به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، علیرضا دائمی، معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر نیرو، امروز (چهارشنبه، 12 خردادماه) در کارگاه آموزشی با موضوع معرفی نظامنامه و آشنایی با اصول مدیریت ریسک سازمانی، گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی افزایش تابآوری و پایداری، در این شرائط باید به گونهای عمل کنیم که در زمان وقوع حوادث، دچار حیرانی و سرگشتگی نشویم تا اتفاق بدی برای کشور رخ ندهد.
معاون وزیر نیرو عنوان کرد: کشور ترکیه در سال 2014 سه بار با خاموشی سراسری برق مواجه شد که آسیب بزرگی به اقتصاد این کشور وارد کرد، در حالی که با اجرایی کردن مدیریت ریسک در وزارت نیرو، 14 سال است که از خاموشی سراسری دور بودهایم.
وی، تاریخ مدیریت ریسک در کشور را بیش از دو دهه ذکر کرد و افزود: باوجود این که وزارت نیرو در اجرای مدیریت ریسک پیشرو بوده و دارای واحد تخصصی در این خصوص و مدیریت بحران است، ولی هنوز هم مدیریت ریسک در کشور نو پاست و فاصله زیادی وجود دارد تا در همه جوانب به عمل بدل شود.
دائمی با اشاره به مفاد نظامنامه ریسک که اخیرا توسط وزیر نیرو تایید و ابلاغ شده و بر بحث نظارت بر مدیریت ریسک تاکید دارد، گفت: از ابتدا با کمبود مدیریت ریسک رو برو بودیم و در این خصوص هزینه های بالایی را در مدیرت بحران پرداخت کردهایم.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر نیرو عنوان کرد: مدیریت بحران در زمان بروز حوادث غیر مترقبه با رسیدگی به وضع بحرانی به قهرمان و ناجی بدل میشود در حالی که، مدیریت ریسک، علم پیشگیری است و تلاش میکند تا از ایجاد بحران جلوگیری کند.
وی با اشاره به این که 2 درصد بودجه کشور در قالب ماده 10 و 12 به مدیریت بحران اختصاص دارد افزود: هزینه های وزارت نیرو در مدیریت ریسک بسیار بالاست، بنابراین باید تلاش کنیم تا با بکارگیری مدیریت ریسک موانعی که ممکن است باعث حوادث غیر مترقبه در زمان سیل و زلزله و غیره شود و به ایجاد بحران کمک کند را رفع کنیم.
دائمی ادامه داد: وقتی رودخانهای 10 سال خشک بوده و اطراف آن مرکزی برای تخلیه نخاله های ساختمانی شده، با اولین بارش ممکن است دچار آبگرفتگی و سیلاب و خسارات جانی و مالی شود، مدیریت ریسک به ما میآموزد تا قبل از این که این حادثه رخ دهد، آینده نگری کرده و به پاکسازی محیط بپردازیم تا در آینده دچار بحران نشویم.
نظر شما