به گزارش شانا به نقل از ایرنا، یوسف کالا، معاون رئیس جمهوری اندونزی امروز (پنجشنبه، 30 اردیبهشت ماه) در دیدار علی طیب نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد که دستور لازم به نهادهای مربوطه به منظور برقراری روابط بانکی با ایران داده شده است و ابراز امیدواری کرد با برقراری روابط بانکی شاهد شکوفایی هرچه بیشتر روابط دوجانبه باشیم.
وزیر اموری اقتصاد و دارایی نیز که برای شرکت در چهل و یکمین اجلاس بانک توسعه اسلامی به جاکارتا سفر کرده است در این دیدار با اشاره به مسائل و مشکلات امت مسلمان در سالهای اخیر، گفت: متاسفانه امروز شاهدیم که کشورهای اسلامی با پدیده های مختلف خشونت گرایی، افراط گرایی و تروریسم روبرو هستند و این بحرانها مانع رشد اقتصادی جامعه اسلامی شده است.
وی راهکار قطعی رشد و توسعه اقتصادی و دستیابی به رفاه عمومی مردم را همکاری میان کشورهای اسلامی دانست و گفت: رویارویی مشترک کشورهای اسلامی با خشونت گرایی، افراط گرایی و تروریسم سبب می شود روابط اقتصادی میان این کشورها توسعه یابد که در نهایت این مهم به رشد رفاه عمومی در میان امت اسلامی منجر می شود.
طیب نیا گفت که در این راستا ایران سیاستهای اصولی خود را بر توسعه مناسبات با همه کشورهای دنیا پایه گذاری کرده و آماده است با اندونزی برای تبلیغ چهره واقعی اسلام همکاری کند.
وی در ادامه با اشاره به روابط تاریخی میان دو کشور و همچنین وجود تشابهات و نزدیکی بسیار میان ایران و اندونزی، یادآور شد: خوشبختانه روابط سیاسی بسیار نزدیک و سازنده ای میان دو کشور برقرار است و انتظار داریم روابط اقتصادی و بازرگانی میان ایران و اندونزی همپای روابط سیاسی پیشرفت و توسعه یابد.
وی ظرفیتهای مختلف دو کشور را برای توسعه مناسبات مورد اشاره قرار داد و گفت: ایران پس از مذاکرات طولانی با کشورهای گروه 1+5 توانست از بند تحریمهای ظالمانه غرب رها شود و امروز بدون هیچ محدودیتی آماده توسعه مناسبات اقتصادی با اندونزی است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی برقراری روابط بانکی و همچنین آغاز همکاری میان دو کشور در حوزه انرژی را راهکار اصلی توسعه همکاری اقتصادی میان ایران و اندونزی دانست و خاطر نشان کرد: اندونزی پیش از تحریمها بخشی از نفت خام مورد نیاز خود را از ایران تامین می کرد و امروز ایران آماده است در تامین نیاز اندونزی به نفت خام با این کشور همکاری کند.
به گفته وی، از طرف دیگر برقراری ارتباط میان نظام بانکی دو کشور و ایجاد روابط کارگزاری میان بانکها می تواند تعاملات مالی میان بخش های خصوصی را تسهیل کرده که این مهم برای توسعه مناسبات اقتصادی ایران و اندونزی از اهمیت بسیاری برخورداراست.
طیب نیا در بخش دیگری از سخنان خود به پیشرفتهای مختلف ایران در زمینه صنایع پتروشیمی، سدسازی، زیرساخت ها، علوم پیشرفته از قبیل فناوری نانو و فناوری بایو اشاره کرد و از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری در همه این زمینه ها با اندونزی خبر داد.
معاون رئیس جمهوری اندونزی نیز در این دیدار، گفت: دولت اندونزی همواره در فرصتهای متعدد در اجلاسهای سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی عنوان کرده است که شکست کشورها در رشد و پیشرفت اقتصادی و فراهم سازی رفاه عمومی دلیل اصلی بروز خشونت گرایی در این کشورها است.
وی گفت: اگر امروز شاهدیم کشورهای اسلامی مختلف مانند افغانستان، عراق و سوریه با بحران و دخالت خارجی ها روبرو هستند، دلیل اصلی آن شکست این کشورها در پیشرفت اقتصادی است، زیرا مردمی که نتوانند آینده خوبی را برای خود متصور شوند و با فقر روبرو باشند، به یقین به سمت اقدامهای تلافی جویانه و خشونت گرایانه پیش خواهند رفت.
معاون رئیس جمهوری اندونزی همچنین با استقبال از همکاری میان اندونزی و ایران در تبلیغ اسلام اعتدالی، گفت: جاکارتا و تهران می توانند اقدامهای بسیاری را در این زمینه انجام دهند.
وی همچنین با استقبال از توسعه روابط اقتصادی با ایران، به دیدار ماه گذشته خود با دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در استانبول اشاره کرد و گفت که در این دیدار تحولات و اقدامات انجام گرفته درباره توسعه روابط دو کشور بررسی شد.
معاون رئیس جمهوری اندونزی در ادامه با ابراز خرسندی از تحولات صورت گرفته در راستای توسعه روابط میان دو کشور، ابراز امیدواری کرد امروز و در فضای پس از برداشته شدن تحریم های بین المللی علیه ایران توافقهایی که پیشتر میان دو کشور در زمینه های مختلف بویژه در حوزه صنایع پتروشیمی امضا شده است، عملی شود.
وی با حمایت از برقراری روابط بانکی میان دو کشور، گفت: دستورات لازم به نهادهای مربوطه به منظور برقراری روابط بانکی با ایران داده شده است و امیدواریم با برقراری روابط بانکی و همچنین برگزاری نشست آینده کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور شاهد شکوفایی هرچه بیشتر روابط میان اندونزی و ایران باشیم.
دو طرف در پایان این نشست بر همکاری میان ایران و اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به آ.سه.آن و همچنین پیوستن ایران به پیمان مودت و همکاری این اتحادیه تاکید کردند.
وزیر امور اقتصاد و دارایی ایران روز سه شنبه (28 اردیبهشت ماه) نیز با بامبانگ بروجونگورو، وزیر دارایی اندونزی دیدار و در مورد توسعه همکاری جاکارتا – تهران در حوزه انرژی و اتصال نظام بانکی دو کشور برای تسهیل مناسبات اقتصادی رایزنی کرد.
نظر شما