به گزارش خبرگزاری رویترز از آستانه، الماس آدم ساتکالیف اعلام کرد: اعضای اوپکپلاس (ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش) قرار است درباره تلاشهای دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، برای افزایش تولید نفت آمریکا گفتوگو و موضع مشترک اتخاذ کنند.
ترامپ پس از به دست گرفتن سکان هدایت کاخ سفید طرحی گسترده برای به حداکثر رساندن تولید نفت و گاز آمریکا از جمله اعلام وضع اضطراری ملی انرژی برای تسریع صدور مجوزهای اکتشاف و حفاری ارائه کرد.
رئیسجمهوری آمریکا همچنین آشکارا از اوپک و عربستان سعودی خواسته است قیمت نفت را کاهش دهند و گفته است انجام این کار سبب پایان تنشهای مسکو و کییف میشود.
اوپکپلاس هنوز به درخواست ترامپ واکنشی نشان نداده است.
وزیر انرژی قزاقستان گفت: در آینده نزدیک نشستی در سطح نمایندگان اوپکپلاس برنامهریزی شده است که در آن سیاست این ائتلاف درباره اوضاع کنونی از جمله برنامههای آمریکا برای افزایش تولید نفت بررسی و موضع هماهنگی اتخاذ میشود.
شماری از اعضای این ائتلاف در نظر دارند از آوریل برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای (افزایش عرضه مرحلهای) خود را آغاز کنند.
اجرای برنامه تعدیل تدرجی کاهش عرضه داوطلبانه هشت عضو ائتلاف اوپکپلاس بهدلیل ضعف تقاضا در بازارهای جهانی پیش از این چند بار به تأخیر افتاده است.
قیمت نفت در سال جاری میلادی با افزایش همراه بوده است، بهطوری که نفت خام برنت در ۱۵ ژانویه (۲۶ دیماه) بهدنبال نگرانیها از تأثیر تحریمهای نفتی روسیه از سوی واشینگتن بر اوضاع عرضه در بازار نفت به حدود ۸۳ دلار برای هر بشکه و بالاترین سطح از اوت ۲۰۲۴ رسید، اما قیمتها از آن زمان روندی کاهشی در پیش گرفته و اکنون زیر ۸۰ دلار برای هر بشکه معامله میشود.
نشست کارگروه وزارتی نظارت بر توافق اوپکپلاس که تنها میتوانند تغییرات سیاستی را برای تصمیمگیری نهایی در نشست وزارتی با حضور همه اعضا (۲۲ عضو) پیشنهاد دهند، قرار است روز ۱۵ بهمنماه ۱۴۰۳ برگزار شود.
اعضای ائتلاف اوپکپلاس که نیمی از نفت جهان را تولید میکند، بهمنظور حمایت از وضع قیمت و بازارهای جهانی نفت خام، با در نظر گرفتن برنامه کاهش عرضه گروهی در کنار کاهش عرضه داوطلبانه در مجموع روزانه ۵ میلیون و ۸۶۰ هزار بشکه از تولید خود کاستهاند که معادل ۵.۷ درصد تقاضای جهانی است.
نظر شما