به گزارش شانا به نقل از ایرنا، محمد مخبر شامگاه جمعه (۱۶ اردیبهشتماه) در برنامه تلویزیونی «صف اول» شبکه خبر با تشریح اقدامهای دولت سیزدهم برای مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها، چالش امنیت غذایی و گرانیهای اخیر در جهان را موضوعی چندوجهی دانست و به تبیین علل آن پرداخت.
وی از خشکسالی در مناطقی که بیشتر محل تولید کالاهای اساسی بودهاند، جنگ اوکراین که تولیدکننده ۷۰ درصد دانههای روغنی و ۳۰ درصد غلات جهان بوده، همچنین جمعآوری عجیب کالاهای اساسی در نقاط مختلف دنیا بهعنوان عامل کمبود کالا و گرانی یاد کرد.
معاون اول رئیسجمهوری درباره اقدامهای جمهوری اسلامی برای مقابله با تحریمهای دشمنان و بازدارندگی راهبردی در حوزه اقتصاد تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب از یک سو راهبرد خنثیسازی تحریمها و از سوی دیگر اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند و توفیقهایی که در این عرصه داشتیم ناشی از عمل به توصیههای ایشان بوده است که کشور را از تکانههای شدید اقتصادی مصون کرد.
مخبر با بیان اینکه دولت سیزدهم اقدامهای خوبی در عرصه خنثیسازی تحریمها داشته است، اظهار کرد: در آغاز بهکار دولت فروش نفت حدود ۶۰۰ هزار بشکه بود و امکان دسترسی مناسب به منابع حاصل از فروش نفت نداشتیم و هیچ منبعی هم برای پرداخت یارانه کالاهای اساسی وجود نداشت.
وی افزود: منابع مالی زیادی از کشور مسدود شده بود، تورم عادی نبود و وضع کالاهای اساسی نیز به خط قرمز رسیده بود و در شرایط نامناسبی قرار داشت که میتوانست مشکلآفرین باشد.
معاون اول رئیسجمهوری گفت: دولت سیزدهم با همان منابع در اختیار خود ۱۵۰ میلیون دوز واکسن تولید کرد و بسیاری از امور کشور را با همین درآمدها و درآمدهای حاصل از فروش نفت مدیریت کرد.
نظر شما