به گزارش شانا، سید ابراهیم رئیسی امروز (سهشنبه، ۱۲ مردادماه) در آیین تنفیذ سیزدهمین رئیسجمهوری ایران گفت: دولتمردان و مسئولان در این ۴۰ سال بسیار تلاش کردند و برای تحقق مردمسالاری گام برداشتند، آنجا که به رهنمودهای مقام معظم رهبری توجه شد، شاهد پیشرفت و ارتقا بودیم و آنجا که بیتوجهی و کمتوجهی به رهنمودهای رهبری و سیاستهای نظام شد مشکلات و گلهمندی بهوجود آمد، بهجاست نسبت به خدماتی که در این ۴۰ ساله انجام شده و افرادی که در پیشرفت کشور نقش داشتند صمیمانه سپاسگزاری کنم.
وی با تاکید بر اینکه انتخابات ۲۸ خرداد جلوهای از مردمسالاری دینی بود، افزود: در این انتخابات مردم باجود همه دشمنیهای دشمنان و شرایط بهداشتی، وضع کرونا و مشکلاتی که بود، حضوری باشکوه داشتند و حماسهای بزرگ خلق کردند، حماسهای که دشمنان را ناامید و دوستان را امیدوار کرد.
رئیسجمهوری تصریح کرد: پیام مردم در ۲۸ خردادماه، پیام تحولخواهی، عدالتخواهی، مبارزه با فساد و فقر و تبعیض بود. پیام مردم در ۲۸ خرداد پیام اجرای سیاستهای اعلامی نظام مقدس جمهوری اسلامی بود. پیام توجه به ارزشهای والای انقلاب اسلامی و پاسداری و پاسداشت از خون مطهر شهیدان و وصای ارزشمند آنها بود.
رئیسی بیان کرد: پیام ۲۸ خرداد پیام ضرورت رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی جامعه بود. اینها پیامهایی بود که مردم با رای خود از دولت برخاسته از مردم خواستند. از دولت جدید میخواهند که عدالت را تحقق بخشد. با فساد مبارزه کند و به روابط ناسالم اداری، رانتخواری و هرگونه ضد ارزشی که هیچگونه تناسبی با اساس انقلاب و ارزشهای این کشور ندارد، پایان دهد.
وی گفت: در یک کلمه و جمله باید بگویم پیام مردم در ۲۸ خرداد پیام تغییر وضع موجود بود و از دولت خواستند شرایط و وضع اقتصادی و تورم بیش از ۴۴ درصدی و رشد نقدینگی ۶۸۰ درصدی را پایان دهد.
رئیسجمهوری ادامه داد: بدهیهای دولت از سال ۹۴، سه برابر شدهاند. افزون بر این علاج کردن وضع کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیاردی از جمله مشکلاتی هستند که در زندگی مردم اثر گذاشته است و ما امروز وضع و شرایط اقتصادی مردم را هم به دلیل دشمنی دشمنان و هم به دلیل کاستیها و مشکلاتی که در درون داشتیم، وضع مناسبی نمیبینیم.
رئیسی گفت: مشکلات اقتصادی و فرهنگی، مسئله بیکاری و مسکن و دیگر مسائلی که امروز مردم نسبت به آن گلهمند هستند، همه باید تغییر کند. آنچه که از همه بیشتر مشکل ایجاد کرده و علاوه بر اینکه آسیب دیدن سفره مردم و آسیب به کسب و کار مردم باید به آن اشاره کرد، آسیب دیدن اعتماد مردم است.
وی افزود: مردم دولتی خواستند که این آسیب را جبران کند و اعتماد را به مردم بازگرداند و فاصله میان ملت و دولت کاهش دهد، زیرا رابطه بین ملت و دولت برای همیشه میتواند بسیار گرهگشا باشد، این رابطه تاکنون بوده و از این پس هم باید باشد تا مشکلات حل شود و در مقابل دشمنی دشمنان ایستادگی و مقاومت شود.
رئیسجمهوری اعلام کرد: آنچه مردم از دولت جدید خواستهاند، تحول است. این تحول برای کشور اجتنابناپذیر است، باید این تحول اتفاق بیافتد، برنامه دولت برنامه تحول است. این تحول مستند به سند بسیار ارزشمند بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است.
رئیسی تصریح کرد: در این تحول ضروری لازم است که همه فرهیختگان، اندیشمندان، مسئولان، دغدغه مندان و عزیزان نقشآفرینی کنند، همه مردم مشارکت کنند و به میدان بیایند و این کار شدنی است. ما بهطور حتم بهدنبال رفع تحریمهای ظالمانه خواهیم بود، اما حتما سفره مردم به اقتصاد را شرطی نخواهیم کرد و به اراده بیگانگان گره نخواهیم زد، بهطور حتم مسائل پیش روی دولت را دنبال میکنی، کسری بودجه، بازار سرمایه و ثبات در بازار سرمایه و بورس، کنترل تورم و گرانی و کرونا را از مسائل فوری و ضروری میدانیم که دولت با آن روبهروست.
وی گفت: من به همه دولتمردان دولت دوازدهم خسته نباشید عرض میکنم، اما کارهای بسیاری از امروز پیش پای دولت است، ما با نگاه به مسائل پیشرو برنامه تحولی، آنی، فوری و کوتاهمدت تنظیم کردیم که حدود ۱۰ مسئله محوری وجود دارد که از امروز دولت با آنها روبهرو خواهد بود.
رئیسجمهوری افزود: به مردم اطمینان میدهم که هم مسئله خوب شناخته شده و هم راهکارهای مسائل شناسایی شده است، از نگاه کارشناسان، خبرگان و صاحبنظران هم بهرهمند شدیم، امیدواریم این مسائلی که امروز پیش پای دولت قرار دارد به صورت فوری و آنی و با قوت دنبال شود.
رئیسی با ابراز امیدواری از اینکه نگاه همه صاحبنظران و فرهیختگان باید بتواند وضع متفاوتی را در کشور سبب شود، تصریح کرد: امیدواریم وضع به نفع مردم و به نفع ارزشهای انقلاب اسلامی مورد توقع رهبری معظم انقلاب، مردم، خانواده شهیدان و ایثارگران و فرهیختگان تغییر کند. همچنین ضمن پاسداشت همه خدماتی که تاکنون انجام شده است، گامهای ماندگاری با استفاده از همه تجربهها برداشته شود.
وی عنوان کرد: پروردگارا تو خوب میدانی حضور من در این عرصه بهعنوان طلبهای خدمتگزار با چه انگیزهای انجام شد، اگر خدمت به مردم نبود، اگر برای ایجاد گشایش نبود، اگر در یک کلمه برای اجرای عدالت نبود، حضور بنده در این عرصه معنا نداشت.
نظر شما