نخستین کاهش واردات نفت چین در ۲ دهه گذشته ثبت شد

واردات نفت خام چین در سال ۲۰۲۴ میلادی برای نخستین بار طی دو دهه گذشته به غیر از احتساب دوره شیوع ویروس همه‌گیر کرونا با کاهش روبه‌رو شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، داده‌های اداره کل گمرک چین نشان داد واردات نفت خام چین در سال ۲۰۲۴ میلادی در پی رشد اقتصادی ضعیف و اوج تقاضا برای سوخت، با ۱.۹ درصد افت در مجموع به ۵۵۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن (روزانه ۱۱ میلیون و ۴۰ هزار بشکه) رسید، به‌طوری که نخستین کاهش سالانه طی دو دهه گذشته پس از سقوط ناشی از بحران شیوع ویروس همه‌گیر کرونا به شمار می‌آید.

بر اساس آمارهای اداره کل گمرک چین، واردات نفت خام این کشور در سال ۲۰۲۴ میلادی با رکورد روزانه ۱۱ میلیون و ۲۸۰ هزار بشکه در سال ۲۰۲۳ میلادی مقایسه می‌شود.

آمارهای این این اداره کل نشان می‌دهد که واردات نفت چین در دسامبر ۲۰۲۴ به ۱۱ میلیون و ۲۷۰ هزار بشکه در روز رسیده است، در حالی که این رقم در ماه نوامبر پارسال ۱۱ میلیون و ۸۱۰ هزار بشکه در روز بود، در حالی که این رقم در دسامبر ۲۰۲۳، ۱۱ میلیون و ۳۹۰ هزار بشکه بود.

امریل جمیل، تحلیلگر ارشد گروه مالی بورس اوراق بهادار لندن پیش از انتشار این آمارها گفته بود: چین در سال ۲۰۲۴ با انتظار رشد پایدارتر از سال ۲۰۲۳، بازار را ناامید کرد، فشارهای تورمی و افزایش استفاده از خودروهای برقی رشد تقاضا را کند کرد.

بر اساس این گزارش، رشد تقاضای چین برای سوخت‌های کلیدی حمل‌ونقل در سال ۲۰۲۴ کند بود، زیرا برقی شدن سریع ناوگان خودروهای این کشور باعث جابه‌جایی بنزین شد در حالی که بحران بخش املاک و صادرات کم‌رونق تقاضا برای گازوئیل را کاهش داد.

تحلیلگران معتقدند تقاضای چین برای سوخت، به جز سوخت‌هایی که به‌عنوان خوراک صنایع پتروشیمی استفاده می‌شود، در سال ۲۰۲۳ میلادی به اوج رسید، زیرا رشد تقاضا برای سوخت هوایی نتوانست کاهش قیمت بنزین و گازوئیل را جبران کند.

کاهش تقاضای سوخت و  افت حاشیه‌های سود پالایشی پالایشگاه‌های دولتی و مستقل، را مجبور به کاهش مقدار بهره‌گیری از ظرفیت پالایشی و به‌دنبال آن کاهش خرید محموله‌های نفت خام کرده است.

شرکت مشاوره چینی اویل‌کم (Oilchem) ​پیش‌بینی کرد که پالایشگاه‌های مستقل در مرکز پالایش شرق چین واقع در استان شاندونگ در سال ۲۰۲۴ میلادی با ۵۳.۶۶ درصد از ظرفیت پالایش نفت خام خود کار کردند که نسبت به سال ۲۰۲۳ میلادی ۸.۳ درصد افت نشان می‌دهد.

تعطیلی کارخانه در پالایشگاه دالیان پتروچاینا، بخشی از طرح جابخ‌جایی، و تعطیلی نامحدود پالایشگاه‌های شاندونگ گروه سینوکم به کاهش واردات نفت خام کمک کرد.

بر اساس گزارش‌های این شرکت، سینوپک اکتبر گذشته اعلام کرده بود که حاشیه‌های ناخالص پالایشی این شرکت در سه ماه نخست سال ۲۰۲۴ به ۵.۶۵ دلار برای هر بشکه رسیده است که از سال ۲۰۱۹ دومین رقم پایین به شمار می‌آید.

داده‌های روز دوشنبه نشان داد واردات گاز طبیعی چین شامل گاز طبیعی مایع شده (ال‌ان‌جی) و گاز بشکه خطوط لوله، نزدیک به ۱۰ درصد افزایش یافت و به ۱۳۱ میلیون و ۶۹۰ میلیون تن در سال ۲۰۲۴ رسید که رکوردی بی‌سابقه است.

واردات گاز چین در دسامبر به ۱۱ میلیون و ۵۶۰ هزار تن رسید که نسبت به رقم ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تن در نوامبر پارسال افزایش نشان می‌دهد، اما در مقایسه با دسامبر ۲۰۲۳ (۱۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تن) کاهش یافته است.

داده‌ها حکایت از آن دارد که صادرات فرآورده‌های نفتی چین شامل گازوئیل، سوخت هوایی، بنزین و سوخت دریایی طی سال ۲۰۲۴ میلادی در مجموع به ۵۴ میلیون و ۱۴۰ هزار تن رسیده که نسبت به دوره مشابه ۲۰۲۳، ۷.۲ درصد افت نشان می‌دهد.

صادرات فرآورده‌های نفتی چین در دسامبر سال ۲۰۲۴ میلادی به ۳ میلیون و ۷۳۰ هزار تن و پایین‌ترین رقم در سال گذشته میلادی رسید زیرا شرکت‌ها از سهمیه‌های صادراتی کوتاهی داشتند.

کد خبر 652801

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =