۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۸
  • کد خبر: 650129
افزایش ۲۱ درصدی فروش پتروشیمی پردیس

افزایش ۲۱ درصدی فروش، رشد ۴ درصدی سود ناخالص و ثبت رکورد صادرات اوره برای پتروشیمی پردیس در سال مالی ۱۴۰۳ ثبت شد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت پتروشیمی پردیس، سیدمحمدرضا میری لواسانی روز چهارشنبه (هفتم آذر) در مجمع عمومی عادی سالانه این شرکت با بیان اینکه در سال مالی ۱۴۰۳ شرکت موفق به ثبت رکورد بالاترین حجم تولید اوره شد، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ با وجود ۷۲ روز قطعی گاز و ۳۴ روز قطعی پیش‌بینی‌نشده، تولید به ۳ میلیون و ۸۷ هزار تن و در سال ۱۴۰۲، تولید از ۳ میلیون و ۸۷ هزار تن به ۲ میلیون و ۹۹۳ هزار تن کاهش یافت و ظرفیت اسمی به ۹۲.۵ درصد رسید.

وی افزود: در سال مالی ۱۴۰۳، ظرفیت اسمی به مرز ۳ میلیون و ۲۰۵ هزار و ۱۰۸ تن رسید. به عبارتی ۹۹.۵ درصد ظرفیت اسمی در سال ۱۴۰۳ محقق شده که برای نخستین بار در تاریخ پتروشیمی پردیس از زمان راه‌اندازی سه فاز رقم خورده است.

مدیرعامل پتروشیمی پردیس بیان کرد: این شرکت پارسال به‌عنوان ارزآورترین پتروشیمی کشور شناخته شد و از مجموع تولید ۷۴.۳ میلیون تنی پتروشیمی‌های کشور، سهم پردیس ۵ میلیون و ۲۲۶ هزار و ۴۰۰ تن بود. در این دوره، قیمت اوره صادراتی ۱۸ درصد کاهش یافت، اما نرخ تسعیر ارز ۲۳ درصد افزایش داشت.

میری لواسانی با اشاره به اینکه ثبت رکورد تولید بدون ‌شک رکورد صادرات را نیز به دنبال داشته است، ادامه داد: در سال مالی ۱۴۰۳، صادرات شرکت با افزایش ۱۵ درصدی به ۲ میلیون و ۶۲۵ هزار و ۸۲۵ تن و افزایش ریالی درآمد صادراتی از محل فروش محصول اوره نیز از ۲۶ هزار میلیارد تومان به ۳۲.۳ هزار میلیارد تومان رسید، درآمد ناشی از صادرات آمونیاک ۲.۲ هزار میلیارد تومان و درآمد تجمیعی شرکت ۳۴.۵ هزار میلیارد تومان بود که در مقایسه با سال ۱۴۰۲، ۵.۲ هزار میلیارد تومان افزایش درآمد صادراتی محقق شده است.

وی با بیان اینکه پتروشیمی پردیس در این دوره ۱۵ درصد افزایش تناژی صادرات، اما ۲۰ درصد افزایش ریالی را محقق کرده است، اظهار کرد: این نکته حائز اهمیت است که نرخ تسعیر ارز در سال مالی ۱۴۰۳ با ۲۳ درصد افزایش از ۳۳ هزار تومان به ۴۱ هزار و ۳۰۰ تومان افزایش یافته اما قیمت اوره با ۱۸ درصد کاهش از ۳۵۸ دلار به ۲۹۸ دلار رسیده است.

مدیرعامل پتروشیمی پردیس درباره مجموع درآمد این شرکت در سال مالی ۱۴۰۳ گفت: فروش کلی پردیس به ۴۲.۴ هزار میلیارد تومان رسید که در مقایسه با ۳۴.۷۸ هزار میلیارد تومان سال گذشته رشد ۲۱ درصدی فروش را ثبت کردیم. همچنین ۲۱ هزار میلیارد تومان هزینه داشتیم و سود ناخالص شرکت به ۲۱.۴ هزار میلیارد تومان رسید که نیم درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است. با وجود افزایش تولید و افزایش مقدار فروش، اما افزایش هزینه‌های ۴۶ درصدی گاز خوراک و یوتیلیتی سبب شد سود خالص ما به ۱۹.۳ همت برسد.

میری لواسانی در زمینه اقدام‌های انجام‌شده برای افزایش قیمت اوره صادراتی پردیس با بیان اینکه در طول سه سال مالی گذشته، فروش به‌صورت CIF/CFR  روند کاهشی داشته و از ۷۴ درصد در سال مالی ۱۴۰۱ به ۵۲ درصد در سال مالی ۱۴۰۳ کاهش یافته است، تأکید کرد: فروش به‌صورت FOB  روند صعودی داشته و از ۲۶ درصد به ۴۸ درصد افزایش یافته است.

وی بیان کرد: با تغییر الگوی فروش به FOB هزینه حمل‌ونقل و صادرات به ازای هر تن ۴۰ دلار کاهش یافته، فروش نقدی شده و قدرت چانه‌زنی‌ برای صادرات با قیمت‌های بالاتر افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس یکی از چالش‌های شرکت را کمبود ظرفیت انبارش عنوان کرد و افزود: برای حل این مشکل، برنامه ساخت یک انبار ۳۰ هزار تنی در ضلع شمالی شرکت مطرح شد و تا مرحله مناقصه پیش رفت، اما با شناسایی چند انبار گوگرد در منطقه ویژه که طی چند ماه آینده تخلیه می‌شوند، شرکت تصمیم به اجاره آنها گرفت. این تصمیم با هزینه‌ای ۲ میلیون یورویی به ‌جای ۱۵ میلیون یورو، ظرفیت انبارش را ۶۰ هزار تن افزایش می‌دهد و قدرت چانه‌زنی پردیس را در فروش FOB بهبود می‌بخشد.

میری لواسانی با اشاره به اقدام‌های انجام‌شده برای بهینه‌سازی تولید گفت: ازجمله این اقدام‌ها، صرفه‌جویی ۱۸۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی و افزایش سودآوری تا ۱۱۳۴ میلیارد تومان است، همچنین با تبدیل آمونیاک مازاد به اوره، ۴۰ میلیون دلار سود بیشتر و کاهش هزینه یوتیلیتی به‌دست خواهد آمد. این طرح با سرمایه‌گذاری ۲۰ میلیون دلاری و زمان اجرای ۸ ماهه، از اسفندماه امسال عملیاتی می‌شود.

اهداف پتروشیمی پردیس با پروژه همت تکمیل‌تر می‌شود

اکبر جعفری، رئیس هیئت مدیره شرکت پتروشیمی پردیس درباره پروژه همت گفت: پروژه همت منتفی نشده است و هر تغییری که در طرح امکان‌سنجی آن صورت گرفته باشد همسو با سرعت بخشیدن در حوزه بازدهی سرمایه‌گذاری در این پروژه و تأمین منافع ذی‌نفعان است.

وی با اشاره به تکلیف مجمع در سال گذشته و امسال برای تسریع در پروژه همت اظهار کرد: هیئت مدیره همت اقدام‌های درخور توجهی را برای اجرایی شدن و به ثمر نشستن پروژه همت انجام داده است که ازجمله این اقدام‌ها می‌توان به به‌روزرسانی طرح امکان‌سنجی (FS) با تغییر روش تأمین آمونیاک مورد نیاز پروژه به‌منظور کاهش ریسک‌های ایمنی و مقدار سرمایه‌گذاری با همکاری شرکت مشاور، همچنین ساماندهی ساختار سرمایه شرکت برای افزایش سرمایه و خروج از ماده ۱۴۱ قانون تجارت از طریق ارجاع موضوع به شرکت مشاور و تهیه گزارش توجیهی لازم اشاره کرد.

رئیس هیئت مدیره شرکت پتروشیمی پردیس ادامه داد: با تعدادی از شرکت‌های مورد تأیید لایسنسور که یکی از آنها شرکت اروپایی و دو شرکت دیگر چینی هستند، برای انجام مهندسی پایه(Basic)  مذاکراتی انجام و از بین آنها یک شرکت اروپایی از سوی هیئت مدیره انتخاب شد که فرآیند امضای تفاهم‌نامه با این شرکت اروپایی در دست بررسی است.

جعفری ادامه داد: برای تأمین هزینه سرمایه‌گذاری با چند سرمایه‌گذار داخلی و خارجی و صندوق توسعه ملی نیز مذاکرات اولیه‌ای انجام شده است. همه این اقدام‌ها نشان از جدیت هیئت مدیره برای اجرای پروژه همت با در نظر گرفتن سودآوری بیشتر و تحقق اهداف زیست‌محیطی است.

وی درباره امکان‌سنجی اولیه برای تأمین آمونیاک پروژه همت که برای آن ۱۵ تا ۱۶ کیلومتر خط لوله انتقال آمونیاک طراحی شده بود، گفت: این موضوع افزون بر هزینه هنگفت اجرا، از نظر ایمنی بسیار پرمخاطره است.

رئیس هیئت مدیره شرکت پتروشیمی پردیس افزود: با حذف این خط لوله با توجه به کاهش هزینه ۴۰ میلیون یورویی پروژه همت با تأکید مدیرعامل پتروشیمی پردیس که در مجمع عمومی سالانه شرکت نیز مطرح شد FS پروژه همت باید به‌روزرسانی شود. در FS جدید تأمین آمونیاک از طریق خطوط دریایی و مخازن آمونیاک پردیس خواهد بود که بر این اساس ۴۰ میلیون یورو از مبلغ سرمایه‌گذاری پیش‌بینی‌شده کاسته می‌شود.

جعفری با اشاره به اقدام‌های انجام‌شده که با جدیت از سوی هیئت مدیره پیش می‌رود، اظهار کرد: ممکن است در حوزه صنایع پایین‌دستی و برای تکمیل‌تر و سودآورتر کردن پروژه زیست‌محیطی همت از صنایع دیگر تبدیلی در حوزه نفت و گاز استفاده شود. بدیهی است در چنین فرآیندی دوباره طرح‌های جدید امکان‌سنجی می‌شود و منطبق بر طرح اصلی چنانچه فضا وجود داشته باشد و این امکان فراهم شود به‌منظور اثربخشی بیشتر در حوزه زیست‌محیطی، پتروشیمی پردیس از آن پروژه‌ها حمایت خواهد کرد.

رئیس هیئت مدیره پتروشیمی پردیس تأکید کرد: در طرح اولیه همت، استفاده از CO2 شرکت‌های منطقه برای تولید محصول پیش‌بینی شده بود که این برنامه پابرجاست و قرار است بخش عمده‌ای از دی‌اکسید کربن مورد نیاز همت از گازهای آلاینده منطقه تأمین شود.

کد خبر 650129

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =