به گزارش شانا، محسن جلال پور، رئیس اتاق بازرگانی ایران، در همایش فرصتهای تجاری و سرمایه گذاری ایران در سنگاپور، به تشریح موقعیتهای جدید اقتصاد ایران پرداخت و گفت: اقتصاد ایران در شرائط تحریم، اقتصادی نفتی، سست و بیریشه بود و ثبات و پایداری نداشت، همچنین اقتصادی متکی به واردات و صادرات صرف موجب گرفتار شدن در تحریمها شده به طوری که تمام ضرر و زیانها متوجه ایران بود.
وی افزود: اقتصاد دولتی و زیر ذره بین رفتن دولتها و شرکتهای دولتی در زمانهای خاص، بیعلاقگی فعالان اقتصادی برای کار با شرکتهای دولتی و نگرانی از پایدار نبودن دولتها از دیگر خصوصیتهای اقتصاد ایران در زمان تحریمها بود.
جلال پور در تشریح ویژگیهای اقتصاد مقاومتی در شرائط فعلی ایران، تصریح کرد: اقتصاد درونزا و بروننگر، مردمی کردن اقتصاد، عدم اتکا به نفت در بودجه، دانشبنیان کردن اقتصاد، نگاه به ظرفیتهای موجود و ایجاد زنجیره ارزش در تولید و همچنین تولید محور کردن کشور از اهداف اصلی اقتصاد مقاومتی است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران، موقعیت ویژه کشور در منطقه را از دیگر ویژگیهای اقتصاد ایران در مقطع کنونی عنوان کرد و افزود: 400 میلیون نفر جمعیت ثروتمند در منطقه و اطراف ایران جمع شدهاند، در شرائطی که ناامنی در منطقه وجود دارد، ایران با داشتن 15 همسایه به عنوان کشوری امن که از دو طرف به آبها دسترسی دارد و چهار راه ترانزیت شرق به غرب است، موقعیت ویژهای دارد.
وی عنوان کرد: باید اقتصاد ما با دنیا درهم تنیده شود، منافع و ضرر مشترک وجود داشته باشد، از تخصص و سرمایه ایرانیان مقیم خارج استفاده شود و همچنین به این نکته توجه شود که تولید علم در ایران رتبه بالایی دارد، اما ابداع در آن پایین است.
جلال پور به اولویتهای شریک خارجی برای همکاری با ایران اشاره کرد و گفت: شرکای خارجی برای همکاری با ایران باید امتحان خود را پس دهند و همواره در کنار ایران باشند، 30 درصد از تولید خود را صادر کنند، انتقال فناوری منطبق با الزامهای زیست محیطی داشته باشند و بخشی از آموزش و پژوهش را به ایران منتقل کنند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: تشکیل شرکتهای مشترک برای کار در ایران و کشورهای ثالث، توسعه فناوری، نوآوری و تحقیق و توسعه برای نوسازی صنایع کشور، ارتقا بهرهوری انرژی، آب و نیروی انسانی، همکاری بانکها، شرکتها و مشاوره حقوقی، مشاوره مالی و رصد و سنجش شرائط شرکتهای ایرانی، همکاری پروژه های مشترک پالایشگاهی، خطوط انتقال نفت و گاز و نیروگاه سیکل ترکیبی، همکاری در حوزه انرژیهای نو و تجدیدپذیر، ایجاد شرکتها و هلدینگهای مشترک در زمینه های تولید و صادرات و تلاش برای مدرن و به روز کردن تولید و صادرات، از زمینه های همکاریهای ایران و سنگاپور است.
نظر شما