۲۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۷
  • کد خبر: 299789
گزیده‌های نفتی هفته

امضای قرارداد میدان‌های پارسی و پرنج، امضای تفاهم‌نامه تولید کک‌ اسفنجی و سوزنی در پالایشگاه‌های بندرعباس و امام خمینی(ره)، آخرین تحولات میدان گازی پارس جنوبی و مصرف فزاینده گاز، بازار نفت و کرونا و عناوین رویدادهای هفته آتی نفت را می‌توانید در گزیده‌های نفتی این هفته بخوانید.

پارسی و پرنج: هفته برای نفت با خبر امضای قرارداد طرح بهبود بازیافت، افزایش تولید و بهره‌برداری از میدان‌های پارسی و پرنج آغاز شد. محمدی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران و عباس علی‌آبادی، مدیرعامل مپنا امضاکنندگان این قرارداد بودند. مدت این قرارداد که در قالب مدل قراردادی نفت‌خیز جنوب امضا شد ۱۰ سال و ارزش آن هم حدود یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار با هدف دستیابی به حدود ۱۲۱ میلیون بشکه تولید تجمعی اضافی عنوان شده است. وزیر نفت در این مراسم با تأکید همیشگی خود مبنی بر اینکه باید به‌گونه‌ای کار کنیم که امید و نشاط در دل‌ها زنده باشد از این قرارداد به‌عنوان پنجمین قرارداد با مدل IPC یاد کرد و گفت خوشبختانه ایده‌ای که ما درباره شرکت‌های اکتشاف و تولید (E&P) داشتیم جا افتاده است. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران هم در این مراسم از اتکای حداکثری به شرکت‌های ایرانی در پروژه‌های بالادستی نفت گفت و مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب هم یادآوری کرد در این دو میدان در مجموع تاکنون حدود ۱۰۰ حلقه چاه حفاری شده و  ذخیره نفت درجای پارسی و پرنج حدود ۱۲ میلیارد بشکه نفت است.

کک اسفنجی و سوزنی: تفاهم‌نامه تولید کک‌ اسفنجی و سوزنی در پالایشگاه‌های بندرعباس و امام خمینی(ره) شازند هم این هفته امضا شد. این محصول که از آن به‌عنوان محصول استراتژیک نام برده می‌شود سبب شد دو وزیر کابینه، در نخستین ساعت ‌کاری ۲۱ بهمن‌ماه در باغ کوشک حضور پیدا کنند. وزارت خارجه آمریکا آذرماه امسال در بیانیه‌ای اعلام کرده بود فروش و انتقال کک نفتی و الکترود گرافیتی به ایران مشمول تحریم‌های واشنگتن شده است. کک ‌سوزنی و الکترود گرافیتی دو ماده اصلی صنایع فولاد است. وزیر نفت در این مراسم بر ضرورت تبدیل هر چه سریع‌تر این تفاهم‌نامه به قرارداد تأکید و عنوان کرد برای اجرای این طرح حدود یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خواهد شد و خروجی نفت کوره واحدهای پالایشی ظرف سال‌های آینده کاهش و تولید فرآورده‌های میان‌تقطیر و سبک افزایش می‌یابد. وزیر صمت هم با مثبت ارزیابی کردن همکاری دو وزارتخانه نفت و صنعت، معدن و تجارت در ساخت داخل عنوان کرد که امروز برای ما نوعی «عید» است، زیرا ما از کالایی راهبردی و تفاهم‌نامه‌ای صحبت می‌کنیم که کشور را از وابستگی بی‌نیاز می‌کند. معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش هم اعلام کرد با امضای این تفاهم‌نامه برای نخستین بار در کشور، پالایشگاه بندرعباس سالانه ۶۲۰ هزار تن کک اسفنجی تولید می‌کند که این مقدار دوبرابر کک موردنیاز صنایع آلومینیوم کشور است. رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری هم که در این مراسم حضور داشت تأکید کرد با تولید «کک» در پالایشگاه‌های کشور در مقابل تحریم ایستادیم.

شرکت پالایش و پخش در این هفته افزون بر امضای این تفاهم‌نامه، از ۴۱ خودرو طرح ملی تبدیل دوگانه‌سوز در شهر اصفهان رونمایی کرد. معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در آیین رونمایی از این خودروها اعلام کرد که همه خودروهای عمومی تا دو سال آینده گازسوز می‌شوند.

پارس جنوبی: با به صدا درآمدن زنگ پایان بخش فراساحل میدان مشترک گازی پارس جنوبی، این هفته هم بخش دریایی پارس جنوبی پرخبر بود. مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی در نخستین روز هفته از پایان عملیات نصب سازه‌های جانبی عرشه اقماری ۱۴D  در بلوک گازی این طرح در آب‌های خلیج‌فارس خبر داد. رئیس بخش فراساحل فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی نیز از روشن شدن مشعل آخرین سکوی این طرح در میدان پارس جنوبی‌گفت و اعلام کرد با عملیاتی شدن این سکو بخش فراساحل این طرح به‌طور کامل عملیاتی می‌شود و ظرفیت تولید روزانه گاز در این طرح به ۵۶ میلیون مترمکعب می‌رسد. مجری طرح توسعه فاز ۱۳ پارس‌ جنوبی هم ۲۱ بهمن‌ماه عنوان کرد که عملیات بارگیری دو سکوی باقی‌مانده گازی فاز ۱۳ پارس جنوبی (A و C) از یارد صدرا پایان یافت. حالا که بحث افزایش تولید گاز و پارس جنوبی مطرح است، این را هم باید گفت متناسب با افزایش تولید، مصرف هم تخت گاز بالا می‌رود. سخنگوی شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد که کل مصرف روزانه گاز در بخش خانگی و تجاری کشور در روزهای برفی به ۵۹۰ میلیون مترمکعب رسید و گاز همه مشترکان وصل است.

 آغاز عملیات ساخت کارخانه جمع‌آوری گازهای همراه در غرب کارون، افتتاح دو مرکز درمانی در اهواز، افزایش ظرفیت برداشت گاز از خانگیران و تصویب طرح بهبود و ارتقای واحدهای تصفیه پساب پالایشگاه‌های پارس‌ جنوبی از دیگر اخبار صنعت نفت در هفته جاری بوده است.

کرونا و بازار نفت: واکنش به کاهش قیمت نفت و برگزاری نشست اضطراری اوپک تحت تأثیر ویروس کرونا در این هفته هم ادامه داشت؛ وزیر نفت در حاشیه امضای تفاهم‌نامه پارسی و پرنج با اعلام اینکه مباحث مطرح‌شده درباره برگزاری نشست فوق‌العاده اوپک به دلیل شیوع ویروس کرونا فروکش کرد گفت ایران از کاهش تولید نفت به میزانی که اکثریت با آن موافق باشند، حمایت خواهد کرد. عربستان هم این هفته بار دیگر به کاهش قیمت نفت واکنش نشان داد. منابع مطلع از سیاست‌گذاری عربستان در خبری که رویترز منتشر کرد، اعلام کردند این کشور خواهان این است تولیدکنندگان جهانی نفت با کاهش سریع تولید موافقت کنند، زیرا ویروس کرونا به تقاضا آسیب‌زده است. واکنش روسیه اما به نگرانی عربستان هم مطابق پیش‌بینی‌ها بود، «موضع این کشور درباره تشدید کاهش تولید نفت در روزهای آینده مشخص می‌شود.» در عین حال رئیس‌جمهوری روسیه این هفته با ایگور سچین، چهره قدرتمند بخش انرژی روسیه، دیدار کرد تا درباره پیشنهاد تشدید کاهش تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش رایزنی کنند. نگرانی‌های اوپک در این هفته اما به این موضوع ختم نشد. بازگشت تولید نفت لیبی که طبق آخرین آمار حدود ۱۸۲ هزار بشکه نفت تولید می‌کند می‌تواند قیمت نفت را از این همه پایین‌تر بیاورد. از دیگر اخبار بخش بین‌الملل نفت هم باید به این موضوع اشاره کرد که اداره اطلاعات انرژی آمریکا و اوپک در جدیدترین گزارش خود در پی گسترش ویروس کرونا، برآورد خود را از تقاضای جهانی نفت کاهش دادند.

پیشنهاد هفته: درباره پارس جنوبی و پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس بسیار گفته شده است، اما خواندن چندباره درباره شاهکارهای تاریخ صنعت نفت ایران باز هم شیرین است. خواندن این دو گزارش توصیه می‌شود. تکرار شیرین مکررات؛ «پارس جنوبی» و «ستاره» سربلند بحران‌ها.

عناوین برنامه‌های خبری هفته آینده (۲۶ تا ۲ اسفندماه)

*کنفرانس توسعه نظام مالی در صنعت نفت.

*نخستین همایش دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها.

*نشست معرفی فرصت‌ها و چارچوب سرمایه‌گذاری در فرآورش نفت خام با استفاده تجهیزات سریع‌الاحداث کارخانه‌ای.

کد خبر 299789

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =