد ریال در سال 94 افزایش یافته است.
قاسمی تصریح کرد: سود خالص این شرکت یک هزار و 148 میلیارد ریال، سود عملیاتی آن یک هزار و 235 میلیارد ریال و مجموع در آمدهای این شرکت یک هزار و 311 میلیارد ریال بوده است.
برنامه های آینده تامین سرمایه بانک ملت
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک ملت در بیان برنامه های آتی این شرکت فعال در صنعت تامین مالی، به توسعه نهادهای مالی اشاره کرد که توسعه صندوق های سرمایه گذاری موجود، تاسیس و راه اندازی صندوق های پروژه محور و صندوق های جسورانه، مشارکت با بانکهای سرمایه گذاری بین المللی برای تامین مالی خلاصه می شوند.
وی همچنین از توسعه فعالیت های بازاریابی و بازار گردانی اوراق با درآمد ثابت، توسعه فعالیتهای ارزش گذاری برند، تعهد پذیره نویسی حق تقدمهای استفاده نشده شرکتهای بورسی، قیمت گذاری و عرضه سهام شرکتهای مشمول واگذاری و انتشار اوراق گواهی سپرده نیز به عنوان اقدامهایی نام برد که در بخش توسعه خدمات مالی قرار می گیرند.
نظر شما