روایت رسانه روس از گام بلند ایران برای تبدیل‌شدن به قطب گازی منطقه

پایگاه تحلیلی «فدرال سیتی» با انتشار تحلیلی درباره تفاهم‌نامه انتقال گاز طبیعی روسیه به کشورمان، اجرایی‌شدن این تفاهم‌نامه را گام بلندی در مسیر تبدیل‌شدن ایران به قطب گازی منطقه اعلام کرد.

به گزارش شانا به‌نقل از خبرگزاری ایرنا، تفاهم‌نامه همکاری دوجانبه در حوزه انتقال گاز طبیعی روسیه به ایران ۶ تیر ۱۴۰۳ بین شرکت ملی گاز ایران و شرکت گازپروم اسپرت در حضور محمد مخبر، سرپرست ریاست‌جمهوری، و الکسی میلر، نماینده ویژه رئیس‌جمهوری فدراسیون روسیه و مدیرعامل شرکت گازپروم امضا شد.

پایگاه تحلیلی فدرال‌سیتی روسیه دراین‌باره نوشت: تفاهم‌نامه امضاشده بین شرکت‌های ملی گاز ایران و گازپروم روسیه، احداث بزرگ‌ترین خط لوله گاز از مسیر دریای خزر با ظرفیت حداکثر ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز در روز را پیش‌بینی کرده است.

با ساخت این خط لوله انتقال گاز، پمپاژ ۱۱۰ میلیارد مترمکعب گاز در سال امکان‌پذیر خواهد بود، البته چنین حجم عظیمی تنها در صورتی می‌تواند مورد تقاضا باشد که همکاری اقتصادی نزدیک بین مسکو و تهران برقرار شود.

تحلیلگر این رسانه روس در ادامه نوشت:‌ ۱۱۰ میلیارد مترمکعب گاز عدد بسیار بزرگی است، زمانی که به خاطر آوریم هر دو شاخه خط لوله گاز نورد استریم تقریباً به همان مقدار گاز به آلمان ارسال می‌کردند. خط لوله قدرت سیبری قادر به انتقال ۳۸ میلیارد مترمکعب گاز است و خط لوله قدرت سیبری ۲ که مراحل ساخت را می‌گذراند نیز برای انتقال ۵۰ میلیارد مترمکعب گاز طراحی شده است.

صنایع ایرانی به‌طور تقریبی ۲۵۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی مصرف می‌کنند، به‌ این‌ ترتیب گاز تأمین‌شده از طریق خط لوله از روسیه می‌تواند ۴۰درصد نیاز این صنایع را تأمین کند و ایران قادر خواهد بود حجم قابل‌ توجهی از گاز طبیعی را به کشورهای همسایه صادر کند. با توجه به اینکه حجم عمده ذخایر گازی ایران در جنوب این کشور قرار دارند، روسیه با موفقیت می‌تواند گاز طبیعی استان‌های شمالی ایران را تأمین کند و سوآپ گاز از ایران به کشورهای ثالث سازمان‌دهی می‌شود.

حتی اگر خط لوله طراحی‌شده برای انتقال ۱۱۰ میلیارد مترمکعب گاز با ظرفیت کامل بارگیری نشود، داشتن ذخیره‌ای قابل‌ توجه در ساختار گاز فدراسیون روسیه و ایران یک سرمایه‌گذاری جدی برای آینده است. جهان در حال تغییر است و تجزیه اقتصاد جهانی به خوشه‌های منطقه‌ای بزرگ روزبه‌روز رنگ واقعیت به خود می‌گیرد. برخورداری از زیرساخت‌های توسعه‌یافته انرژی در این شرایط، پایه‌ای عالی برای پیشرفت اقتصادی به شمار می‌رود.

این رسانه روس با اشاره به زندگی حداقل ۲۵ میلیون مسلمان در روسیه و همکاری‌های نزدیک این کشور با ایران نوشت: همکاری‌های دوجانبه نه‌تنها در بخش انرژی در حال توسعه است، بلکه در کریدور شمال – جنوب نیز این همکاری‌ها فعالانه ادامه دارد.

کد خبر 644456

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =