مهندسی و توسعه گاز و پژوهشگاه صنعت نفت یک قرارداد و یک تفاهم‌نامه امضا کردند

شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و پژوهشگاه صنعت نفت در حاشیه دومین روز از بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران یک قرارداد و یک تفاهم‌نامه امضا کردند.

به گزارش خبرنگار شانا، قرارداد خدمات پژوهشی به‌منظور انجام طراحی پایه و تهیه اسناد مناقصه EPC ساخت مخازن ذخیره‌سازی گاز طبیعی مبتنی بر نانو فناوری ANG در ایستگاه تقلیل فشار سی‌جی‌اس و تی‌بی‌اس روستای لمسک استان گلستان بین شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و پژوهشگاه صنعت نفت امروز (پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت) در حاشیه دومین روز بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و  عظیم کلانتری اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت امضا شد.

همچنین تفاهم‌نامه ارائه لیسانس و مهندسی واحدهای گازی(فناوری‌های انتقال، تبدیل و پالایش) با مدت اعتبار ۵ سال بین دو طرف امضا شد.

رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در آیین امضای این تفاهم‌نامه و قرارداد، گفت: در دو سال اخیر تلاش کردیم که رهیافت را به خود مهندسان دهیم تا کار مهندسی پیش رود و امیدواریم هر روز چنین قراردادهای پرافتخاری را نهایی و امضا کنیم. مجموعه پژوهشگاه صنعت نفت هم بهترین مجموعه همکار برای تولید لایسنس است؛ امید است خروجی این فعالیت‌ها، فرهنگ علمی را بالا ببرد.

عظیم کلانتری اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت نیز در سخنانی بیان کرد: پژوهشگاه صنعت نفت در بسیاری زمینه‌ها محل انباشت دانش و تجربه است و توانسته محصولاتی به همت جوانان ایرانی تولید کند. خوشحالیم در کنار شرکت مانند مهندسی و توسعه گاز باشیم زیرا نگاه ما فرامرزی می شود و شبکه‌ای از توانمندی‌های دیگر را با خود پیش می‌برد. بی‌شک خلق هر نمونه موفق، اعتمادزایی شبکه‌ای درست می‌کند.

مصطفی ابراهیمی، رئیس امور پژوهش و فناوری شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران درباره دلایل شکل‌گیری درباره قرارداد امضاشده برای مدیریت اوج مصرف با فناوری ANG گفت: از آنجا که منطقه لمسک در استان گلستان  در انتهای خطوط گاز قرار دارند، احتمال کمبود یا قطعی گاز در فصل‌های سرد سال که مصرف فزونی می‌گیرد، در این منطقه بسیار زیاد است. 

وی ادامه داد: به‌ همین منظور پس از شناسایی این نیاز در استان گلستان و استقبال متولیان گاز استان از اجرای فناوری‌های نو، بهره‌گیری از فناوری ANG برای مدیریت ساعات اوج مصرف در مناطق دوردست در دستور کار قرار گرفت.

رئیس امور پژوهش و فناوری شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه ذخیره سازی گاز در مخازن  ANG کارکردی مشابه خازن دارد، توضیح داد: این مخازن در ساعاتی که مصرف کم است انرژی گاز را در خود ذخیره می‌کنند تا در مواقع اوج مصرف که خطوط لوله پاسخگوی نیازهای مصرف‌کنندگان نیست گاز ذخیره‌شده را آزاد و به شبکه تزریق کنند.

ابراهیمی با تاکید بر اینکه استفاده از فناوری ANG برای نخستین بار در ایران در یک ایستگاه تقلیل فشار انجام می شود، اظهار کرد: مراحل اثبات این فناوری پیشتر در قالب استفاده از مخازن ANG به جای CNG در خودروها انجام شده است و با اجرای پروژه اخیر صنعت گاز نیز مدیریت اوج مصرف را با تکیه بر فناوری‌های نو عملیاتی می‌کند. 

به گفته ابراهیمی پس از تهیه اسناد مناقصه و آماده‌سازی بسته EPC، پروژه وارد مرحله مناقصه و اجرا می‌شود.

کد خبر 641231

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =