برنامه‌ریزی صنعت گاز برای تضمین و تثبیت فشار شبکه گاز کشور

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: برای تضمین و تثبیت فشار شبکه گاز شمال شرق و شمال غرب کشور، مجموعه پروژه‌هایی را در دستور کار قرار داده‌ایم.

به گزارش شانا، رضا نوشادی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ مرداد) در آیین بهره‌برداری از پروژه انتقال گاز «اردبیل - گرمی» که با حضور مسئولان استان در اردبیل برگزار شد، تصریح کرد: اکنون ۷۰۰ کیلومتر خط لوله ۵۶ اینچ را در خط نهم سراسری برای تغذیه شبکه آذربایجان و ان‌شاء‌الله تقویت صادرات در دستور کار داریم.

وی افزود: افزون بر پروژه خط لوله گاز اردبیل - گرمی که امروز به‌ بهره‌برداری رسید، به‌صورت مشخص در استان اردبیل مجموعه پروژه‌های رشت - چلوند به طول ۱۵۶ کیلومتر و قطر ۴۲ اینچ در حال اجراست که هدف اصلی آن انتقال گاز از سمت شرق به غرب کشور، افزایش ظرفیت سوآپ و انتقال گاز بین ایران و کشورهای همسایه و تضمین گاز استان اردبیل است.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران بیان کرد: پروژه احداث خط ۳۰ اینچ چلوند - اردبیل که ظرفیت انتقال گاز به استان را اضافه می‌کند، دیگر پروژه شرکت مهندسی و توسعه گاز در این خطه است. آخرین پروژه هم برای ایستگاه تقویت فشار گاز چلوند است که با توجه به عمر ۲۵ساله آن و همسو با سرآمدی ما در تولید داخل، توربوکمپرسورهای این ایستگاه ایرانی نیز می‌شود.

نوشادی گفت: برای افزایش امنیت انرژی در استان اردبیل در آینده، موضوع ذخیره‌سازی گاز را در حال برنامه‌ریزی داریم و مطالعات لرزه‌نگاری را به‌زودی کلید خوهیم زد. براساس آن، گنبد نمکی را در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل شناسایی و منابعی را برای ذخیره‌سازی گاز ایجاد می‌کنیم تا ان‌شاء‌الله در شب‌های زمستان خیال مردم آسوده باشد.

وی ادامه داد: مصرف گاز در کشور ما دهشتناک است؛ اکنون ۸۰ میلیارد دلار گاز را به قیمت ۳ تا ۴ میلیارد دلار به مردم تحویل می‌دهیم و تنها ۶درصد گاز را صادر می‌کنیم که درآمد همین مقدار، دوبرابر گازی است که در داخل مصرف می‌شود.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران تأکید کرد: بی‌شک باید به‌سمت بهینه‌سازی برویم؛ زیرا گاز نوعی انرژی تجدیدناپذیر است و مانند آفتاب و باد، همیشگی نیست.

نوشادی افزود: ما ناچاریم به‌سمت بهینه‌سازی برویم و این موضوع را از مجموعه خود آغاز کرده‌ایم. اکنون همه ایستگاه‌های تقویت فشار گاز به‌سمت طراحی نو، به‌منظور بهینه‌سازی گاز خروجی توربین‌ها حرکت کرده‌اند، نیروگاه‌ها نیز باید به همین سمت بروند و در آن‌ها از تجهیزات با بازدهی بالا استفاده شود.

وی اعلام کرد: درست است که برای توسعه کشاورزی در دشت مغان و گلخانه‌ها زیرساخت‌های لازم را فراهم کرده‌ایم، اما درحقیقت گلخانه‌ای که با یک پلاستیک به ضخامت میلی‌متری ساخته شود، بیش از قیمت محصولاتش، هزینه اسراف در انرژی گاز را به کشور تحمیل می‌کند.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران یادآور شد: هرگز نباید تدبیر، درایت و مصرف بهینه را کنار بگذاریم؛ در دولت سیزدهم نتوانستیم مسئولان را قانع کنیم که اقشار مرفه قیمت واقعی برای گاز بپردازند، اما پیشنهاد می‌کنم که دوستان در دولت چهاردهم مصوب کنند که دست‌کم دهک‌های برخوردار، قیمت واقعی این انرژی توسعه‌آفرین را پرداخت کنند.

نوشادی گفت: در موضوع مصرف بهینه همه ما مقصریم. در ساختمان شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، در اقدامی ساده پنجره‌های آلومینیومی و تک‌جداره را دوجداره کردیم که نتیجه آن کاهش ۴۵درصدی مصرف گاز بود، پس اگر مشابه همین طرح در این اقلیم سرد انجام شود، بی‌شک کاهش مصرف گاز بسیار بیشتر از ۴۵درصد خواهد بود.

وی تصریح کرد: ما هیچ جوابی برای نسل آینده نداریم که چرا در ییلاقاتی که هزاران سال هیچ اثری از مسکونی‌بودن در آن‌ها نبود، در سه دهه اخیر به برکت انرژی ارزان گاز حتی در زمستان هم زندگی مانند دوران قشلاق جریان دارد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران بیان کرد: بی‌شک مانند بستن کمربند ایمنی در اتومبیل که سال‌ها فرهنگ‌سازی رسانه‌ای و زحمت پلیس برای ترویج آن مؤثر نیفتاد و عاقبت برگ جریمه توانست سرنشینان را ملزم به تمکین به قانون کند، لازم است از سازوکارهای مالی برای سروسامان‌دادن به مصرف بی‌رویه استفاده کنیم.

کد خبر 645274

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =