بازار آفریقای جنوبی و آمریکای لاتین آماده حضور متخصصان نفتی ایران

شانا _ گروه نفت: بازار آفریقای جنوبی و آمریکای لاتین برای حضور متخصصان ایرانی صنعت نفت فراهم است.

به گزارش خبرنگار شانا، مدیرکل کشورهای عربی، آفریقایی و آمریکای لاتین صبح امروز (دوشنبه 24 خرداد) در سومین نشست دوره تکمیلی آشنایی خبرنگاران با مبانی و کلیات صنعت نفت، گفت: هم اکنون فعالیت‌های خوبی با کشورهای آفریقایی، در زمینه توسعه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی انجام شده است.

احمدیان همکاری‌های ایران با کشورهای عربی و آفریقای جنوبی در حوزه نفت و گاز را شامل مشارکت با شرکت ساسول آفریقای جنوبی برای احداث طرح الفین نهم در عسلویه، مشارکت با شرکت سان آنگول آنگولا در توسعه فاز 12 پارس جنوبی، ساخت کارخانه کوتینگ لوله و یارد ساخت سکوهای دریایی از سوی شرکت مهندسی تاسیسات دریایی ایران در نیجریه، اجرا تعمیرات چاه‌های نفتی از سوی شرکت ملی حفاری ایران در لیبی، احداث پالایشگاه به ظرفیت 140 هزار بشکه در سوریه (با مشارکت ایران، ونزوئلا، مالزی و سوریه)، طرح خط لوله اروپا از مسیر عراق و سوریه، امضای تفاهمنامه برای صدور گاز طبیعی به سوریه از مرز ترکیه، انجام مذاکرات متعدد و امضا تفاهم‌نامه با کشورهای مختلف این حوزه، برای انتقال دانش فنی و آموزش کارکنان و برگزاری کمیسیون‌های مشترک همکاری‌های اقتصادی و کمیته‌های تخصصی خواند.

وی نسبت ذخایر نفت خام آفریقا به ذخایر جهانی را 72/8 درصد اعلام کرد و افزود: نسبت ذخایر گاز طبیعی این قاره نیز نسبت به کل ذخایر جهان 9/7 درصد برآورد شده است و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد به دنبال افزایش مصرف نفت و گاز، ظرفیت‌های پالایشی نیز در آفریقا افزایش پیدا کند.

احمدیان یادآوری کرد: قاره آفریقا قاره‌ای بکر است که هنوز در بسیاری از بخش‌های آن عملیات اکتشاف انجام شده است و مخازن موجود آن نیز در نیمه اول عمر خود هستند.

به گفته او در میان کشورهای آفریقایی، نیجریه، لیبی، آنگولا و الجزایر عضو اوپک هستند و الجزایر، لیبی، مصر، گینه استوایی و نیجریه نیز در مجمع کشورهای صادر کننده گاز عضویت دارند، ضمن این که لیبی و الجزایر به عنوان صادرکنندگان مهم گاز طبیعی به اروپا محسوب می‌شوند.

آمریکای لاتین 4/9 درصد ذخایر نفت جهان را دارد

مدیر کل کشورهای عربی، آفریقایی و آمریکای لاتین ادامه داد: آمریکای لاتین نیز با داشتن 4/9 درصد از ذخایر نفتی جهان و 26/4 درصد ذخایر گاز طبیعی جهان، یکی دیگر از مناطق مورد توجه ایران برای انجام همکاری‌های دوجانبه در زمینه نفت و گاز است.

به گفته او در این منطقه کشورهای ونزوئلا، بولیوی، مکزیک، برزیل و اکوادور از منابع سرشار هیدروکربوری برخوردارند، ترینیداد و توباکو از عرضه‌کنندگان مهم گاز طبیعی مایع شده (ال.ان.جی) به شمار می‌آیند، کشورهای برزیل و آرژانتین دارای توانایی بالایی در ساخت تجهزات نفتی هستند و ونزوئلا و اکوادور در اوپک عضویت دارند.

احمدیان یادآور شد: در این قاره شرکت پتروپارس همکاری‌های مشترکی با شرکت ملی نفت ونزوئلا (PDVSA) در پروژه‌های توسعه منابع بالادستی در میدان های آیاکوچو-7، دوبوکوبی، کاردون-2 و میدان های نفت و گاز خلیج ونزوئلا دارد، شرکت مشترکی در زمینه پتروشیمی موسوم به VENIRAN و افتتاح دفتر آن در کاراکاس میان دو کشور انجام شده و این شرکت طرح ساخت دو واحد تولیدی متانول (یکی در ایران و یکی در ونزوئلا را پیگیری می‌کند)، پتروپارس و PDVSA  شرکت مشترکی موسوم به VENIROGC را در زمینه همکاری‌های بالادستی نفت و گاز تاسیس کرده‌‌اند، همچنین دو کشور برای تشکیل شرکت مشترک کشتیرانی ایران - ونزوئلا به توافق رسیده‌اند.

وی امضای تفاهمنامه همکاری برای آموزش کارکنان نفتی و پتروشیمی بولیوی در ایران، امضای تفاهمنامه‌های همکاری در بخش‌های حفاری، اکتشاف، پتروشیمی و منابع نفت و گاز، واگذاری 12 بلوک اکتشافی بولیوی به ایران و همکاری‌های پالایشی برای ساخت و توسعه واحدهای پالایشگاهی این کشور، از دیگر اقدام های ایران و بولیوی برای همکاری نزدیک در حوزه نفت است.

احمدیان افزود: البته با اکوادور نیز تفاهمنامه جامع برای همکاری‌ها در بخش‌های بالادستی و پایین‌دستی نفت و گاز و آموزش نیروی انسانی و تفاهمنامه صادرات محصولات پتروشیمی و کود اوره به این کشور امضا شده است.

کد خبر 154609

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =