صنعت نفت ایران، با روز ملی شدن آن، آمار و ارقام تولید و صادرات، شناختهشده است اما زیرپوست این تحولات، عدد دیگری نقش بسته که درواقع تبلور استقلالخواهی یک ملت است.
آن روزها که جز خمپاره خبری نبود، کارکنان صنعت نفت در جبهه نفت، در مقابل آتش قرار گرفتند تا به قیمت جان، چرخ پیشران اقتصادی ایران بچرخد.
پسازآن ایثارها، نفت صاحب خانواده دیگری شد خانوادهی از جنس شرافت و ایثار، گروهی که یا رزمنده بودند یا به درجه رفیع جانبازی نائل شدند و جمعی دیگر به مرتبه شهادت رسیدند، عددی به بزرگی 1041 تن شهید.
ازآنپس، شهادت و ایثار نیز از ویژگیهای کارکنان صنعت نفت شد و نشانهای بزرگ از این درجه در صنعت نفت قرار داده شد، 3 تن از شهدای گمنام در این وزارتخانه آرام گرفتند و بهرسم ادب و احترام هرسال روز خاکسپاری آنها در مقبره الشهدای وزارت نفت، پاس داشته میشود و امسال (28 اردیبهشتماه) نیز این اتفاق روی داد.
گمنامها همیشه راه خود را بهتر پیدا میکنند، بهیقین اگر نمیخواستند حالا اینجا نبودند.
اما این روزها؛
راه و آرمانهای شهدا نه در نبردهای سخت بلکه در کارزار جنگ تمامعیار اقتصادی، از سوی مهندسان و تکنیسینهای صنعت نفت پیگیری میشود.
نبردی که در آن، بدخواهان با ترکیب سازوکارهای سخت و نرم در ابعاد هوشمندانه درصدد ضربه زدن به ایران اسلامی هستند. بهطور مثال، آنها با برنامهریزی مشخص و بلندمدت، بازار نفت ایران را با چالش مواجه کردند و سرزمین نفت ما را اشغال کردند، چالشی که صنعتمردان نفت را به تکاپو کشاند؛ آنها در عرصه میدانی (تولیدی) و دیپلماسی وارد کارزار شدند تا این حق را بستانند. این مصداقی از مقابله با بدخواهان در شکلهای دیگر است. روی دیگر این مثالها و شاید صدر آنها تلاش برای جاری و ساری کردن سیاستهای اقتصاد مقاومتی است. سیاستهایی که یکی از دلایل ابلاغ آنها مقابله با جنگ تمامعیار اقتصادی دشمن است.
با این وصف، حضور سبز شهدای گمنام در وزارت نفت که به تعبیری در میان شهدا اینان به دلیل گمنامی مظلومتر واقعشدهاند بسان راهنمایی برای ادامه راه در کارزار اقتصادی است زیرا گفتهاند گمنامی اوج نزدیکی به خداست.
پینوشت: سه شهید گمنام سال 89 در محوطه وزارت نفت به خاک سپرده شدند که این اقدام نخستین بار در میان وزارتخانههاانجام شد و ازآنپس این محل مقبره الشهدا نامگذاری شد.
ابراهیم معنوی
نظر شما