به گزارش شانا به نقل از شرکت گاز خراسان رضوی، حسن افتخاری با تأکید بر ضرورت افزایش بهرهوری در مصرف انرژی از لزوم برنامهریزی برای ارتقای راندمان نیروگاههای حرارتی و توسعه روشهای متنوع تولید برق بهعنوان دو راهکار اصلی جلوگیری از خاموشی و قطع برق خبر داد.
وی با بیان اینکه محدودیت منابع انرژی یک واقعیت جهانی است و ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست، افزود: استفاده بهینه از منابع انرژی و جلوگیری از اتلاف آن، تأثیر مستقیمی بر اقتصاد خرد و کلان دارد و بیتوجهی به این موضوع میتواند تبعات نامطلوبی به همراه داشته باشد.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی با اشاره به هزینههای بالای استخراج، پالایش و انتقال گاز طبیعی یادآور شد: این نعمت خدادادی با صرف هزینههای بالا به دست مشترکان میرسد، بنابراین ضروری است در تمام بخشها، بهویژه در بخش نیروگاهی، به مصرف بهینه و افزایش بهرهوری توجه ویژهای شود. در صورت بیتوجهی به بهرهوری در تولید، ناترازیها تشدید خواهد شد.
افتخاری با اشاره به پایین بودن راندمان بعضی نیروگاهها تأکید کرد: این مشکل تنها محدود به نیروگاههای قدیمی نیست و حتی در نیروگاههای جدید نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در استان خراسان رضوی و برخی استانهای دیگر، فرصتهای قابلتوجهی برای افزایش راندمان و تولید برق بیشتر با همان مقدار گاز تحویلی وجود دارد، گفت: در قرارداد فروش گاز طبیعی بین شرکت گاز استان و شرکت تولید برق حرارتی کشور برای دو نیروگاه راشد تربت حیدریه و ابنیمین سبزوار، احداث واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی بهعنوان یک ضرورت تعیین تکلیف شده است.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی ادامه داد: با راهاندازی بخش سیکل ترکیبی، ظرفیت تولید برق این نیروگاهها بدون نیاز به گاز بیشتر، ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت. با این حال تاکنون این بخش در هیچیک از دو نیروگاه راهاندازی نشده است.
افتخاری با بیان اینکه برنامهریزی برای راهاندازی بخش سیکل ترکیبی در دستور کار شرکت تولید نیروی برق حرارتی قرار گرفته است، تأکید کرد: تسریع در اجرای این طرح میتواند نقش مهمی در افزایش تولید برق و جلوگیری از خاموشیهای آینده داشته باشد.
وی به محدودیتهای موجود در استفاده از منابع انرژی فسیلی اشاره و اظهار کرد: استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر مانند باد و خورشید، راهکاری آزموده شده در جهان برای تولید برق و رفع ناترازیها است و خوشبختانه در سالهای اخیر، وزارت نیرو توجه ویژهای به توسعه این منابع داشته است.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی تصریح کرد: با توجه به محدودیت منابع انرژی و افزایش تقاضای برق، افزایش راندمان نیروگاههای حرارتی و تنوعبخشی به روشهای تولید برق از طریق توسعه انرژیهای تجدیدپذیر بهویژه در استانهای مستعد و دارای منابع طبیعی باد و خورشید همانند استان خراسان رضوی راهکارهای کلیدی برای جلوگیری از خاموشی و قطع برق در آینده است که باید با جدیت دنبال شود.
نظر شما