به گزارش شانا، محسن جلال پور، رئیس اتاق بازرگانی ایران، امروز (چهارشنبه، 12 خردادماه) در نشست تجاری ایران و سوئد که با حضور محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه و وزیر امور اتحادیه اروپا و تجارت سوئد در هتل شرایتون استکهلم، بر احیای روابط بانکی بین 2 کشور برگزار شد، گفت: امروز برخی شرکای اروپایی ایران مانند اتریشیها و ایتالیاییها با پیشگامی در فعالسازی خدمات بانکی، اجازه دادهاند علاقه و سابقه بنگاههای دو طرف، به کار و تجارت واقعی بدل شود.
وی افزود: متاسفانه این امر در مورد سوئد صادق نیست، احیای روابط جدی کارگزاری بین بانکهای ما روند مطلوبی ندارد و این سبب شده سوئد فرصتهای کار در ایران و منطقه را کمتر پیدا کند.
جلال پور با تاکید بر این که 200 تا 300 میلیون دلار مبادله سالیانه میان 2 کشور، قابل قبول نیست، تصریح کرد: گونار میردال، اقتصاددان معروف سوئدی که جایزه نوبل در رشته اقتصاد را دریافت کرده، معقد است برای توسعه، باید باورها را جابه جا کنیم، اکنون ما در آستانه یک تحول بزرگ قرار داریم و در پساتحریم، دوستان قدیمی ایران و سوئد باید برای افزایش همکاریهای دوجانبه تلاش کنند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در ایران اشاره و عنوان کرد: امروز پس از گذراندن دوران تحریم، انتخابات خوبی را پشت سر گذاشتهایم و امیدواریم در همگرایی میان دولت و مجلس در دوران پساتحریم، شاهد تحول جدی در اقتصاد کشورمان باشیم.
وی گفت: ما در ایران مشغول بهبود فضای کسب و کار هستیم و امیدوارم در فضای بوجود آمده، بتوانیم ارتباط بسیار بیشتری با بانکها و فعالان اقتصادی سوئد برقرار کنیم.
جلال پور افزود: تاکنون در اقلام عمده از جمله مواد غذایی، محصولات مهندسی، ماشین آلات صنعتی، وسایل نقلیه باری و سواری، مواد شیمیایی، تجهیزات مخابراتی و مواد لوله پلاستیک، ارتباطات اقتصادی خوبی با سوئد داشتهایم و اکنون نیز با ادامه این ارتباطها و با حضور شرکتهای سوئدی در صنایع مخابرات، تکنولوژی اطلاعات، نیروگاه برق، معادن و صنایع فرآوری معدن، تجهیزات پزشکی، داروسازی، کشتی سازی، ماشین آلات معدنی و راهسازی در ایران، موقعیت بسیار ویژهای برای همکاری بین فعالان اقتصادی 2 کشور فراهم کرده است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: زمینه های گستردهای همچون محیط زیست، آب، پساب، بهرهوری و بهینه سازی مصرف آب و انرژی، سکوهای شناور و اسکله های نفتی، کاغذ، صنایع آتش نشانی، بازیافت زباله، تجهیز و توسعه شبکه موبایل، صنایع فولاد و بسیاری از زمینه های زیرساختی دیگر برای همکاری وجود دارد و ایرانیان و فعالان اقتصادی، از همکاری در این زمینه ها استقبال میکنند، همه این ظرفیتها، نه تنها برای ایران، بلکه برای منطقه وسیعی در خاورمیانه شامل 15 کشور همسایه ایران نیز فراهم است.
وی به حمایت سوئد از فعالیت صلح آمیز هستهای ایران اشاره و عنوان کرد: جمله معروف رئیس کمیسیون امور خارجه پارلمان سوئد در سال 2008 میلادی که گفت ایران حق دارد در صنعت هستهای به شکل صلح آمیز پیشرفت داشته باشد سرانجام در سال 2015 برای دیگر کشورهای اروپایی جا افتاد، این یکی از موضعگیریهای خوب و منطقی کشور سوئد در دهه های گذشته در ارتباط با ایران بوده است.
جلال پور گفت: از نظر اقتصادی نیز سوئدیها در ایران حضور درازمدتی دارند، حضور شرکت سوئدی، دانمارکی در قرارداد راه آهن سراسری ایران و حضور در ساخت بندر خرمشهر را میتوان از جمله آنها برشمرد، در این سالها، همچنین شرکتهای زیادی از کشور سوئد در بازار ایران فعالیت کرده و اکنون نیز برآورد میشود بیش از 100 شرکت سوئدی در ایران در حال فعالیت باشند.
نظر شما