آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی رشد تقاضای نفت را کاهش داد

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی خود را درباره رشد جهانی تقاضای نفت در سال ۲۰۲۴ کاهش داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آژانس بین‌المللی انرژی روز پنجشنبه (۲۲ شهریور) در گزارش ماهانه خود اعلام کرد تقاضای جهانی نفت در سال جاری کمتر از آنچه پیش‌تر تصور می‌شد، افزایش می‌یابد که دلیل آن افت تقاضا در چین است.

این نهاد انرژی اعلام کرد تقاضای جهانی نفت روزانه ۹۰۰ هزار بشکه افزایش می‌یابد که پایین‌ترین سطح مورد انتظار این صنعت و ۷۰ هزار بشکه در روز یا ۷.۲درصد کمتر از پیش‌بینی قبلی است.

به دلیل تفاوت دیدگاه درباره چین و سرعت گذار انرژی به سوخت‌های پاک‌تر، تفاوت زیادی درخصوص پیش‌بینی‌ها درباره رشد تقاضا در سال ۲۰۲۴ وجود دارد. سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) هم این هفته پیش‌بینی خود را درباره تقاضا برای سال ۲۰۲۴ کاهش داد، هرچند پیش‌بینی این سازمان بسیار بالاتر از آژانس بین‌المللی انرژی است.

آژانس بین‌المللی انرژی همچنین افزود: با توجه به پایان‌یافتن رشد تقاضای نفت چین و افزایش یا کاهش اندک در بسیاری از کشورها، روند فعلی، پیش‌بینی ما را مبنی بر رشد تقاضای جهانی تا پایان دهه کنونی تقویت می‌کند.

براساس این گزارش، کاهش نگرانی‌ها درباره تقاضای جهانی، قیمت‌های نفت را کاهش داد، به‌طوری که نفت خام شاخص برنت دریای شمال این هفته به زیر ۷۰ دلار برای هر بشکه رسید که پایین‌ترین سطح از دسامبر ۲۰۲۱ تاکنون است.

چین سال‌ها عامل افزایش مصرف نفت در جهان بوده است. به‌گفته آژانس بین‌المللی انرژی، کاهش رشد اقتصادی چین و تمایل به‌سمت استفاده از خودروهای برقی، الگوی دومین اقتصاد بزرگ جهان را تغییر داده است.

بنا بر اعلام آژانس، به‌دلیل کاهش رشد اقتصادی در چین هم‌زمان با استفاده بیشتر از خودروهای برقی و محدودیت در رشد سفرهای هوایی در داخل این کشور به‌دلیل توسعه شبکه ریلی پرسرعت، هم‌اکنون تقاضای روزانه چین در سال ۲۰۲۴ به میزان ۱۸۰ هزار بشکه افزایش یافته که ۴۱۰ هزار بشکه کمتر از ماه ژوئیه بوده است.

در همین حال، اوپک پیش‌بینی می‌کند رشد تقاضای نفت در سال ۲۰۲۴ به ۲ میلیون و ۳۰ هزار بشکه در روز می‌رسد که بخشی از آن به‌دلیل رشد بهتر تقاضا در چین است. اختلاف دیدگاه بین اوپک و آژانس بین‌المللی انرژی درباره رشد تقاضا در سال ۲۰۲۴ معادل بیش از یک‌درصد از تقاضای جهان است.

آژانس بین‌المللی انرژی همچنین افزود: تقاضا در دیگر اقتصادهای بزرگ جهان هم تحت‌فشار است. براساس این گزارش، مصرف بنزین در آمریکا، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده بنزین در جهان، در پنج ماه از ۶ ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است.

در این گزارش آمده است: رشد تقاضای نفت در خارج از چین، در بهترین حالت خود، اندک است.

آژانس بین‌المللی انرژی همچنین پیش‌بینی خود را درباره رشد تقاضای نفت در سال ۲۰۲۵ بدون تغییر و در سطح ۹۵۰ هزار بشکه در روز اعلام کرد و افزود: چنانچه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) کاهش تولید را طبق برنامه‌ریزی تسهیل کند، ممکن است بازار با مازاد عرضه روبه‌رو شود. اوپک رشد تقاضای نفت را برای سال ۲۰۲۵ یک‌میلیون و ۷۴۰ هزار بشکه در روز پیش‌بینی کرده است.

آژانس بین‌المللی انرژی افزود: افزایش عرضه جهانی نفت از سوی کشورهای غیراوپک انجام می‌شود. این آژانس پیش‌بینی کرد رشد تولید نفت در کشورهای غیراوپک در سال جاری و سال آینده یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز است که به‌دلیل افزایش تولید در آمریکا، گویان، کانادا و برزیل خواهد بود.

بنا بر اعلام آژانس بین‌المللی انرژی، با افزایش سریع‌تر عرضه نفت از سوی تولیدکنندگان خارج از اوپک‌پلاس نسبت به تقاضای کلی جهان، اوپک‌پلاس ممکن است شاهد مازاد قابل‌ توجه عرضه باشد. این در شرایطی است که از توقف طولانی‌مدت تولید نفت در لیبی جلوگیری شود.

اوپک‌پلاس از اواخر سال ۲۰۲۲ مجموعه‌ای از کاهش تولید نفت را به‌منظور حمایت از بازار به اجرا گذاشته است که اکثر این برنامه‌ها تا پایان سال ۲۰۲۵ ادامه می‌یابد.

این ائتلاف قرار بود از ماه اکتبر آخرین لایه کاهش ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای در تولید روزانه را تسهیل کند، اما پس از کاهش قیمت نفت، هفته گذشته تصمیم گرفت این طرح را به‌مدت دو ماه به تعویق بیندازد.

کد خبر 646408

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =