امضای تفاهمنامههای مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی: این تفاهمنامهها برای افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز کشور با سرمایهگذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری هلدینگهای پتروشیمی و شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی، این هفته با حضور جواد اوجی، وزیر نفت، امضا شدند.
اوجی در سخنانی در این آیین اعلام کرد که با مصوبه دولت، همه هلدینگها و سرمایهگذاران بخش خصوصی میتوانند در بخش بالادستی صنعت نفت سرمایهگذاری کنند.
وی همچنین با بیان اینکه امسال ۷۹ پروژه نیمهتمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار با هدف جهش تولید به بهرهبرداری میرسد، گفت: ۵۰ پروژه جدید نیز به ارزش ۲۵ میلیارد دلار امسال آغاز میشود.
محسن خجستهمهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز اعلام کرد: با نهایی و اجراییشدن این تفاهمنامهها، بیش از ۱۶ مخزن گازی کشور توسعه مییابد.
مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم راهبرد اصولی دولت سیزدهم را تکمیل زنجیره ارزش بهمنظور پرهیز از خامفروشی و ایجاد ارزش افزوده از منابع هیدورکربوری دانست و گفت: مجوز حدود ۱۷ طرح پتروشیمی پس از بازنگریهای انجامشده لغو شد و طرحهای تکمیل زنجیره ارزش جایگزین آنها شدند.
وی همچنین از جمعآوری درمجموع یک میلیارد و ۴۰۰ میلون فوتمکعب از گازهای همراه شرق و غرب کارون، با سرمایهگذاری صنعت پتروشیمی، حداکثر تا سه سال آینده خبر داد.
برگزاری نشست نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی دومین اجلاس بینالمللی ایران و آفریقا: سلیمان قاسمیان، مدیرکل آسیا، آفریقا و اقیانوسیه معاونت امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت در سخنانی در این نشست گفت: هماکنون، براساس برآوردهها کشورهای آفریقایی بالاترین رشد اقتصادی را طی سال ۱۴۰۲ داشتهاند و این مسئله چشمانداز روشنی را برای توسعه همکاری ما با این قاره در دو دهه آینده رقم خواهد زد.
رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران هم از افزایش ۲۶درصدی مصرف گاز جهان تا سال ۲۰۴۰ خبر داد. امیر هوشنگ کرمی، سرپرست امور بینالملل شرکت ملی گاز، گفت که ایران بهعنوان سومین تولیدکننده گاز مایع (الپیجی) میتواند در افزایش صادرات این حامل انرژی در این قاره، نقشآفرینی کند. علی شاهوردی، مدیر هماهنگی افزایش ظرفیت و تعمیرات اساسی پالایشگاههای فراسرزمینی در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، اعلام کرد که ایران برای صدور خدمات فنی و مهندسی به آفریقا در حوزه پالایشگاهی آماده است و بیژن چگنی، مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی، با تأکید بر اینکه هماکنون عمده محصول صادراتی پتروشیمی ایران به قاره آفریقا کود اوره است، تصریح کرد: اکنون سالانه حدود ۳۵۰ میلیون دلار کود اوره به این قاره صادر میشود.
اذعان صندوق بینالمللی پول بر افزایش صادرات نفت ایران: براساس آماری که صندوق بینالمللی پول از اقتصاد ایران منتشر کرده است، بخش نفت در اقتصاد ایران در سال گذشته میلادی رشد قابل توجه ۱۵درصدی را ثبت کرد.
این آمار حکایت از آن دارد که ایران در سال ۲۰۲۳ روزانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه صادر کرده است که نسبت به سال پیش از آن ۵۰۰ هزار بشکه افزایش داشته است.
دیگر خبرها: آغاز عملیات حفاری ۶ حلقه چاه توسعهای در میدان نفتی یادآوران، آغاز تعمیرات اساسی سکوهای تولید گاز پارس جنوبی، برگزاری نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه سرمایه انسانی صنعت نفت و پیشرفت ۶۵درصدی طرح بنزینسازی پتروپالایش تهران از دیگر خبرهای صنعت نفت در هفته جاری بودند.
پیشنهاد هفته: عکاس شانا این هفته بهمناسبت روز جهانی کارگر یک روز با کارگران شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران همراه شد تا گوشهای کوچک از تلاشهای آنان را که عضوی مهم از صنعت نفت کشور هستند، به نمایش بگذارد و به آنها خدا قوت بگوید؛ تصاویر این همراهی را میتوانید اینجا ببینید.
نظر شما