به گزارش شانا به نقل از ایرنا، ولی الله مهابادی امروز (سه شنبه، چهارم خردادماه) در نشست بین المللی لوله و پروفیل فولادی با حضور نمایندگان شرکتهای خارجی و داخلی در تهران افزود: اکنون شرایط بین المللی مناسبی برای همکاری شرکتهای خارجی با ایران فراهم است، بازار انرژی پاکستان، عراق، خلیج فارس و اروپا و خط انتقال از مسیر ترکیه مطرح است؛ افغانستان نیز در کنار این بازارهای هدف صادراتی جایگاه خود را دارد.
وی ادامه داد: ایران اجرای دو هزار کیلومتر خطوط لوله را برای 94 شهر برنامه ریزی کرده است که باید در 18 ماه آینده عملیاتی شود.
مهابادی یادآوری کرد: براساس پروژه های آبرسانی در سطح کشور در قالب مناطق گرمسیری 500 کیلومتر لوله نیاز است و شرکتهای خارجی که با ایران طرف قرارداد باشند، با توجه به امنیت و شرایط اقتصادی می توانند از شرایط برد- برد بهره برداری کنند.
وی اضافه کرد: شرکتهای خارجی که زودتر در چارچوب پروژه های تعیین شده با ایران همکاری خود را آغاز کنند، فرصت ای زیادی خواهند داشت.
به گفته وی، پروژه های گازرسانی، ساخت خطوط انتقال گاز و طراحی چندین خط سراسری مانند خطوط نهم و یازدهم در برنامه ریزیهای پیش بینی شده و پروژه خط انتقال گاز به عراق یک طرح اولویت دار است.
رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان لوله های فولادی و پوشش خطوط انتقال افزود: ایران دارای جمعیت 80 میلیون نفری است و بازار 400 میلیون نفری آسیای میانه در شمال کشور ما قرار دارد. بنابراین همکاریهای مشترک در این بخش می تواند فرصتهای تازه ای را در برابر سرمایه گذاران خارجی قرار دهد.
مهابادی یادآوری کرد: پارسال بخش خصوصی ایران توانست 200 میلیون دلار صادرات لوله به ترکمنستان داشته باشد، بنابراین بازار منطقه در کنار توانمندی بخش خصوصی کشور ما عرصه مناسبی برای همکاری مشترک را فراهم می سازد.
این همایش که از سوی موسسه بین المللی متال بولتن برنامه ریزی شده است، بعدازظهر چهارشنبه (پنجم خردادماه) به کار خود پایان می دهد.
جمهوری اسلامی ایران اکنون چهاردهمین فولادساز جهان به شمار می رود و تولیدکنندگان ایرانی پارسال برای نخستین بار موفق به صادرات چهار میلیون و 100 هزار تن فولاد شدند.
نظر شما