۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۹
  • کد خبر: 457188
جزئیاتی درباره قرارداد ساخت ۱۴ توربوکمپرسور

بومی‌سازی فناوری‌های بسیار پیچیده و پیشرفته ساخت انواع کمپرسور از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور داخلی یکی از مهم‌ترین دستاوردهای صنعت نفت در سال‌های اخیر بوده است، این تجهیز حیاتی برای صنعت نفت که به‌عنوان یک ابزار همواره در شرایط تحریم از سوی شرکت‌های خارجی مورد استفاده قرار می‌گرفت، اینک به لطف سازندگان داخلی در داخل کشور ساخته می‌شود.

به گزارش شانا، شرکت توربوکمپرسور نفت (OTC) یکی از شرکت‌هایی است که تا حدودی نیاز ایران به این قلب صنعت نفت را پاسخگو بوده و موفق به داخلی‌سازی کامل تجهیزات راهبردی و بسیار مهم در عرصه توربوکمپرسورها شده است. این در حالی است که شرکت‌های اروپایی از مدت‌ها پیش، همکاری برای انتقال فناوری با این مجموعه را یک‌طرفه لغو کرده بودند.

شرکت توربوکمپرسور نفت معتقد است: با وجود نیاز کشور به این تجهیزات حیاتی و آمادگی این مجموعه برای عقد قرارداد ساخت، نصب و بهره‌برداری، متأسفانه هم‌زمان با امضای برجام انعقاد قرارداد به حال تعلیق درآمد و موضوع ترک تشریفات مناقصه در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت و با توجه به خسارت‌های ناشی از عدم‌النفع آن به کشور باید مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.

این شرکت اعلام کرده است: با رویکردهای جدید و حمایتی دولت سیزدهم و وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران قرار است صنعت نفت با مجموعه‌های بومی سازنده کمپرسورها وارد عقد قرارداد شود که از این لحاظ منافع مختلفی متوجه کشور خواهد شد. در یک مورد آن، به‌کارگیری هر توربو کمپرسور می‌تواند حدود ۱۴ میلیون یورو صرفه‌جویی ارزی برای کشور در بر داشته باشد.

با استفاده از این توربوکمپرسورها می‌توان تا حدود زیادی به جمع‌آوری گازهای همراه نفت کمک کرد که سرانجام به کاهش قابل توجه آلودگی زیست محیطی منجر خواهد شد.

متخصصان بر این باورند که امضای قرارداد مذکور و موارد مشابه از دستاوردهای درخشان دولت سیزدهم، وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران و گامی برای خنثی‌سازی تحریم‌ها خواهد بود.

همسو با این موضوع و نقش توربوکمپرسور در صنعت نفت سیداسماعیل کفایتی، رئیس پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت و گاز در آخرین روز بیست‌وششمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی به خبرنگاران می‌گوید: قرارداد ساخت ۱۴ توربوکمپرسور میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت توربوکمپرسور نفت آماده است و به‌زودی امضا می‌شود که فناوری پیشرفته‌ای دارند و صددرصد ایرانی هستند و پیش‌بینی می‌شود استفاده از این کمپروسورهای ساخت داخل تا مقدار قابل‌توجهی از هدر رفت گازهای همراه نفت جلوگیری شود.

وی نقش توربوکمپرسورها در زمینه جلوگیری از افت فشار میدان گازی پارس جنوبی و جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه نفت را بسیار حیاتی می‌داند و تأکید می‌کند: سالانه خسارت سنگین محیط زیستی از سوزاندن گازهای همراه نفت به کشور وارد می‌شود که می‌توان آن را به ثروت تبدیل کرد و برآورد پارک این است که بین ۲ تا ۲.۲ میلیارد دلار ارزش اقتصادی گازهای همراه است.

خبرنگار شانا اعلام رقم ۲.۲ میلیارد دلار از سوی رئیس پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت و گاز را به اشتباه ارزش افزوده یا صرفه‌جویی ارزی حاصل از امضای ۱۴ قرارداد توربوکمپرسور برداشت می‌کند و این مورد در اصلاحیه هم به درستی لحاظ نشد، از این رو شانا به‌دلیل اشتباه پیش آمده ناشی از بالا بودن حجم کار خبری آخرین روز بیست‌وششمین نمایشگاه نفت از مخاطبان و رئیس پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت و گاز عذرخواهی می‌کند.

شایان ذکر است که نمایشگاه نفت در آخرین روز خود میزبان ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری، محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس‌جمهوری، محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس جمهوری، حجت‌الله عبدالملکی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، سعید محمد، مشاور رئیس جمهوری و دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بود.

کد خبر 457188

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =