به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو، روسیه، دومین صادرکننده بزرگ نفت جهان و دومین تولیدکننده بزرگ گاز طبیعی، طبق راهبرد تازه انرژی خود شاهد تولید پایدار نفت خام و رشد قابل توجهی در تولید و صادرات گاز طبیعی در ربع قرن آینده است.
صادرات گاز روسیه به اروپا که زمانی شریک تجاری اصلی آن بود، با خط لوله پس از آغاز تنشهای مسکو - کییف در فوریه سال ۲۰۲۲ میلادی بهشدت کاهش یافت، اگرچه صادرات نفت خام روسیه به بازارهای جهانی ادامه یافت.
بر اساس راهبرد تازه انرژی روسیه که روز دوشنبه (۲۵ فروردین) از سوی دولت منتشر شد، روسیه فروش گاز طبیعی ازجمله محمولههای گاز طبیعی مایعشده (الانجی) و صادرات با خطوط لوله را در سال ۲۰۳۰ را به ۲۹۳ میلیارد مترمکعب میرساند، در حالی که این مقدار در سال ۲۰۲۳ میلادی ۱۴۶ میلیارد مترمکعب بوده است.
انتظار میرود در سناریویی هدفمند بر اساس سند چشمانداز بلندمدت بخش انرژی روسیه طی سال ۲۰۵۰ میلادی صادرات گاز روسیه به ۴۳۸ میلیارد مترمکعب برسد.
بر اساس راهبرد انرژی روسیه، تولید سالانه نفت این کشور تا سال ۲۰۵۰ میلادی، ۵۴۰ میلیون تن در سال (روزانه ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه) پیشبینی شده، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۳ میلادی ۵۳۱ میلیون تن در سال بوده است.
پیشبینی میشود صادرات نفت روسیه بهطور کلی ثابت بماند و در بازه زمانی سالهای ۲۰۳۰ تا ۲۰۵۰ میلادی به ۲۳۵ میلیون تن در سال برسد که نسبت به ۲۳۴ میلیون تن در سال ۲۰۲۳ اندکی بالاتر است.
کشورهای غربی بهدلیل تنشهای مسکو و کییف، تحریمهای بیشماری را در زمینه صادرات نفت و بعضی از منابع تولید الانجی علیه روسیه اعمال کردهاند.
روسیه بهدلیل تحریمهای ایالات متحده آمریکا قادر به تحویل الانجی به مشتریان از کارخانه الانجی-۲ قطب شمال که تولید را در دسامبر ۲۰۲۳ آغاز کرد، نیست.
روسیه در راهبرد انرژی خود انتظار دارد صادرات سالانه الانجی را از ۴۵ میلیارد مترمکعب در سال ۲۰۲۳ به ۱۴۲ میلیارد مترمکعب در سال ۲۰۳۰ و به ۲۴۱ میلیارد متر مکعب در سال ۲۰۵۰ برساند.
نظر شما