وی گفت: قیمت خوراک تاکنون 30 درصد افزایش یافته است که این موضوع کم شدن حاشیه سود واحدهای پتروشیمی را سبب شده و فرآوردههای نفتی ما را در بازارهای جهانی غیر رقابتی کرده است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی افزود: افزایش قیمتها سبب شده است رقابت پذیری واحدهای پایین دستی کاهش یابد به طوریکه پیش بینی می شود صادرات محصولات پایین دستی حدود پنج درصد کاهش یابد.
وی یادآور شد: ما مخالف افزایش قیمت نیستیم؛ اما معتقدیم بهتر بود حداقل این کار با هماهنگی بخش خصوصی انجام میشد تا آنها در امضای قراردادهای خود تامل می کردند.
در ادامه این نشست محمد تاجیک، نایب رئیس اتحادیه گفت: با توجه به افزایش قیمت خوراک، قیمت قیر صادراتی ایران در بازارهای جهانی افزایش یافته و آن را به محصولی غیر رقابتی در بازارهای جهانی بدل کرده است.
وی در پاسخ به پرسش شانا درباره شرایط رقابتی بودن تولید فرآورده های نفتی و حضور محصولات ایران در بازارهای جهانی گفت: برخی گمان می کنند که اگر بخش خصوصی از افزایش قیمتها گلایه می کند به دنبال تولید با خوراک رانتی و یارانهای است در حالی که ما معتقدیم باید با قیمت رقابتی کالاهای خود را تولید و روانه بازارها کنیم از این رو ما به دنبال رانت نیستیم و هیچ بخش خصوصی واقعی از رانت بهره نمیبرد.
وی ادامه داد: کاش این افزایش قیمتها پلکانی انجام میشد تا فعالان این صنعت با یک تنفس قیمتی به تولید بپردازند و محصولات خود را در بازارهای جهانی عرضه کنند زیرا تولیدکنندگان ما تا پیش از افزایش قیمت ارز و خوراک فرآورده های را حتی پایین تر از تولیدکنندگان چینی وارد بازارهای جهانی می کردند.
نظر شما