به گزارش خبرگزاری رویترز از سنگاپور، قیمت نفت در معاملات ساعتهای اولیه روز دوشنبه (۱۶ مهر) پس از ثبت شدیدترین افزایش هفتگی طی بیش از یک سال گذشته در هفته گذشته در پی نگرانیها درباره مازاد عرضه کاهش یافت، این در حالی است که نگرانیهای ناشی از سرایت تنشهای خاورمیانه و بهدنبال آن اختلال در تولید مناطق اصلی تولیدکننده نفت کمکی به افزایش قیمتها نکرد.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در ساعت ۴ و ۳۵ دقیقه بامداد روز دوشنبه با ۳۱ سنت یا ۰.۴ درصد افت به ۷۷ دلار و ۷۴ سنت به ازای هر بشکه رسید.
نفت خام دبلیوتیآی آمریکا با ۲۰ سنت یا ۰.۲۷ درصد افت، ۷۴ دلار و ۱۸ سنت برای هر بشکه معامله شد.
قیمت هفتگی شاخص نفت خام برنت طی هفته گذشته با بیش از ۸ درصد افزایش بیشترین افزایش هفتگی از ژانویه ۲۰۲۳ را تجربه کرد، در حالی که قیمت هفتگی نفت خام شاخص دبلیوتیآی آمریکا با ۹.۱ درصد رشد بیشترین افزایش از مارس ۲۰۲۳ را ثبت کرد.
با این حال، از آنجا که هنوز زمان و گستردگی حمله احتمالی تلافیجویانه رژیم صهیونیستی در واکنش به حمله موشکی ایران به سرزمینهای فلسطین اشغالی مشخص نیست، برخی سرمایه گذاران احتمالاً قراردادهای آتی نفت خام برنت را بفروشند تا سود خود را از افزایش هفته گذشته حفظ کنند.
پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در مؤسسه فیلیپ نوا، درباره کاهش قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه گفت: به نظر میرسد سودبری فنی از شرایط روانی بازار منطقیترین توضیح برای این اتفاق باشد.
وی افزود: با این حال بازارهای نفت در بحبوحه ترس از حمله تلافیجویانه رژیم صهیونیستی به ایران ناچارند با عوامل کاهنده روبهرو شوند، زیرا تشدید بالقوه تنشها و سرایت آتش جنگ به دیگر مناطق خاورمیانه مغلوب فشارهای فزاینده مربوط به تضعیف تقاضا شده است.
رژیم صهیونیستی روز یکشنبه در آستانه یک سالگی حملههای حماس به سرزمینهای اشغالی فلسطین در هفتم اکتبر ۲۰۲۳، مواضع حزبالله در لبنان و حماس در نوار غزه را بمباران کرد.
وزیر دفاع رژیم صهیونیستی گفته است که همه گزینهها برای حملههای تلافیجویانه به ایران روی میز است.
ایران هفته گذشته در واکنش به حملههای اخیر رژیم صهیونیستی به حزبالله لبنان و تهاجم طولانیمدت به غزه پس از حمله هفتم اکتبر پارسال، مواضعی در سرزمینهای فلسطینی اشغالی را هدف حمله موشکهای بالستیک خود قرار داد.
با این حال، مؤسسه ایانزد ریسرچ روز دوشنبه هشدار داد که با وجود افزایش قیمت نفت در هفته گذشته، تأثیر این تنشها بر عرضه نفت نسبتاً کم خواهد بود.
در گزارش این مؤسسه آمده است که ما حمله مستقیم به تأسیسات نفتی ایران را به عنوان کمتعدادترین پاسخ در میان گزینههای رژیم صهیونیستی میبینیم.
مؤسسه ایانزد ریسرچ اعلام کرد: افزو بر این، ما شاهد کاهش اثر رویدادهای ژئوپلیتیک بر عرضه نفت بودهایم، این موضوع منجر به اعمال ریسک ژئوپلیتیک بسیار کمتری در بازارهای نفت طی سالهای اخیر شده است و ظرفیت مازاد عرضه روزانه ۷ میلیون بشکهای اوپک، اطمینانخاطر بیشتری را فراهم میکند.
نظر شما