۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۱
  • کد خبر: 273814
اوپک به قدرت بازگشت

به گزارش شانا، سید حمید حسینی، عضو هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندان نفت، گاز و پتروشیمی در گفت‎و‎گو با خبرآنلاین درباره توافق اخیر اوپکی ها و جایگاه ایران در این توافق گفت: توافق اعضای اوپک را برجام نفتی می توان تلقی کرد، چون برجام یک توافقی بود که سرانجام میان ایران و کشورهای1+5 صورت گرفت که راهی را برای اقتصاد کشور باز کرد که نفس بکشد و بتواند با اقتصاد جهانی پیوند بخورد.

وی افزود: توافق اخیر کشورهای نفتی و غیر نفتی مبنی بر کاهش نفت نیز به نظر می رسید که برجامی بود که هیچ کس انتظار نداشت؛ ایده آل این بود در شرایطی که قیمت ها رو به کاهش است، همه کشورها تولید خود را در سطح فعلی متوقف کنند و افزایش تولید نداشته باشند، شاهد بودیم که با رایزنی‎هایی که انجام شد، تصمیم به کاهش تولید نفت گرفته شد که به نظر می رسد اوپک به روزهای اوج قدرت خود در بازار باز گشته است.

حسینی عنوان کرد: یکی از عوامل بنیادین بازار نفت،توازن عرضه و تقاضا است؛ در دوران جنگ سرد برای اینکه بازار را کنترل کنند، همیشه سعی کردند که تعادل بین عرضه و تقاضا را برهم بزنند. پس از فروپاشی و از سال ۲۰۰۰ به بعد شاهد برگشت توازن بین عرضه و تقاضا دربازار بودیم و بازار توانست از طریق تعادل عرضه و تقاضا بازار ار مدیریت کند.

وی با بیان اینکه اگرچه مسائل روانی و سیاسی در بازار تاثیرگذار است، ولی عنصر اصلی در تعیین قیمت، عرضه و تقاضاست، یادآورشد: از دو تا سه سال گذشته عربستان با این توجیه که قیمت نفت بالا باعث اقتصادی شدن تولید نفت از خلیج مکزیک و دریای شمال و تولید نفت های غیر متعارف می شود، آغازبه افزایش تولید کرد.

به گزارش خبرآنلاین، این فعال اقتصادی گفت: همزمان روسیه و عراق نیز آغاز به افزایش تولید کردند به طوری که ناگهان شاهد ۲.۵ میلیون بشکه نفت مازاد در بازار شدیم؛ این میزان نفت اضافه به بازار نفت فشار آورد و قیمت نفت را ۶۰ درصد کاهش داد. اما هم اکنون همه پذیرفته اند که عرضه و تقاضا معیار تعیین کننده ای است.

حسینی با اشاره به اینکه تغییر مواضع عربستان و تصمیم به کاهش تولید یک پیروزی محسوب می شود،عنوان کرد:« اثر این تصمیم نیز در بازار مشخص است، به طوری که هم اکنون شاهد افزایش قیمت در بازار هستیم و همه کارشناسان پیش بینی می کنند که قیمت نفت طی یکسال آینده در کانال ۵۰ الی ۶۰ دلار قرار می گیرد.

کد خبر 273814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =