به گزارش خبرنگار شانا، جعفر توفیقی صبح امروز (چهارشنبه، پنجم اردیبهشتماه) در نشستی با خبرنگاران اعلام کرد: حمایت از شرکتهای دانشبنیان و حمایت از استارتآپها در دنیا به بحثی جدی بدل شده است و از آنجا که ما تا مرحله توسعه فناوری پیش میرویم و تجاریسازی باید با همکاری شتابدهندهها و شرکتهای دانشبنیان دنبال شود، تاسیس یک مرکز نوآوری را در پژوهشگاه به منظور گسترش شبکه همکاری و تکمیل زنجیره تولید، تجاریسازی و عرضه فناوری به بازار در دستور کار داریم.
وی افزود: پژوهشگاه با برخورداری از شبکه همکاری با دانشگاهها و پژوهشگاهها و شرکتهای داخلی و خارجی وظایف خود را انجام میدهند و ماموریت اصلی خود را تجهیز صنعت نفت به دانشها و فناوریهای نو میداند تا سبب خلق ارزش افزوده بیشتری برای کشور شود و همانطور که صنعت نفت در عرصه تولید نفت و گاز حضور دارد، بتواند در عرصه خلق فناوریها نیز در جهان حضور یابد.
توفیقی گفت: نزدیک به 60 سال سابقه پژوهشگاه و برخورداری از سرمایههای فکری و تجهیزات پیشرفته و برنامههای راهبردی که این مجموعه در دست اقدام دارد، پژوهشگاه را به یک مرکز تحقیق و توسعه پیشرو و مطرح در سطح ملی و منطقهای تبدیل کرده است و نقطه اتکایی برای صنعت نفت ایران به عنوان صنعت کلیدی و حیاتی بهشمار میرود.
به گفته وی، پژوهشگاه صنعت نفت تاکنون در توسعه دانش فنی مورد نیاز صنعت نفت خدمات مثمری ارائه کرده و با فعالیت در بخش اعظمی از زنجیره ارزش صنعت نفت اعم از بالادست و پاییندست، آمادگی دارد به عنوان مرکز تحقیق و توسعه پیشرو در همکاری با صنعت نفت توانمندیهای خود را بیش از پیش به عرصه بیاورد و مشکلات این صنعت را حل کند.
توفیقی افزایش تعامل با صنعت نفت و انجام پژوهشهای مقدماتی و بنیادی برای توسعه فناوریها و انتقال آن به صنعت نفت کشور را از اهداف پژوهشگاه صنعت نفت برشمرد و گفت: با توجه به اینکه پژوهشگاه صنعت نفت امروز برخلاف گذشته در محیطی به شدت رقابتی قرار گرفته است، باید در کیفیت کالاها و خدماتی که عرضه میکنیم بسیار دقت کنیم و با بالاترین سرعت و پایینترین هزینه خدمات را ارائه دهیم.
اثرگذاری منوط به شبکهسازی و بهرهمندی از ظرفیتهای مشترک است
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت از امضای 10 تفاهمنامه همکاری با دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور در 6 ماه گذشته خبر داد و گفت: پژوهشگاه بنا ندارد تمام توانمندیها را درون خود متمرکز کند. مراکز پژوهشی در دنیا به سمت ایجاد شبکههای همکاری حرکت میکنند و در ایران هم شرکتهای توانمندی در حال گسترش هستند که پژوهشگاه در مسیر آینده خود حتما باید با این شرکتها تعامل داشته باشد؛ این تنها راهی است که میتوانیم با حداقل هزینه و بالاترین کیفیت، وظایف خود را در سطح ملی انجام دهیم.
به گفته وی، به طور طبیعی مقرونبهصرفه و حتی عملی نخواهد بود که پژوهشگاه بخواهد در مقابل یک صنعت عظیم و حائز اهمیت، به تنهایی پیش رود و اثرگذاری بر صنعت نفت از حیث دانش و فناوری، بیتردید نیازمند بهرهمندی از ظرفیتهای داخلی و خارجی و همافزایی توانمندیهاست. با این رویکرد حتی میتوانیم به پروژههای بینالمللی ورود کنیم.
توفیقی درباره همکاریهای بینالمللی پژوهشگاه صنعت نفت به مواردی از جمله امضای تفاهمنامههایی با شرکتهای چینی و کره جنوبی در حوزه الانجی و بررسی روشهای نوین شیرینسازی گاز با همکاری شرکتی روسی اشاره کرد.
وی تقویت بازاریابی را حائز اهمیت برشمرد و افزود: بر بازارسازی نیز تاکید داریم، به این معنا که با حضور در صنعت نفت و شناسایی بیشتر ابعاد آن، نسبت به تحلیل و شناسایی چالشها اقدام کرده و سپس با هدف برونرفت از آن چالشها، تمهیدات مقتضی را در برنامه قرار دهیم.
درب پژوهشگاه صنعت نفت به روی دانشجویان باز است
توفیقی راهبرد دیگر را مقرراتزدایی عنوان کرد و گفت: در دنیا در مراکز پژوهشی از ساختارهای سلسله مراتبی و عمودی پرهیز میشود و تاکید بر ساختارهای چابک با حداقل بوروکراسی است که ما این تحول را با جدیت دنبال می کنیم.
توفیقی با اشاره به اقدام خوب وزارت نفت در متوقف کردن روند جذب دانشجو در پژوهشگاه صنعت نفت از چند سال گذشته تاکنون، ادامه داد: در عین حال باید امکان بهرهمندی دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای دانشگاههای تراز اول کشور از ظرفیتهای پژوهشگاه صنعت نفت فراهم شود که به این منظور، تسهیلاتی در مقررات ورود و خروج و ... اعمال کردهایم و بر افزایش تعامل بین این مجموعه با دانشجویان تاکید داریم. همه پردیسها در این زمینه آمادگی دارند و تفاهمنامههایی نیز به این منظور با برخی دانشگاههای کشور امضا شده است.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت در ادامه، به پایان طرحهایی از جمله طرح مروارید خلیج فارس اشاره کرد که منتهی به برآورد انباشتهای هیدروکربوری جدیدی در خلیج فارس شده است و همچنین از انجام مراحل نهایی پروژه مرکاپتانزدایی کاندنسیتهای پارس جنوبی خبر داد.
توفیقی با اشاره به برنامههای متعدد پژوهشگاه صنعت نفت در بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی صنعت نفت، گفت: نمایشگاه برای ما فرصت مغتنمی خواهد بود تا توانمندیهای خود و پژوهشهایی را که منتهی به تولید فناوری شده است عرضه و تفاهمنامههایی را با شرکتهای داخلی و خارجی امضا کنیم.
نظر شما