به گزارش خبرنگار شانا، معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، در دیدار با اربان روسناک، دبیر کل منشور بینالمللی انرژی و هیئت همراه، با اشاره به اهمیت این منشور بینالمللی در دو سطح مشارکتی، گفت: این منشور میتواند کمک موثری به صلح، امنیت، حفظ محیط زیست جهانی و مقابله با تغییرات اقلیم داشته باشد.
وی با بیان این که بسیاری از منابع سوختهای فسیلی جهان رو به اتمام است، افزود: استفاده از انرژیهای پاک تاثیری بسزا در حل چالشهای زیست محیطی خواهد داشت، زیرا گرم شدن کره زمین، تغییرات آب و هوا و داشتن هوای پاک ارتباطی بسیار مستقیم با نوع انرژی مصرفی دارد.
ابتکار تصریح کرد: مصرف بهینه انرژی و استفاده از انرژیهای پاک از جمله دستور کارها و خط مشیهای ایران برای حرکت در مسیر توسعه پایدار است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تاکید بر این که ایجاد و توسعه الگوی صحیح مصرف انرژی از جمله اولویتهای ایران در بسیاری بخشها همچون حمل و نقل و صنعت است، عنوان کرد: این موضوع نیازمند انتقال تجربیات، دانش و فناوری میان ایران و سایر کشورهای موفق است.
وی به شرائط منطقه اشاره کرد و گفت: ایران و سایر کشورهای جهان دارای ظرفیت بالایی در حوزه انرژیهای پاک هستند و مرکز منطقهای اقتصادی اکو در تهران نیز میتواند با ارائه آموزشهای زیست محیطی مرتبط در این زمینه نقشی مهم ایفا کنند.
ابتکار ضمن یادآوری نقش ایران در مذاکرات بینالمللی تغییرات آب و هوا، افزود: هر دو جنبه سازگاری و کاهش اثرات تغییر اقلیم برای ایران مهم است، زیرا ایران یکی از کشورهایی است که تاثیر بسیار زیادی از پدیده تغییر اقلیم و گرمایش زمین متوجه آن شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، افزایش سرعت تبخیر، خشک شدن تالابها، کاهش بارندگی، افزایش سطح بیابانی و تشدید پدیده گرد و غبار را از جمله چالشهای ایران در مواجه با تغییرات اقلیم دانست.
در ادامه این دیدار اربان روسناک، دبیرکل منشور بینالمللی انرژی با اشاره به قدمت 20 ساله فعالیت و تاسیس این سازمان، گفت: ایران از سال 2002 به عنوان عضو ناظر به جمع کشورهای عضو منشور پیوسته است.
وی اشارهای هم به برنامه پروتکل همکاری انرژیهای پاک داشت و به ایران پیشنهاد داد: نسبت به ایجاد چارت انرژیهای پاک و محیط زیست اقدام کند.
دبیرکل منشور بینالمللی انرژی تصریح کرد: برای کشورهای عضو این منشور و همچنین برخی از کشورها که درخواست همکاری داشتهاند، با استفاده از منابع مالی که در اختیار داریم و وضع موجود هر کشور در خصوص انرژیهای موجود، سیاست، خط مشیها و شیوه های موجود آن کشور را مورد بررسی قرار دادیم و سپس بهترین شیوه و راه حل را به دولتها معرفی کردیم.
وی ادامه داد: ادامه همکاری در این منشور بینالمللی انرژی به دو صورت عضو ناظر یا عضویت کامل دولتهاست و هم اکنون برخی کشورها همچون مولداوی، کامبوج، چین به عضویت کامل این منشور در آمدهاند.
روسناک عنوان کرد: برخی از کشورها تولیدات زیادی در زمینه انرژی دارند و بعضی از کشورها مصرف کنندگان انرژی محسوب میشوند، چراکه برخی کشورهای اروپایی همچون بلژیک با کمبود انرژی مواجه هستند.
وی انجام ارزیابی اثرات زیست محیطی در پروژه ها و در نظر گرفتن حفاظت از منابع گاز، نفت و غیره را بسیار مهم دانست و نسبت به همکاری با ایران ابراز تمایل کرد.
دبیرکل منشور بینالمللی انرژی افزود: ما میتوانیم با تامین منابع مالی از ایران حمایت کنیم و سرویسهای خوبی را به ایران ارائه دهیم تا این کشور نیز از تامین منافع خود اطمینان حاصل کند.
وی گفت: اخیرا در منشور بینالمللی انرژی یک دستور کار برای کشورهای اروپایی در زمینه انرژیهای پاک و انتقال انرژی تدوین و آموزش داده شده است و مشابه آن میتواند برای ایران نیز صورت پذیرد.
نظر شما