وزارت نفت از فرصت پسابرجام به‎خوبی استفاده کرد

رئیس جمهوری از تلاش‎های کارکنان صنعت نفت قدردانی کرد و گفت: وزارت نفت از فرصت پسابرجام به‎خوبی استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار شانا، حسن روحانی امروز (یکشنبه، 23 آبان ماه) در آیین بهره‎برداری رسمی از سه طرح توسعه‎ای غرب کارون، با اشاره به افزایش توان تولید نفت در این منطقه به حدود 300 هزار بشکه در روز، گفت: امروز بیش از 250 هزار بشکه نفت از میدان های این منطقه برداشت می شود و این رقم باید باز هم افزایش یابد.

 وی با اشاره به این که غرب کارون یکی از مناطق اصلی فعالیت صنعت نفت ایران به شمار می رود، افزود: بخشی از طرح‎ها و پروژه‎های غرب کارون در دولت گذشته بهره برداری شد و تولید از این منطقه تا 65 هزار بشکه هم افزایش یافت؛ اما امروز با گذشت سه سال، از تولید روزانه بیش از 250 هزار بشکه در غرب کارون حرف می زنیم.

روحانی گفت: این رقم قرار است به بیش از یک میلیون بشکه افزایش یابد؛ این کار شدنی است و باید سرمایه و فناوری در اختیار داشته باشیم.

نیاز به 18 میلیارد دلار سرمایه برای تکمیل فرآیند توسعه در غرب کارون

وی با اشاره به سرمایه‎گذاری حدود هفت میلیارد دلاری برای به ثمر رسیدن سه طرح توسعه‎ای در غرب کارون (فاز نخست طرح توسعه آزادگان شمالی، فاز نخست طرح توسعه یادآوران و طرح توسعه یاران شمالی)، ادامه داد: برای تکمیل طرح‎های توسعه‎ای این منطقه به حدود 18 میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم و افزایش ضریب بازیافت از میدان‎ها نیازمند استفاده از فناوری است.

روحانی بر ضرورت افزایش ضریب بازیافت از مخازن تاکید کرد و گفت: مهم است که به چه میزان بتوانیم از منابع موجود در یک میدان بهره‎مند شویم.

رئیس جمهوری به 67 میلیارد بشکه ذخایر نفت درجای میدان‎های منطقه غرب کارون اشاره کرد و افزود: افزایش یک درصد ضریب بازیافت در این منطقه، ذخایر قابل استحصال نفت کشور را 670 میلیون بشکه افزایش می دهد و می تواند بیش از 30 میلیارد دلار درآمدزایی به همراه داشته باشد.

وی با بیان این‎که «نمی خواهیم چاه‎ها را رو به قبله کنیم»، اضافه کرد: این که چاهی بزنیم و تنها از مقداری از نفت آن استفاده کنیم و بقیه از بین برود و یا بی‎استفاده بماند، راه به جایی نمی برد و باید امکان استفاده از چاه‎ها در طولانی مدت فراهم شود.

روحانی گفت: مدیریت صنعت نفت، خواست ملت ایران است و باید از فضای به‎وجود آمده پسابرجام، حداکثر استفاده را برای جذب فناوری و سرمایه به منظور توسعه کشور و اشتغال‎زایی برای جوانان داشته باشیم.

رئیس جمهوری با اشاره به این واقعیت که با استفاده از فناوری و سرمایه، می توانیم به محیط زیست سالم‎تری دسترسی داشته باشیم، ادامه داد: به‎طور مثال، هم اکنون گازهای همراه نفت میدان یادآوران سوزانده می شود و دلیل آن، فعال نبودن واحد ان‎جی‎ال این منطقه است.

چهره منطقه نفتی باید از جنس رحمت باشد نه خشونت

روحانی، بزرگترین معضل پیش روی کشور را در شرایط حاضر و سال‎های پیش رو، آینده نسل جوان عنوان کرد و با اشاره به خیل جوانان تحصیلکرده و دارای مدارج عالی در کشور، افزود: ایجاد شغل برای نسل جوان، وظیفه ماست.

وی گفت: همانطور که در دیگر آیین‎های بهره‎برداری از پروژه های نفت و گاز گفتم، تاکید می کنم که چهره مناطق نفتی باید چهره رحمت باشد و نه خشونت.

رئیس جمهوری افزود: دود گازی که در میدان‎ها می سوزد، به چشم مردم ساکن در نزدیکی این مناطق می رود و این یعنی چهره خشن صنعت نفت.

به گفته روحانی، اگر مردمی که در نزدیکی مناطق نفتی زندگی می کنند، سامان‎دهی این مناطق و تاثیر مطلوب صنعت را در چهره شهرها و روستاهایشان ببینند، چهره خشن نفت از بین می رود.

وی بر ضرورت افزایش امکانات رفاهی برای مردم ساکن در جوار مناطق عملیاتی تاکید کرد و افزود: ساخت مدرسه، آموزشگاه فنی و حرفه ای، بیمارستان و ... برای مردم این مناطق اولویت دارد و باید این مردم به محیط زیست سالم‎تر، زندگی بهتر و فرصت های شغلی مناسب‎تر دسترسی داشته باشند.

رئیس جمهوری در این زمینه از فرایند تکمیل بیمارستان سوسنگرد ابراز خرسندی کرد و گفت: این بیمارستان اواخر امسال به بهره برداری می رسد.

روحانی ادامه داد: در بکارگیری نیروهای انسانی در مناطق عملیاتی صنعت نفت، باید ایجاد اشتغال برای نیروهای بومی در اولویت باشد و افرادی که در این مناطق زندگی می کنند و سختی های آن را متحمل می شوند، باید از فرصت های موجود نیز بهره بیشتری ببرند.

وی افزود: اولویت اشتغال با مردم منطقه نفت خیز است. مثل «حق الشفعه». تا حد امکان از نیروهای بومی استفاده شود «من علیه الغرم له الغنم»؛ این دو اصل برای صنعت نفت یک تکلیف است.

صنعت نفت، جهانیان را به شگفتی وا داشت

رئیس جمهوری در ادامه به ضرورت استفاده بهینه از فرصت پسابرجام اشاره کرد و گفت: در مقطعی، بار اصلی برجام بر دوش وزارت امور خارجه، سازمان انرژی اتمی، وزارت دفاع و شورای عالی امنیت ملی بود و برجام با همراهی دولت و مجلس، شورای نگهبان، هدایت های رهبری و پشتیبانی ملت بزرگ ایران به نتیجه رسید. پس از این مقطع زمانی، دستگاه های اجرایی دیگر به ویژه وزارت نفت نیز مسئولیت‎هایی را عهده دار شدند.

روحانی، برجام را مصداق گشودن دریچه هایی رو به فضایی جدید دانست و گفت: باید از فضای فراهم شده به بهترین شکل استفاده کرد و گام های سریعتری برداشت.

وی افزود: همانطور که در وهله اول، برجام اعجاب جهانیان را برانگیخت، افزایش یک میلیون بشکه ای صادرات نفت خام کشور، آن هم در مدت چند ماه، دومین رویدادی بود که اعجاب همگان را به دنبال داشت؛ چرا که اکثریت تصور می کردند سال ها زمان می برد تا این میزان افزایش صادرات محقق شود.

رئیس جمهوری یادآور شد: کاری که صنعت نفت کشورمان انجام داد، جهانیان را به شگفتی وا داشته است.

وی از تلاش کارکنان صنعت نفت در این زمینه قدردانی کرد و گفت: وزارت نفت به خوبی از فرصت پسابرجام برای توسعه کشور استفاده کرد.

در این که «ما می توانیم»، شکی نیست

روحانی با بیان این‎که مرحله دوم کار، استفاده از توان شرکت های بین‎المللی و انعقاد قراردادهای بزرگ نفتی است، در واکنش به برخی که می گویند ما خودمان در داخل می توانیم کارها را انجام دهیم، این گفته را تایید کرد و گفت: شکی نیست که ما می توانیم؛ کارکنان صنعت نفت از همان دوران جنگ با وارد مدار کردن تاسیسات بمباران شده در مدتی کوتاه ثابت کردند که می توانند و ما از توانمندی ها و ایثارگری های این کارکنان مطلعیم؛ اما در دنیای امروز باید از علم و دانش جهانی هم استفاده کرد.

وی از مناطق غرب کارون به عنوان سرزمین ایستادگی‏‎ها، دلاوری‎ها، شرف و عزت یاد کرد و با درود به روان پاک همه شهدا، جانبازان، آزادگان و ایثارگران که مایه افتخار ایران هستند و در روزهای دفاع مقدس، صحنه‎هایی بزرگ آفریدند، عنوان کرد: امروز در این منطقه ایم تا از تلاش کارکنان، مهندسان، تکنسین‎ها و کارگران صنعت نفت و همه آنهایی که برای آبادانی کشور تلاش کرده اند، قدردانی کنیم.

کد خبر 272823

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =