به گزارش شانا به نقل از پژوهشگاه صنعت نفت، جعفر توفیقی، روز شنبه (۱۱ دیماه) در آیین آغاز به کار کمپ زمستانی طرح میزبانی پژوهشگاه صنعت نفت، به جایگاه صنعت عظیم نفت اشاره کرد و گفت: این صنعت را میتوان افزون بر مزیتهایی که در همه دورهها در کشور ایجاد کرده است بهعنوان تکیهگاه اقتصادی کشور برشمرد.
وی در همین باره تصریح کرد: با وجود توسعه صنعت نفت در زمینههای مختلف، این صنعت در بسیاری از جهات بر پایه فناوری شرکتهای خارجی راهاندازی و تأسیس شده است.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، با تأکید بر اینکه خلق ارزش نیازمند دانش و فناوری است، افزود: همواره ارزش افزوده بهویژه در حوزههای اقتصادی نیازمند دانش و فناوری است. نتایج در این زمینه نشان میدهد بیش از آنکه کشور ما از صنعت خود بهره اقتصادی کسب کرده باشد، شرکتهایی که دانش و فناوری را در اختیار ما قرار دادهاند بهرهمند شدهاند، از این رو توجه به موضوع توسعه دانش باید در اولویت همگان در کشور قرار گیرد.
توفیقی ادامه داد: در چند سال اخیر، صنعت نفت در مسیر توسعه دانش قرار گرفته است و تا حد امکان بهدنبال شناسایی این نقیصه است و همه دستاندرکاران حوره نفت و انرژی در تلاش هستند صنعت نفت کشور را به صنعتی دانشبنیان تبدیل کنند، خوشبختانه اکنون پیشرفتهای مناسبی در این زمینه رخ داده است و میتوان اذعان داشت که وابستگی صنعت نفت در زمینه دانش و فناوری بهویژه در شرایط تحریم به شرکتهای خارجی بسیار کاهش یافته است.
وی موفقیتهای کسبشده را نتیجه تلاش گروهی از محققان و مدیران کشور دانست و گفت: موفقیتهای بهدستآمده در صنعت نفت را باید نتیجه تلاش همه مدیران این صنعت، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، شرکتهای دانشبنیان و شتابدهندهها و حتی پژوهشگاه صنعت نفت دانست زیرا پژوهشگاه را باید بازویی توانمند برای تبدیل صنعت نفت به صنعتی فناورمحور و دانشبنیان دانست.
درهای پژوهشگاه صنعت نفت را به روی استعداد، خلاقیت و نوآوری همه جوانان باز کردهایم
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت توسعه ظرفیتهای دانشی و تحقیقاتی پژوهشگاه را از اولویتهای این مجموعه دانست و گفت: راهاندازی طرح ملی میزبانی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی بهمنظور افزایش دانش و فناوری پژوهشگاه کلید خورده است که خوشبختانه اقدامهای مؤثری نیز در این زمینه انجام شده است.
توفیقی به فلسفه طرح میزبانی اشاره کرد و افزود: بدون شک یکی از بزرگترین ظرفیتهای دانشی کشور، دانشجویان ارشد و دکترا هستند، از این رو با راهاندازی طرح میزبانی و برگزاری چنین کمپهای آموزشی با هدف ایجاد کسبوکار میتوانیم در توسعه زیرساختهای پژوهش و فناوری کشور نقشی بسزا ایفا کنیم.
وی در همین زمینه تصریح کرد: همواره بهدنبال آن هستیم نتایج تحقیقات و تلاشهایی را که در دانشگاهها از سوی دانشجویان انجام میشود به صنعت متصل کنیم تا سرانجام ایدههای دانشجویان بتواند مشکلات و نیازهای صنعت را رفع کند از این رو درهای پژوهشگاه را به روی استعداد، خلاقیت و نوآوری همه جوانان باز کردهایم زیرا تجربه نشان میدهد این افراد نقش بسیار کلیدی در توسعه زیرساختهای علمی کشور دارند.
رئیس پژوهشگاه با تأکید بر اینکه در مقطع کنونی، پژوهشگاه تنها به نیروهای پژوهشگر خود تکیه نمیکند، اظهار داشت: با راهاندازی این طرح، مرکز تحقیقاتی همچون پژوهشگاه صنعت نفت هماکنون به هزاران پژوهشگر در سطح دانشگاههای کشور، استادان دانشگاهها متصل شده است و بهطور حتم میتوان پژوهشگاه را محل تردد و زیست علمی صدها دانشجوی ارشد و دکترا دانست، از این رو تلاش میکنیم تجربیات دانشجویان را در اختیار مراکز نوآوری قرار دهیم و فرآیندهای کسبوکار را توسعه بخشیم.
نظر شما