به گزارش خبرنگار شانا، حسن روحانی، رئیسجمهوری، امروز (دوشنبه، چهارم شهریورماه) در آیین بهرهبرداری از طرحهای زیربنایی روستایی، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تفکر و دیدگاه جامعه نسبت به شهر و روستا تغییر کرده است. در میان فاصلهها و شکافهای جامعه از لحاظ اجتماعی، ثروتمند و فقیر، بامهارت و بیمهارت و غیره، یکی از طبقهبندیها مربوط به شهر و روستا بود، تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی روستایی بودن با خودکمبینی و شهری بودن با افتخار همراه بود، اما پیروزی انقلاب اسلامی سبب اصلاحاتی در ذهن جامعه با هدف یکسان بودن مردم روستانشین و شهرنشین شد.
وی با بیان اینکه مردم شهرها و روستاها از نظر قانون، جایگاه و منزلت اجتماعی در جایگاهی مساوی قرار دارند، اظهار کرد: ما نسبت به آبادانی روستاها وظیفه سنگینی بر عهده داریم، البته پیش از اینکه فاصله بین شهرها و روستاها زیاد بود، مردم شهرنشین از مراکز آموزشی، بهداشتی، فضای کسبوکار و رفاه بیشتری برخوردار بودند، اما اکنون که آب و برق و گاز به روستاها رسیده این موضوع فراموش شده است.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه در روزگار قدیم، رسیدن گاز طبیعی به خانههای روستایی در ذهن مردم روستانشین نمیگنجید، تصریح کرد: در گذشته حتی کپسول گاز هم نبود و روستائیان با هیزم یا در نهایت با نفت سفید گرمایش خود را تامین میکردند، بنابراین شرایط زندگی در روستاها بسیار سخت بود.
بهرهمندی بیش از ۱۴ هزار روستا از نعمت گاز طبیعی در دولت تدبیر و امید
روحانی، توسعه روستایی را از افتخارهای دولتهای یازدهم و دوازدهم خواند و افزود: پیش از دولت یازدهم نیز توسعه روستاها انجام میشد، اما در طول فعالیت این دولت، توسعه روستایی شتاب بیشتری به خود گرفت، بهگونهای که تا سال ۹۲ تنها ۱۴ هزار روستا گازرسانی شده بودند، در حالی که از سال ۹۲ تاکنون یعنی تنها در ۶ سال فعالیت دولت تدبیر و امید، به بیش از ۱۴ هزار روستا گازرسانی شده که این موضوع نشاندهنده تصمیم حاکم بر دولت درباره خدمت به روستاهاست.
وی با تاکید بر اینکه تحول گازرسانی در دولت تدبیر و امید در دنیا بیسابقه است، یادآور شد: هیچ کشوری به اندازه ایران دارای شبکه گازرسانی نیست، اکنون ۸۵ درصد جمعیت روستایی و ۱۰۰ درصد جمعیت شهری بدون احتساب استان سیستان و بلوچستان به شبکه گاز طبیعی متصل هستند که این موضوع اقدامی عظیم و تحولی بزرگ است.
رئیس جمهوری درباره اقدامهای دولت در زمان اعمال تحریمها علیه کشور گفت: در شرایط امروز که فشار دشمن وجود دارد راهی جز رونق تولید و بالابردن کشور نداریم، البته دولت برای رفع مشکلات از هیچ کاری کوتاهی نمیکند، زیرا برای منافع ملی کشور باید از هر ابزاری استفاده کنیم.
اصل، منافع ملی کشور است
روحانی ادامه داد: اگر باید به جلسهای بروم و با کسی ملاقات کنم تا کشورم آباد شود دریغ نخواهم کرد، زیرا اصل، منافع ملی کشور است. ما در شرایطی قرار گرفتیم که در یک سال اخیر شدیدترین تحریمها را به ما وارد کردهاند. ما نیز مقابله به مثل میکنیم، ۲ مرحله تعهدهایمان را کاهش دادهایم و شاید بازهم کاهش دهیم تا فرصت دیپلماسی و مذاکره داشته باشیم؛ خواست مردم ما عزت، افتخار و استقلال توام با کاهش زحمت و فشار و وجود رفاه است، وگرنه هر فردی میتواند کشور را با زحمت و فشار اداره کند.
رئیسجمهوری تاکید کرد: ما میایستیم تا به اهداف، منافع، امنیت، عظمت و استقلالمان برسیم و از این ایستادن لذت میبریم و قویتر میشویم.
وی افزود: ممکن است کشتی ما را در جایی بگیرند، ما هم مذاکره میکنیم تا کار غلط آنها تصحیح شود و کشتی را رها کنند و هم ممکن است با دلایل قانونی کشتی آنها را بگیریم. هر دو کار را باید انجام دهیم. با دو دست باید کار کرد. دست قدرت، دست دیپلماسی که هر دو باید با هم باشند. افرادی که فکر میکنند یک دست کافی است اشتباه میکنند، ما باید از قدرت نظامی، امنیتی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگیمان استفاده کنیم، راه حل پیدا کنیم، حرف بزنیم و مشکل را کم کنیم.
افزایش صادرات نفت، دستاورد مذاکره با ۶ قدرت بزرگ دنیا بود
روحانی درباره سود حاصل از مذاکرات با ۶ قدرت بزرگ دنیا، توضیح داد: برخی در گوش خود پنبه گذاشتهاند و ما هر کاری میکنیم در نمیآید! میگویند وقتی مذاکره کردید چه خاصیتی داشت؟ ما پس از مذاکره به جای یک میلیون بشکه نفت ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت صادر کردیم، میلیاردها دلار پول برای کشور آوردیم، قطعنامههایی که آمریکا ۳۰ سال برای آنها زحمت کشیده بود تخریب کردیم. این همه سرمایهگذار به کشور آمد که وقتی میآمدند هیچ کسی حرفی نمیزد اما وقتی میروند میگویند چرا میروند؟! چرا وقتی آمدند نگفتند که چرا آمدند؟ آن وقت کجا بودید؟ آن موقع چشمهایتان را بسته بودید و حالا چشمهایتان را باز کردهاید؟
وی با بیان اینکه ما باید از همه توان خود استفاده کرده و از کار هر فردی که در کشور خدمت میکند سپاسگزاری کنیم، گفت: در جایی که حتی احتمال موفقیت ۱۰ تا ۲۰ درصد هست نیز باید تلاش کنیم و به جلو برویم، نباید فرصتها را از دست دهیم، البته قدرت و تولید ملی در صدر همه کارهای ماست که به ما فرصت حرف زدن با دنیا را میدهد.
رئیسجمهوری اظهار کرد: از سال ۹۲ تاکنون در هر هفته به ۴۷ روستا گازرسانی کردهایم که این رقم به اندازه آمار همه تاریخ گازرسانی روستایی کشور تا پیش از سال ۹۲ است. دولت، معاونت توسعه روستایی را با هدف ایجاد هماهنگی در توسعه روستاها ایجاد کرده است تا مردم روستاها هر روز بیش از پیش شرایط بهتری برای زندگی داشته باشند.
نظر شما