۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۸
  • کد خبر: 654617
تنظیم سیاست‌های بهداشت حرفه‌ای در صنعت نفت

سرپرست اداره کل بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست وزارت نفت به تنظیم چارچوب سیاست‌های بهداشت حرفه‌ای در صنعت نفت، خطوط راهنما و ضوابط مورد نیاز این حوزه، بر اساس الگوی بین‌المللی و ابلاغ آن از سوی وزارت نفت اشاره کرد و گفت: سه عامل کلیدی سازمان، کارکنان و خانواده‌ها باید نقش خود را برای دستیابی به موفقیت در این زمینه به‌درستی ایفا کنند تا به سلامت شغلی برسیم.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، شهرام احمدی سه‌شنبه (۳۰ بهمن) در آیین افتتاحیه سومین جشنواره سلامت صنعت پتروشیمی با تأکید بر کلیدی بودی موضوع «سلامت» اظهار کرد: سلامت یکی از مؤلفه‌های حکمرانی در تمام دولت‌ها و کشورهاست. سلامت شغلی نیز در زیرمجموعه سلامت مطرح می‌شود که یکی از اهداف مهم این جشنواره است و تلاش‌ شده فرهنگ سلامت شغلی به شکل بهتری به کارکنان و خانواده‌ها منتقل شود.

وی با تأکید بر اینکه گاهی به اشتباه موضوع سلامت به مفهوم درمان تلقی می‌شود، افزود: بر اساس تعریف استاندارد، سلامت شامل هر فعالیت، اقدام و رویکردی است که به پیشگیری از بیماری منجر شود. در تعریف سلامت شغلی به‌طور مشخص آمده است که سلامت شغلی شامل تمام رویکردها، فعالیت‌ها و اقدام‌هایی است که به نوعی از هرگونه بیماری و اثرات نامطلوب بر سلامتی ناشی از شغل پیشگیری می‌کند.

سرپرست اداره کل بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست وزارت نفت با اشاره به اینکه در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی عوامل بسیار زیادی بر سلامت کارکنان در پی ماهیت شغل تأثیرگذار است، گفت: در جهان، نظام سلامت شغلی در صنعت نفت از جایگاه خاصی برخوردار است.

احمدی به الگوی نظام مدیریت سلامت OGP به راهنمای کلیدی این الگو شامل سلامت شغلی در صنایع نفت و گاز، بهداشت حرفه‌ای، کنترل ریسک‌های بهداشتی و مواردی که سبب بروز بیماری شغلی یا اثرات نامطلوب بر سلامتی در درازمدت یا تطابق و تناسب با کار و سلامت عمومی کارکنان می‌شود، اشاره و بر اهمیت توجه به موضوع خستگی در محیط کار و سلامت روان تأکید کرد.

وی به تنظیم چارچوب سیاست‌های بهداشت حرفه‌ای در صنعت نفت، خطوط راهنما و ضوابط مورد نیاز این حوزه، بر اساس الگوی بین‌المللی و ابلاغ آن از سوی وزارت نفت اشاره و بیان کرد: سه عامل کلیدی سازمان، کارکنان و خانواده‌ها برای دستیابی به موفقیت در این زمینه باید نقش خود را به‌درستی ایفا کنند تا به سلامت شغلی برسیم.

فرسودگی شغلی راه‌حل پزشکی ندارد

سرپرست اداره کل بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست وزارت نفت با اشاره به ماهیت و محدوده‌های سلامت شغلی صنعت پتروشیمی با توجه به مواد شیمیایی در معرض گفت: مهم‌ترین عامل موجود در این منطقه از جنبه فیزیکی، گرماست که در بخش زیادی از ساحل به‌عنوان عامل مهم فیزیکی و ماهیت فعالیت صنعت مورد توجه است و باید کنترل‌های مهم تعریف‌شده برای تأمین سلامت شغلی و کنترل‌های مهندسی انجام شود.

احمدی با اشاره به تعریف چهار استاندارد موجود در حوزه بهداشت اظهار کرد: این استانداردها منجر به توجه به نیازهای سلامت شغلی در مرحله طراحی واحدها می‌شود و در این صورت با هزینه کمتر سلامت کارکنان تأمین می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه مهم‌ترین عارضه در اثر استرس شغلی، ایجاد فرسودگی شغلی است، اظهار کرد: فرسودگی شغلی راه‌حل پزشکی ندارد. هر آنچه بخواهید برای پیشگیری انجام دهید شامل راه‌حل‌های مهندسی، اجرایی و اداری است.

سرپرست اداره کل بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست وزارت نفت با تأکید بر اینکه ساعات کاری طولانی، نوبت کاری، فشار کار، بحران‌های مرتبط با حوزه مسئولیتی و موارد مشابه منجر به فرسودگی شغلی می‌شود، افزود: نکته مهم ایجاد تعادل بین کار و زندگی است، اما بخش زیادی از ایجاد این تعادل مسئولیت سازمان است و خانواده‌ها نیز در این حوزه نقش بسیار مهمی دارند.

احمدی با اشاره به سبک رهبری تصریح کرد: سازمان باید رهبران و مدیران را به سطح حرفه‌ای و آگاهی برساند تا سبک رهبری درست را یاد بگیرند. در دنیای امروز سبک مدیریت به شکل عدم ارتباطات نیست، بلکه اثربخش کردن مکانیسم ارتباطی است.

وی با تأکید نقش آموزش در ارتباط با کنترل اجرایی و اداری گفت: آموزش در اچ‌اس‌ئی تفاوت بسیار مهمی با آموزش در دیگر بخش‌ها دارد. در سایر بخش‌ها آموزش روشی برای ارتقای صلاحیت فرد برای رشد در کارگاه‌های شغلی است، اما در اچ‌اس‌ئی آموزش یک روش مهم برای مدیریت ریسک است. اگر کارکنان به‌واسطه آموزش توان شناسایی خطرات محیط کار و موادی را که با آن سر و کار دارند کسب کنند تا حد بسیار قابل قبولی از حفاظت را می‌توانند برای خودشان تأمین کنند، بنابراین موضوع آموزش در اچ‌اس‌ئی برای ما فراتر از یک فرآیند نرمال آموزش در سایر سازمان‌هاست.

کد خبر 654617

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =