مرتضی بهروزیفر در گفتوگو با خبرنگار شانا با اشاره به اینکه راهبرد ایالات متحده آمریکا در مورد بازار نفت چندان وابسته به اینکه چه کسی در کاخ سفید است، نخواهد بود، گفت: استفاده حداکثری از توان داخلی برای تأمین نیازها و وابستگی کمتر به کشورهای دیگر بهویژه در منطقه خاورمیانه و حوزه خلیج فارس برای تأمین انرژی از جمله سیاستهای ثابت آمریکا است که در خصوص آن، تفاوتی میان جمهوریخواهان و دموکراتها وجود ندارد.
وی ادامه داد: همانطور که در دو دهه گذشته شاهد بودیم، چه در زمان ریاستجمهوری اوباما و بایدن و چه در زمان ترامپ، افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز در آمریکا با جدیت پیگیری شده است.
تولید نفت آمریکا افزایش خواهد یافت؟
کارشناس ارشد انرژی با بیان اینکه مسائل زیستمحیطی، تنها نقطه اختلاف میان دموکراتها و جمهوریخواهان در زمینه تولید نفت است، اظهار کرد: دموکراتها در مورد مسائل زیستمحیطی، حساستر هستند اما جمهوریخواهان نسبت به این مسائل حساسیت کمتری نشان میدهند؛ به همین دلیل، با توجه به انتخاب ترامپ پیشبینی میشود در آمریکا، توجه و گرایش به انرژیهای سبز کمرنگتر شود.
بهروزیفر افزود: با توجه به روی کار آمدن ترامپ، به نظر میرسد تنها اتفاق جدیدی که به احتمال زیاد در زمینه سیاستهای داخلی آمریکا در حوزه تولید نفت رخ میدهد، این است که شاهد صدور مجوزهای حفاری بیشتری در زمینهای فدرال و مناطق حفاظت شده آلاسکا باشیم و بدینترتیب سرمایهگذاری در حوزه تولید نفت آمریکا نیز افزایش مییابد.
وی در ادامه گفت: از طرف دیگر با توجه به روابطی که در دوره قبلی میان ترامپ و اعراب به ویژه عربستان و کویت وجود داشت، میتوان انتظار داشت که این کشورها نسبت به دوره بایدن، سیاستهای خود را بیشتر همسو با آمریکا انتخاب کنند.
عرضه جهانی نفت در سطوح قیمتی متناسبتری خواهد بود
کارشناس ارشد انرژی در خصوص پیشبینی تحولات قیمت نفت با توجه به انتخاب ترامپ به عنوان رئیسجمهور جدید آمریکا اظهار کرد: بنابر تصور عمومی که وجود دارد، جمهوریخواهان بیشتر در پی منافع شرکتهای بزرگ و چندملیتی نفتی هستند، بنابراین میتوان انتظار داشت که آنها به دنبال عرضه نفت در بازار در سطوح قیمتی متناسبتری باشند.
بهروزیفر با بیان اینکه کاهش معنادار قیمت نفت در دوره ترامپ بسیار دور از ذهن است، تصریح کرد: چنانچه قیمت نفت کاهش یابد، اهرمهایی همچون تحریمهای نفتی علیه برخی کشورهای تولیدکننده نفت وجود دارد که آمریکا میتواند از آنها برای کنترل قیمت استفاده کند، البته باید منتظر ماند و دید جمعبندی مقامات آمریکایی در بخش دیپلماسی چه خواهد بود.
وی در انتها با بیان اینکه در یک یا دو سال آتی، اتفاق ویژهای در بازار نفت که متأثر از تغییر رئیسجمهور آمریکا باشد، رخ نخواهد بود، گفت: البته موضوع تحریمهای نفتی ایران برای ما دارای اهمیت است که امیدواریم این اتفاق رخ ندهد.
به گزارش شانا، دونالد ترامپ ۱۶ آبانماه با کسب آرای لازم از الکترال کالج، برای بار دوم به کاخ سفید راه یافت و توانست با شکست کامالا هریس، بهعنوان چهلوهفتمین رئیس جمهور آمریکا انتخاب شود.
نظر شما