اکنون ۷۰۰ شرکت‌ دانش‌بنیان با وزارت نفت همکاری می‌کند

معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری گفت: وزارت نفت با افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان‌ از ۱۵۰ به حدود ۷۰۰ شرکت، گامی مهم در توسعه این شرکت‌ها در صنعت نفت برداشته است.

به گزارش شانا به‌نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، جواد مشایخ روز شنبه (۲۲ اردیبهشت) در روز پایانی بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست تخصصی ظرفیت‌های قانونی معاونت علمی و فناوری برای تقویت زیست‌بوم پژوهش، فناوری و نوآوری صنعت نفت و گاز، بیان کرد: یکی از دغدغه‌های اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان در طول سال‌های گذشته مشکل بازار و فروش محصولاتشان بود که در دولت سیزدهم با عارضه‌یابی انجام‌شده در این حوزه در معاونت علمی ریاست‌جمهوری، آیین‌نامه سیاست حمایتی «تولید بار اول» برای پشتیبانی از محصولات دانش‌بنیان داخلی تدوین و به دستگاه‌ها ابلاغ شد.

وی اجرای بهینه‌تر قانون جهش تولید دانش‌بنیان را از سرفصل‌های مهم کاری این معاونت در سال ۱۴۰۳ برشمرد و افزود: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان در تلاش است با استفاده از ابزارهای موجود، خدمت‌رسانی حداکثری را به شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان داشته باشد.

معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با بیان اینکه وزارت نفت توانسته است مقام نخست را در کل سازمان‌های کشور در بخش تولید بار اول به‌ دست آورد، گفت: از دیدگاه معاونت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت ازجمله بخش‌هایی است که توانسته با به‌کارگیری ابزارهای مختلف، عملکرد مطلوبی در بهره‌گیری از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان داشته باشد.

مشایخ با تأکید بر وجود ظرفیت‌های پرشمار در بخش‌های مختلف صنایع ازجمله صنعت نفت تصریح کرد: تجربه جهان در نزدیک‌کردن شرکت‌های بزرگ و کوچک نشان داده است همکاری و نزدیکی آنها به هم می‌تواند دستاوردهای مطلوبی به همراه داشته باشد، ازاین‌رو لازم است در این زمینه ورود کنیم.

علی‌اکبر پرچ، مدیر دبیرخانه تولید بار اول معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری نیز در این نشست، سازوکار «تولید بار اول» را تولید تجهیزات راهبردی برای یک صنعت خاص از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان برشمرد که برای نخستین‌ بار انجام می‌شود.

وی افزود: این مکانیسم در ترویج بومی‌سازی و کاهش وابستگی به فناوری و تجهیزات خارجی بسیار موفق بوده است.

پرچ ادامه داد: بر همین اساس، سال ۱۳۹۸ کارگروه تولید بار اول با مشارکت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری تشکیل شد تا این مشکل را به کمک حوزه دانش‌بنیان‌ها رفع کند.

مدیر دبیرخانه تولید بار اول معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری بیان کرد: تولیدات بار اول به ارزآوری برای کشور منجر شده و سرانجام رشد اقتصاد ملی را به‌دنبال دارد، از همین رو تولید بار اول، افزون بر کاهش ارزبری، به توسعه درآمدهای ارزی کشور و رشد اقتصادی کمک خواهد کرد.

وی گفت: رسیدن به این اهداف از رهگذر اجرای قانون ترک تشریفات مناقصه، اراده حاکمیتی برای حمایت از دانش‌بنیان‌ها و به‌اجراگذاشتن طرح‌هایی مانند طرح تولید بار اول معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری می‌گذرد.

پرچ با بیان اینکه قانون جهش تولید دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۱ به تصویب رسید، افزود: به‌طور کلی این سیاست، شرکت‌های دولتی و شبه‌دولتی را به مشتریانی برای محصولات تولید بار اول تبدیل کرد و نقش محصولات وارداتی را در سازمان‌ها و نهادهای دولتی کمرنگ‌تر کرد تا دانش‌بنیان‌ها با پشتوانه‌ای بسیار قوی بتوانند محصولات بومی‌سازی‌شده خود را به وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی عرضه کنند.

مدیر دبیرخانه تولید بار اول معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری تصریح کرد: افزون‌ بر این، سیاست تولید بار اول سبب به‌وجودآمدن فرصت‌های صادراتی زیادی در حوزه‌های مختلف به‌ویژه در حوزه نفت و گاز شده و به درآمدزایی ارزی کمک کرده است.

در این نشست تخصصی ابوالفضل باقری، مدیر شبکه ملی سیاست‌پژوهی فناوری مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، و فاطمه خلیفه، رئیس گروه نظام ایده‌ها و نیازهای مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام، با ارائه پاورپوینت‌های جداگانه به ارائه سیاست‌ها، اهداف و اقدام‌های حوزه مسئولیت خود پرداختند.

کد خبر 641620

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =