پالایش و پخش در ۱۰۰ روز نخست دولت چهاردهم چه اقداماتی انجام داد؟

رکوردشکنی تحویل ۲ برابری نفت‌گاز به نیروگاه‌ها در آبان و آذر امسال، افزایش ۸ میلیون لیتری تولید بنزین و افزایش ۱۰۷ درصدی تحویل نفت کوره به نیروگاه‌ها از جمله دستاوردهای شرکت پالایش و پخش در ۱۰۰ روزه نخست دولت چهاردهم است.

به گزارش شانا، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی از آغاز به کار خود در دولت چهاردهم با چالش‌های بسیاری ازجمله ذخایر خالی نیروگاهی، ناترازی شدید انرژی به‌ویژه در بخش بنزین و نفت‌گاز و بحث کیفیت سوخت روبه‌رو بود، اما با این وجود در ۱۰۰ نخست دولت چهاردهم خوش درخشید، به‌گونه‌ای که رکورد تحویل نفت‌گاز به نیروگاه‌ها شکسته شد و شاهد افزایش قابل‌توجه بنزین در کشور بودیم.

افزایش ۸ میلیون لیتری تولید بنزین و ۱۳ میلیون لیتری نفت‌گاز در ۱۰۰ روز

در ۱۰۰ روزه استقرار دولت چهاردهم با اتکا بر تلاش‌های شرکت‌های پالایشی میانگین تولید بنزین کشور از میانگین ۹۷ میلیون لیتر در روز در پنج ماهه نخست سال به روزانه حدود ۱۰۵ میلیون لیتر و تولید نفت‌گاز کشور از ۱۱۱ میلیون لیتر در پنج ماه نخست امسال در آبان‌ به ۱۱۸ میلیون لیتر و مقدار تولید این فرآورده در آذرماه به ۱۲۴ میلیون لیتر رسید. در نتیجه همه اقدام‌های انجام شده در زمینه تولید و انتقال، در آبان و آذر امسال رکورد تحویل نفت‌گاز به نیروگاه‌ها شکسته شد و در این بازه زمانی ۲ برابر مدت مشابه پارسال نفت‌گاز به نیروگاه‌ها تحویل داده شد.

این افزایش تولید به‌صورت ضربتی و با حفظ کیفیت بنزین و با اتکا به افزایش خوراک از ۲.۳ بشکه در روز به ۲.۴ میلیون بشکه و بهره‌برداری از طرح‌های زودبازده محقق شده است.

براساس آخرین بررسی‌های شانا، در بازه زمانی ۱۰۰ روزه استقرار پالایش و پخش در دولت چهاردهم خوراک پالایشگاه‌ها ۱۰۰ هزار بشکه و میانگین مقدار تحویل نفت‌کوره نیروگاهی نیز ۱۰۷ درصد افزایش یافته است.  

اتصال چهار نیروگاه به شبکه خطوط لوله کشور

بر اساس آخرین گزارش‌ها، به‌منظور افزایش سرعت عملیات، کاهش هزینه‌ها و تأمین ایمن، در ۶ ماهه دوم سال، دو نیروگاه کشور در بازه زمانی ۱۰۰ روزه استقرار دولت چهاردهم به خط لوله انتقال فرآورده متصل شدند.

بهره‌برداری از خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان

فاز نخست این پروژه با ظرفیت روزانه ۱۰۰ هزار بشکه به بهره‌برداری رسیده و با فعال شدن این خط لوله می‌توان روزانه ۱۵ میلیون لیتر نفت‌گاز را به رفسنجان انتقال داد، همچنین بهره‌برداری از این خط لوله نوید بسیار خوبی برای شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی است، زیرا سبب کاهش شعاع عملیاتی می‌شود.

خط لوله ۴۷۰ کیلومتری بندرعباس - سیرجان - رفسنجان که عملیات احداث آن در چهار گستره اجرایی شده است، با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه (معادل روزانه ۴۸ میلیون لیتر) فرآورده‌های تولیدی پالایشگاه‌های بندرعباس و ستاره خلیج‌فارس را به شمال کشور منتقل می‌کند. این طرح که از آن به‌عنوان یک شاهراه انتقال نفتی یاد می‌شود، یکی از طرح‌های مهم و زیربنایی است که با توجه به نیاز کشور، اجرای آن از سال ۹۹ به‌صورت ای‌پی‌سی با مدیریت شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران و سرمایه‌ای افزون بر ۱۲۰ هزار میلیارد ریال از سوی پیمانکاران داخلی اجرایی  و در دولت چهاردهم به بهره‌برداری رسید.

بهره‌برداری از واحد ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز

واحد ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز با ظرفیت ۵ هزار بشکه در روز با هدف ارتقای کیفی محصول بنزین این پالایشگاه و تولید روزانه ۱.۶ میلیون لیتر بنزین یورو ۲۸ آبان‌ امسال به بهره‌برداری رسید. هم‌اکنون این واحد توانسته به تمام اهداف تعریف‌شده از قبیل اکتان بالاتر و بنزن کمتر دست یابد و تولید بنزین یورو ۵ را به سبد محصولات خود اضافه کند.

ظرفیت این واحد معادل ۷۹۵ هزار لیتر در روز و تولید فعلی آن روزانه ۵۴۰ هزار لیتر است که با راه‌اندازی این واحد، کیفیت بنزین تولیدی نیز به استاندارد یورو ۵ می‌رسد و تولید روزانه یک میلیون و ۶۵۰ هزار لیتر بنزین یورو ۵ در پالایشگاه شیراز محقق خواهد شد.

بهره‌برداری از واحد جامدسازی گوگرد فاز ۲ پالایشگاه آبادان، پیشرفت ۸۸ درصدی پروژه بنزین‌سازی پالایشگاه تهران و پیشرفت قابل‌توجه پروژه هیدروکراکر پالایشگاه آبادان به منظور افزایش روزانه ۵ میلیون لیتری نفت‌گاز یورو۴ نیز درمدت ۱۰۰ روزه دولت چهاردهم محقق شده است، افزون برآن تکمیل طرح‌های پالایشی با پیشرفت بالا به منظور افزایش ظرفیت پالایشی و تعدیل شرایط ناترازی سوخت با سرعت بالایی در حال انجام است.

توسعه زیرساخت‌های انتقال و توزیع فرآورده

همچنین باتوجه به محدودیت‌های موجود در انتقال فرآورده‌های مایع به نیروگاه‌ها نزدیک به هزار دستگاه نفتکش جاده‌پیما و ۳۰۰ مخزن‌دار ریلی به منظور تسریع در انتقال فرآورده به ناوگان کشور افزوده شد.

افزایش تشویقی ۲۰ درصدی حق العمل برای ناوگان جاده‌ای

پیگیری بازپرداخت مطالبات پیمانکاران سی‌ان‌جی، افزایش حق‌العمل جایگاه‌های سی‌ان‌جی، بهینه کردن سهمیه سوخت تخصیصی به خودروهای دوگانه‌سوز به منظور افزایش سهم سی‌ان‌جی در سبد سوخت خودروها و افزایش تشویقی ۲۰ درصدی حق العمل برای ناوگان جاده‌ای حمل سوخت به نیروگاه‌ها از دیگر اقدام‌های انجام‌شده در مدت اخیر بود.

دیگر دستاوردها

برنامه‌ریزی و هماهنگی به‌منظور تأمین سوخت زمستانی با نهادهای درون و برون‎سازمانی، بررسی موانع بهره‌برداری از پالایشگاه‌های میعانات گازی سیراف، ذخیره‌سازی نفت سفید موردنیاز روستاییان درمناطق سخت‌گذر از ابتدای شهریور، ذخیره‌سازی سوخت موردنیاز پشتیبان درکارخانجات سیمان از ابتدای شهریور۱۴۰۳، اتصال نیروگاه‌های سرویزد، خرم و کاشان به شبکه خطوط لوله انتقال نفت،  بهره‌برداری از پروژه بهینه‌سازی بازیافت آب‌های با املاح بالا به روش اسمز معکوس در پالایشگاه شازند، آغاز فرآیند هوشمندسازی زنجیره تولید، انتقال و توزیع و تعیین تکلیف سامانه میترینگ خطوط لوله نفت وفرآورده، امضا قرارداد ساخت بار اول سه دستگاه محور جی‌جی‌تی توربین‌های سولزر خط مارون _ اصفهان، انجام پیگرانی هوشمند در چندین قطعه از خطوط لوله نفت و فرآورده سراسر کشور، تعمیرات اساسی ۱۰ دستگاه توربین با استفاده از توانمندی‌های داخلی، ادامه و تکمیل فرآیند برقی‌سازی ۲ مرکز انتقال نفت توربو پمپی (سبزوار و سمنان) و ادامه فرآیند تعویض پوشش حدود ۵۰ کیلومتر از مسیر خطوط لوله نفت از دیگر اقدام‌های شاخص شرکت ملی پالایش و پخش از آغاز به کار خود در دولت چهاردهم تاکنون بود.

کد خبر 650143

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =