جهانگیری: دولت یازدهم به هیچ نهادی نفت برای فروش نداده است

معاون اول رئیس جمهوری با انتقاد از فروش نفت در سالهای گذشته اظهار کرد: اینک فروش نفت تنها در شرکت ملی نفت متمرکز شده و به هیچ نهادی نفت برای فروش داده نشده است.

به گزارش خبرنگار اعزامی شانا به کنگان، امروز (دوشنبه 18 خرداد ماه) عملیات اجرایی طرح ایجاد زیر ساخت فراگیر پالایشی سیراف به طور رسمی آغاز شد.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری در مراسم کلنگ زنی طرح زیرساخت پالایشی فراگیر سیراف در پاسخ به منتقدان درباره فروش نفت گفت: یکی از کارهای مهمی که در دولت تدبیر و امید در وزارت نفت انجام شده، تمرکز فروش نفت در شرکت ملی نفت ایران بوده است. 

وی با بیان این که در این دوره به هیچ نهادی نفت برای فروش ندادیم، تصریح کرد: پول نفتهایی که در دولت گذشته برای فروش در اختیار ارگانهای خاص قرار گرفته بود تا این لحظه هنوز برگردانده نشده است. 

معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به این که طرح سیراف نماد اقتصاد مقاومتی است، گفت: جلوگیری از خام فروشی، مشارکت بخش خصوصی و مشارکت مردم مصداقهای اقتصاد مقاومتی است که در این طرح وجود دارد.

وی اظهار کرد: از روزی که موضوع اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب عنوان شد می دانستیم که وزارت نفت به سرعت می تواند در اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی پیش برود.

معاون اول رئیس جمهوری با بیان این که اجرای طرح فراگیر پالایشی سیراف یکی از چند برنامه وزارت نفت در اقتصاد مقاومتی است، افزود: یکی از مصادیق این شیوه اقتصادی، مشارکت آحاد مردم است که در این طرح کاملا رعایت شده است.

جهانگیری با بیان این که پس از راه اندازی مجتمع پالایشی سیراف یک سوم از سهام آن باید در فرابورس عرضه شود، گفت: حتی به همین منظور تضامینی برای آن اندیشیده شده است و قطعا بخش خصوصی هم مایل به انجام آن است.

وی با بیان این که در دوره های گذشته کارخانه ها و پالایشگاههای موجود به بخش خصوصی سپرده شد، تصریح کرد: امیدواریم پولی که از فروش این داراییها به بخش خصوصی دریافت شده است نیز در راه توسعه کشور صرف شده باشد.

معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به این که در طرح سیراف بخش خصوصی کل عملیات تامین مالی، اجرا و ... را بر عهده دارد، یادآور شد: این نخستین بار است که شاهدیم اصل 44 قانون اساسی به طور کامل اجرا می شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که درآمدهای حاصل از صنعت نفت و گاز ایران هم اکنون نسبت به سه سال گذشته از نصف هم کمتر شده است، تاکید کرد: تنها در صورت مدیریت صحیح این منابع محدود مالی می توان اقتصاد کشور را با یک تحول روبرو کرد.

جهانگیری اظهار کرد: متاسفانه تجربه تاریخی کشور ایران در مدیریت منابع نفت و گاز مطلوب نبوده است گفت: در حال حاضر اگر نتوانیم این منابع محدود را بخوبی مدیریت کنیم نمی توانیم به توسعه اقتصادی کشور کمک کنیم.

وی در همین مورد افزود: میزان درآمد نفت و گاز کشور در سال 1390، 118 میلیارد دلار بوده است که این میزان هم اکنون به کمتر از 50 میلیارد دلار رسیده است.

معاون اول رئیس جمهوری در ادامه به اقدام مهم دیگر صنعت نفت اشاره کرد و گفت: توسعه صنعت نفت موجب حرکت دیگر رشته های صنعتی در کشور می شود؛ در این زمینه می توان به خدمات فنی مهندسی در طرحها و پروژه های صنعت نفت همچنین مواردی از قبیل ساخت تاسیسات پتروشیمی و ... اشاره کرد.

وی با بیان این که در 9 ماهه سال 93 نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن شاهد یک رشد سرمایه گذاری 13.8 درصدی بوده ایم، گفت: این در حالی است که 9 ماهه سال 92 نسبت به سال 91 (سال قبل از آن) این رشد سرمایه گذاری منفی 11 درصد بوده است که به این معناست که از یک رشد منفی به یک رشد مثبت بیشتر از 13 درصدی رسیده ایم.

رشد سرمایه گذاری یکی از اولویتهای مهم دولت است

معاون اول رئیس جمهوری با بیان این که یکی از برنامه ها و اقدامات جدی دولت در حال حاضر افزایش سرمایه گذاری در کشور است، اظهار کرد: کشور بزرگی همانند ایران با جمعیت حدود 80 میلیون نفر باید به یک قطب مهم قوی صنعتی در منطقه بدل شود.

جهانگیری با بیان این که شاخص توسعه در ایران نفت و گاز است، افزود: ایران با توسعه اقتصادی خود می تواند ایران و بازار منطقه را متحول کند.

به گزارش شانا، این طرح با هدف طراحی پایه و ساخت واحدهای مشترک فرآیندی، یوتیلیتی و پشتیبانی تاسیس شده است که 20 درصد از سهام آن به صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت و 80 درصد سهام آن به سرمایه گذاران بخش خصوصی اختصاص دارد.

طراحی، خرید، ساخت، راه اندازی و تامین مالی واحدهای هیدروژن سازی، تصفیه گاز ترش، تصفیه آب ترش، بازیافت و دانه بندی گوگرد، تصفیه پساب، تامین خنک کن، هوای فشرده و ... از جمله اجزای این طرح محسوب می شود.

طرح فراگیر پالایشی سیراف در زمینی به مساحت تقریبی 300 هکتار در منطقه پارس 2 (کنگان)، حد فاصل فازهای 13 و 19 پارس جنوبی احداث خواهد شد.

مجموع ظرفیت پالایشگاههای  مجموعه فراگیر پالایشی سیراف،روزانه 480 هزار بشکه میعانات گازی است و قرار است در فاز نخست، فرآورده های گاز مایع به میزان 24 هزار و 800 بشکه در روز، نفتای سبک به میزان 128 هزار بشکه در روز، نفتای سنگین به میزان 147 هزار و 600 بشکه در روز، سوخت جت به میزان 29 هزار و 600 بشکه در روز  و نفت گاز به میزان 149 هزار و 600 بشکه در روز در آن تولید شود.

ایجاد زیرساختهای این طرح قرار است در مدت هشت ماه تکمیل و به بهره برداری برسد و پس از آن، ساخت هشت پالایشگاه به ظرفیت هر یک 60 هزار بشکه آغاز خواهد شد.

کد خبر 242370

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =