مناطق نفت‌خیز جنوب، قطب پژوهش‌های فناورانه

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: با توجه به گستردگی حوزه‌های مختلف در این شرکت، زمینه‌های بسیار متنوعی برای اجرای پژوهش‌های کاربردی و فناورانه وجود دارد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، ابراهیم پیرامون یکشنبه (۲۵ آذر) در همایشی به مناسبت روز پژوهش با تأکید بر نقش و اهمیت پژوهش و فناوری اظهار کرد: هرکدام از حوزه‌های صنعت نفت از جمله تولید، عملیات، آموزش، محیط زیست، فناوری و ... مانند یک دانشگاه هستند و از ظرفیت‌های بسیار بالایی برای انجام تحقیقات و پژوهش‌های کاربردی برخوردارند.

وی با اشاره به شرایط فعلی گاز در کشور گفت: با توجه به مشکل‌های پیش‌آمده برای تزریق گاز به مخازن، یکی از ضرورت‌های پژوهشی این است که به‌دنبال روش‌های جایگزین برای ازدیاد برداشت و استحصال از مخازن ثانویه برویم و فرصت برداشت از این ذخایر را از دست ندهیم.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب افزود: تأمین تجهیزات و ماشین‌آلات فرآیندی از جمله توربین، کمپرسور و انواع پمپ‌ها، بخشی از تنگناهای تولید هستند و فرسودگی آنها مشکلات گازسوزی و فلرینگ را به‌دنبال دارد که در این حوزه هم نیازمند پژوهش‌های مرتبط با ساخت و تولید بار اول هستیم.

پیرامون تصریح کرد: با توجه به اینکه دنیا به سمت سوخت‌های غیرفسیلی و انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت می‌کند، باید ضرورت افزایش تولید، استفاده بهنگام از نعمت خدادادی نفت برای توسعه کشور و سرعت برداشت از ذخایر را مدنظر قرار داد و در این باره نیز پژوهش‌هایی تخصصی انجام دهیم.

وی بیان کرد: در صنایع، بخشی از آلودگی‌ها مربوط به ادوات و تجهیزاتی مثل کوره‌ها، توربین‌ها و ماشین‌آلاتی است که سوخت مصرف می‌کنند، بنابراین انجام پژوهش‌های مرتبط با افزایش راندمان و کاهش آلاینده‌های ناشی از احتراق، با توجه به شرایط حاد آب و هوایی و در خطر بودن زیست‌بوم، باید مورد تأکید و توجه جدی قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب در پایان دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی را برای انجام پژوهش‌های کاربردی مرتبط با تولید و رفع نیازهای اساسی صنعت فرا خواند.

کد خبر 650991

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =