سیف: باوجود نوسان قیمت نفت، ایران از شوک ارزی در امان بود

رئیس کل بانک مرکزی گفت: در طول سال گذشته باوجود کاهش شدید قیمت نفت و چندبرابر شدن نرخ ارز در برخی کشورهای نفتی و کاهش ارزش پول ملی آنها، کشور ایران از این شرائط دور ماند و شوک ارزی نداشتیم.

به گزارش شانا، ولی الله سیف در دیدار با رئیس و اعضای کمیسیونهای اقتصادی، برنامه و بودجه و محاسبات مجلس نهم افزود: نظام بانکی ما شرایط ویژه‌ای را پشت سر می گذارد و انباشتی از مشکلات دهه های گذشته در نظام بانکی کشور وجود دارد.

وی با بیان این که بهره وری نظام بانکی به دلایل مختلفی کاهش یافته است، اظهارداشت: مطالبات غیرجاری در شبکه بانکی یکی از این مشکلات است که خوشبختانه از 15 درصد کل تسهیلات نظام بانکی به 12.5 درصد کاهش یافته است.

وی ادامه داد: همچنین 18 درصد از منابع بانکی نیز مطالبات از دولت است و 15 درصد نیز به داراییهای غیرعملیاتی بازمی‌گردد؛ مجموع آن حدود 45 تا 50 درصد کل تسهیلات بانکی است که دارایی منجمد و غیرقابل استفاده است.

به گفته وی، هرچند سهم این واحدها در اقتصاد کم است اما نقش مهمی در اشتغال جوانان ایفا می کنند.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: در طول سال گذشته باوجود کاهش شدید قیمت نفت و چندبرابر شدن نرخ ارز در برخی کشورهای نفتی و کاهش ارزش پول ملی آنها، کشور ایران از این شرائط دور ماند و شوک ارزی نداشتیم.

پیشگام بودن بانکهای ایتالیایی در روابط بانکی با ایران

سیف به دستاوردهای برجام و آثار مثبت آن اشاره کرد و گفت: شرائط پس از برجام با شرائط قبل قابل مقایسه نیست و گشایشهای فراوانی صورت گرفته است.

به گفته وی، اکنون بانک مرکزی امکان مانور و اشراف بر همه منابع خود را پیدا کرده و حسابهای جدید با بانکهای مختلف در کشورهای مختلف ایجاد شده است.

وی اضافه کرد: برخی کشورهای اروپایی مانند ایتالیا نسبت به دیگران جلوتر حرکت کردند؛ بانک مرکزی ایتالیا و یونی کردیت، روابط بانکی مطلوبی با ما دارند و ارائه خدمات امکانپذیر شده است؛ البته هنوز تا تحقق همه تعهدات طرفهای غربی فاصله داریم و باید آنها نسبت به انجام تعهداتشان به صورت کامل تسریع کنند.

این مقام مسئول بانک مرکزی افزود: پس از برجام، سریع‌ترین واکنش را سوییفت(ارتباط بانکی بین المللی) داشت به طوری که این شبکه، فرآیند سه ماهه اتصال دوباره را در دو هفته برای بانکهای ما فراهم کرد اما موضوع این بود که برخی بانکها مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری در درون خود داشتند و به همین دلیل اتصال مجدد آنها به شبکه سوییفت زمان بر شد.
وی گفت: بنابراین پس از حدود یک ماه، همه بانکهای ما که پیش از این به دلیل تحریم، سوییفت آنها قطع شده بود دوباره به این شبکه متصل شدند.

بانک مرکزی با متخلفان نظام بانکی جدی برخورد کند

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نهم نیز در این دیدار اقدامات بانک مرکزی در طول سالهای گذشته را ستودنی دانست و گفت: بانک مرکزی در طول سالهای گذشته به دلیل تحریمهای تحمیل شده به ایران در سخت ترین و حساس‌ترین شرائط به‌سر می‌برد که با حضور سیف و همکارانشان در راس نظام پولی و بانکی کشور، ثباتی که امروز شاهد آن هستیم، حاصل شده است.


ارسلان فتحی پور افزود: کنترل و مهار تورم، جلوگیری از بدهکاری دولت و شرکتهای دولتی، اصلاح رابطه مالی بانک مرکزی و دولت، بازگرداندن آرامش به بازار ارز و جلوگیری از دخالت در این بازار و برقراری انضباط در بازار پول، از جمله موفقیتهایی هستند که بانک مرکزی توانسته است در زمانی اندک با تفکر علمی، رفتار عقلایی و برنامه‌ریزی عملیاتی به انجام رساند.

کد خبر 261147

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =