ساجد کاشفی در گفتوگو با خبرنگار شانا درباره پذیرش گواهی صرفهجویی گاز در بورس انرژی، توضیح داد: این گواهی با هدف راهاندازی بازار بهینهسازی انرژی و محیطزیست در حوزه گاز تا نیمه بهمن ۱۴۰۲ اخذ شد و پذیرش عرضه آن و آغاز معاملات در بورس انرژی در آینده نزدیک انجام میشود.
وی افزود: احیای ظرفیت ماده ۲۶ قانون اصلاح الگوی مصرف با همکاری شرکت بهینهسازی مصرف انرژی، بهمنظور ایجاد بازار برای گواهیهای صرفهجویی گاز در دوره غیراوج مصرف احیا میشود.
مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران با اشاره به سازوکار اجرای این طرح، تصریح کرد: گواهی صرفهجویی گاز طبیعی براساس ماده ۱.۵ آییننامه ایجاد بازار بهینهسازی انرژی و محیطزیست مصوبه سال ۱۳۹۶، اوراق بهاداری است که نشاندهنده حق مالکیت بـر مـقـدار مشخصی از حجم گاز صرفهجوییشده در یک دوره زمانی مشخص است که در بـازار بهینهسازی انرژی و محیطزیست قابل معامله است.
کاشفی ادامه داد: همچنین براساس بند «الف» ماده ۳ تصویبنامه شورای عالی انرژی کشور، وزارت نفت مکلف به صدور گواهی صرفهجویی حامل انرژی صرفهجوییشده در زمان اوج و غیراوج مصرف در طرح بهینهسازی، حسب مورد به نفع سرمایهگذار عامل صرفهجویی یا مشترکان مطابق با سازوکار بازار بهینهسازی است؛ ازاینرو گواهی صرفهجویی گاز در زمان اوج و غیراوج، یک گواهی است که نشاندهنده مالکیت بر مقدار مشخصی از حجم گاز طبیعی صرفهجوییشده یا تعهد به تحقق صرفهجویی برحسب مترمکعب بهترتیب در دوره اوج و غیراوج مصرف گاز است.
وی بیان کرد: دارنده گواهی صرفهجویی مالک گاز طبیعی صرفهجوییشده، پس از تأیید تحقق صرفهجویی و انتشار گواهی از سوی شرکت ملی گاز ایران، پس از اخذ تعرفه مبدأ به حجم تعیینشده در گواهی برحسب مترمکعب خواهد بود که میتواند در بورس انرژی و در قالب بازار بهینهسازی انرژی و محیطزیست نسبت به معامله یا درخواست اعمال و تسویه آن اقدام کند.
مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران درباره مزیتهای گواهی صرفهجویی گاز طبیعی گفت: شکلگیری بازار بهینهسازی انرژی و محیطزیست، توجیه اقتصادی طرحهای سرمایهگذاری در حوزه بهینهسازی مصرف و انتفاع مصرفکنندگان نهایی طرحهایی مانند مردمیسازی صرفهجویی و پویشهای مصرف بهینه، از مزیتهای دریافت این گواهی است.
بهگفته کاشفی، حجم گازی که برای صدور گواهی صرفهجویی مورد توجه قرار گرفته، سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب است.
نظر شما