با هر متر و معیاری بسنجیم، آنچه در پایان نشست اوپک حاصل شد، به معنای موفقیت برای نفت ایران بود. جلسه اوپک در روز پنجشنبه به نتیجه نرسید و جمعه هم ساعتها طول کشید تا نشست به نتیجه برسد. هدف عربستان و امارات و نزدیکان این دو کشور، فقط این نبود که ایران از کاهش تولید نفت معاف نشود. آنها میخواستند بار کاهش تولید نفت را که از طرف آمریکا به دوش آنها انداخته شده بود تقسیم کنند. اما وزیر نفت ایران از همان ابتدا روی این خط قرمز ایستاد که ایران شامل توافق تولید نفت نمیشود و بر خلاف برخی که خط قرمزهایشان عمری به اندازه حباب دارد، روی این خط قرمز که نه خط قرمز منافع شخصی، بلکه خط قرمز منافع ملی بود، ایستادگی کرد و به نتیجه هم رسید.
جالب اینجاست آنهایی که دورتر از نوک بینی خود را نمیبینند، با تمسخر به این موفقیت نگاه میکنند و میگویند وقتی ایران در تحریم است و تولید نفت ایران روز به روز کاهش مییابد، پس معاف شدن ایران از کاهش تولید چه فایدهای دارد؟ اینها همان کسانی هستند که وقتی در سالهایی نه چندان دور، نظام سهمیهبندی اوپک به ضرر ایران و البته با موافقت مسئولان وقت وزارت نفت ایران حذف شد، از کنارش با سوت زدن گذشتند و بعدها هم فراموش کردند که همان توافق، چه بر سر ایران در اوپک آورد. اینها چون نان و کاسبی خود را با تحریم داغ میکنند، روزی را نمیبینند که تحریمها لغو شود و تصوری برای احتمال افزایش فروش نفت ایران ندارند و البته این موضوع چندان غیرطبیعی هم نیست. چون شناخت آنها از منافع ملی به اندازه نوک بینیشان و به قیمت کار و کاسبیشان است که در تحریم داغ میشود.
میگویند فقط ایران از کاهش تولید معاف نشده و ونزوئلا و لیبی هم معاف شدهاند تا عملکرد زنگنه را زیر سوال ببرند. اما کیست که از تاثیرگذاری ونزوئلا و لیبی در بازار نفت امروز خبر نداشته باشد که اولی زیر بار مشکلات اقتصادی در حال له شدن است و دومی هنوز به ثبات سیاسی نرسیده است. کدام وزیر نفتی در اوپک اینچنین به صراحت در مقابل تصمیم عربستان و امارات و دیگران ایستاد و در اعلام خط قرمز منافع ملی، پیشرو شد؟ مروری کوتاه بر آنچه در دو روز اخیر در وین گذشت نشان میدهد ایران پیشرو در مقابله با این طرح عربستان و دوستانش بود. میزان تولید نفت ایران در همان یک ماهی که از آغاز تحریم گذشته نشان میدهد که تاثیرگذاری ایران همچنان در بازار نفت بالاست.
به کسانی که از روی حسد و منافع شخصی، آنچه را که در جهت تامین منافع ملی ایران در اوپک حاصل شده زیر سوال میبرند، نمیتوان امیدی داشت اما میتوان از شنوندگان و خوانندگان این نظریات مملو از کینه، خواست که پیش از باور به قضاوت مملو از حسد درباره آنچه در نشست اوپک گذشت، به این بیندیشند که در این دوران سخت تحریم که فروختن حتی یک بشکه نفت بیشتر و افزایش قیمت نفت حتی برای یک دلار هم فایدهها برای منافع اقتصادی این مردم دارد، کاری که زنگنه و تیمش در اوپک کردند چه ارزشی دارد.
منبع: کانال تلگرامی از نفت چه خبر
نظر شما