احتمال ازسرگیری مذاکرات گازی ایران و سوئیس

پیش بینی می شود در سفر رئیس جمهوری سوئیس و هیئت بلندپایه این کشور به ایران، مذاکرات پیشین دو کشور در حوزه انرژی و بویژه صادرات گاز تکمیل شود.

به گزارش شانا، «یوهان اشنایدر آمان» رئیس جمهوری کنفدراسیون سوئیس فردا (جمعه، هفتم اسفندماه) در راس یک هیئت بلندپایه سیاسی، اقتصادی و علمی با هدف توسعه مناسبات دو کشور، وارد تهران می شود.

بر اساس این گزارش، توسعه و تعمیق مناسبات دو جانبه، منطقه ای و بین المللی و ارتقای سطح همکاریهای مشترک در حوزه های سیاسی، اقتصادی، تجاری، قضایی و فرهنگی میان تهران و برن، از جمله اهداف سفر سه روزه رئیس جمهوری سوئیس به جمهوری اسلامی ایران است.

حضور دهها نفر از صاحبان صنایع بزرگ و سرمایه گذاران و کارآفرینان سوئیسی در ترکیب هیئت همراه رئیس جمهوری سوئیس نشانه ای از تمایل این کشور اروپایی به توسعه بیش از پیش مناسبات در دوره جدید پس از توافق هسته ای است؛ به طوریک ه در ترکیب هیئت همراه رئیس جمهوری سوئیس به تهران، کارآفرینان ارشد 38 شرکت بزرگ سوئیسی حضور دارند.

به گزارش ایرنا، سوئیس با توجه به نقش مثبتی که در روابط ایران و دیگر کشورها ایفا کرده است، می تواند شریک تجاری خوبی برای ایران با سطح روابط بالا قلمداد شود و امکان توسعه همکاریها و روابط در حوزه های مختلف به ویژه اقتصادی و مالی وجود دارد.

ایران و سوئیس در سالهای گذشته همکاریهایی را در بخش صادرات گاز ایران به سوئیس و سپس اروپا آغاز کردند که در نیمه راه متوقف شد، بنابراین یکی از مهمترین زمینه های همکاری دو کشور در دور جدید روابط اقتصادی،  تکمیل کردن مذاکرات مهم انرژی است.

پیش بینی می شود در نخستین سفر یوهان اشنایدر امان به ایران، در زمینه همکاریهای آینده سوئیس و ایران، بانکهای سوئیسی بتوانند فعالیت مشترک خود با ایران را سرعت دهند.

حجم مبادلات اقتصادی ایران و سوئیس در سال گذشته میلادی، 640 میلیون فرانک سوئیس برآورد شد که 610 میلیون فرانک آن سهم صادرات سوئیس به ایران و 30 میلیون فرانک سهم صادرات ایران به سوئیس بوده است.

شورای فدرال سوئیس در اوایل سال 2014 میلادی و در پی توافق هسته ای اولیه که در نوامبر 2013 (آبان/ آذر1392) حاصل شد، تحریمهای سوئیس علیه ایران را به حالت تعلیق درآورد.

هیئت اقتصادی سوئیس به سرپرستی ولف گان امادوس برولهارت، معاون وزیر امور خارجه سوئیس در امور خاورمیانه و آفریقا نیز پاییز سال 1393 به تهران آمد، این هیئت یکی از 103 هیئت بازرگانی خارجی بود که در 2 سال گذشته با سفر به ایران تلاش داشتند سهمی از بازار ایران کسب کنند.

در برنامه دیدار رئیس جمهوری سوئیس به تهران، افزون بر مذاکرات رؤسای جمهوری دو کشور و هیئتهای دوطرف، برنامه هایی از جمله نشست با اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، امضای موافقتنامه هایی در زمینه های مختلف اقتصادی، تسهیل مراودات بانکی، سیاسی، حقوقی و فرهنگی میان دو کشور و نیز حضور و سخنرانی رئیس جمهوری سوئیس در جمع استادان و دانشجویان دانشگاه تهران پیش بینی شده است.

گفته می شود، این نخستین سفر رئیس جمهوری سوئیس به ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی است.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای و سوئیس به عنوان یک کشور مهم و اثرگذار در اروپا، علاقمند به توسعه بیش از پیش روابط هستند.

سوئیس کشوری است در اروپای غربی که از شمال با آلمان، از شرق با اتریش و لیختن اشتاین، از جنوب با ایتالیا و از غرب با فرانسه همسایه است. این کشور دارای هفت میلیون و 500 هزار نفر جمعیت است و مساحتی بالغ بر 41 هزار و 290 کیلومترمربع دارد.

سوئیس به صورت جمهوری فدرال و متشکل از 26 ایالت است که «کانتون» خوانده می شوند. شهر برن پایتخت سوئیس است. همچنین قطبهای اقتصادی این کشور دو شهر جهانی ژنو و زوریخ هستند. این کشور یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است و درآمد سرانه مردم سوئیس با 39 هزار دلار برای هر نفر از بالاترینها در جهان به شمار می رود. 

سوئیس کشوری چندزبانه است و در آن چهار زبان آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی و رومانیایی به رسمیت شناخته می شود. این کشور اروپایی دارای سابقه طولانی بی طرفی در مناسبات جهانی است، به طوری که این کشور از سال 1815 تاکنون وارد هیچ جنگی نشده است. مقر بسیاری از سازمانهای بین المللی چون صلیب سرخ و سازمان تجارت جهانی در این کشور واقع است و یکی از دو دفتر اروپای سازمان ملل نیز در این کشور و در شهر ژنو قرار دارد.   

کد خبر 255750

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =