به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، حمید بورد یکشنبه (نهم دی) در آیین اختتامیه رویداد رقابتی میدانهای نفتی و گازی دیجیتال شهید تندگویان با اشاره به اینکه در حوزه تولید علم نباید هیچ کوتاهی داشته باشیم چون جبرانناپذیر است، گفت: با وجود همه تحریمها و فشارها ما در حوزه هوش مصنوعی توانستهایم رتبه خوبی در منطقه داشته باشیم و باید این تلاش را مضاعف کنیم.
وی از برنامهریزی برای ایجاد واحدی تخصصی در حوزه هوش مصنوعی در مدیریت پژوهش و فناوری خبر داد و افزود: استفاده از هوش مصنوعی در بخشهایی نظیر مطالعات مخزن، تفسیر دادههای لرزهنگاری در بخش اکتشاف و کنترل پارامترهای حفاری میتواند سبب افزایش تولید، کاهش هزینهها و ارتقای بهرهوری شود.
معاون وزیر نفت با اشاره به شایعاتی که در فضای مجازی و رسانهها درخصوص کاهش تولید نفت و گاز مطرح شده است، اظهار کرد: برخلاف این گفتهها، ما در تولید گاز حتی از برنامههای متصور خود هم جلوتر هستیم و در مدت کوتاهی حدود ۷ تا ۱۰ درصد افزایش تولید هم داشتهایم.
برنامهریزی برای دیجیتال کردن ۱۵ میدان نفتی و گازی
سید مهدیا مطهری، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران نیز در این آیین با توضیح اینکه بر اساس مطالبات مقام معظم رهبری ما باید در حوزه هوش مصنوعی جزو ۱۰ کشور برتر باشیم، گفت: شرکت ملی نفت ایران در این مسیر میتواند پیشتاز و پیشقدم باشد و همه تلاش ما بر این است تا با برنامهریزیهایی که انجام شده به سمت دیجیتال کردن ۱۵ میدان نفتی و گازی برویم.
وی افزود: تدوین سند حکمرانی شرکت ملی نفت ایران مبتنی بر هوش مصنوعی و برنامهریزی برای انجام بیش از ۱۰۰ فعالیت شرکتهای تابع شرکت ملی نفت با استفاده از هوش مصنوعی از دیگر برنامهها و فعالیتهای شرکت ملی نفت ایران در این حوزه بوده است.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران گفت: هوشمندسازی مرکز مانیتورینگ و پیادهسازی هوش مصنوعی در کسبوکار نیز از برنامههای آینده شرکت ملی نفت ایران است.
ارسال ۱۳۱ طرح به دبیرخانه دومین رویداد دیجیتالسازی میدانهای نفتی و گازی
محمد چهاردولی، رئیس دانشگاه صنعت نفت در ادامه از ارسال ۱۳۱ طرح به دبیرخانه دومین رویداد دیجیتالسازی میدانهای نفتی و گازی خبر داد و اظهار کرد: این طرحها از سوی ۳۰ داور بررسی شدند و از میان آنها، ۵۲ گروه دانشگاهی و شرکت دانشبنیان برای مصاحبه و معرفی گروههای برتر در چهار حوزه انتخاب شدند.
وی افزود: برای اینکه جزو ۱۰ کشور برتر در حوزه هوش مصنوعی باشیم باید الزاماتی را در حوزه زیرساخت رعایت کنیم. برای مثال از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۳ عربستان در حوزه هوش مصنوعی ۲۰ میلیارد دلار و ترکیه ۲۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری کردهاند و ما فقط ۱۰ میلیون دلار سرمایه گذاری کردهایم که نیاز به توجه بیشتر در این حوزه است.
در پایان این آیین از طرحهای برتر دانشگاهی و شرکتهای دانشبنیان شرکتکننده در رویداد دیجیتالسازی میدانهای نفتی و گازی شهید تندگویان با اهدای لوح و نشان این رویداد قدردانی شد.
گفتنی است که این طرحها با بهرهگیری از فناوریهایی نظیر هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، واقعیت افزوده و فضای ابری، به اپراتورها امکان میدهند با جمعآوری و تحلیل سریع دادهها، واکنشهای بهینه و تصمیمهای دقیقتری در مدیریت میدانهای نفتی و گازی داشته باشند.
نظر شما